Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Telfast 180

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Telfast 180

Prospect - Telfast 180


NU comercializăm Telfast 180!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Telfast 180    DCI:


  Produs complementar recomandat


105.95lei
Vezi detalii

Domenii de utilizare: Telfast 180 se foloseste pentru tratamentul simptomelor urticariei idiopatice cronice.
Comprimate filmate 180 mg Aventis

Stimata pacienta, stimate pacient! Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a utiliza fiecare cutie noua. Prospectul contine informatii importante referitoare la utilizarea Telfast 180. Prospectul este actualizat periodic. In caz de nelamuriri adresati-va medicului sau farmacistului Dvs.

Compozitie
Un comprimat filmat contine clorhidrat de fexofenadina 180 mg, corespunzator la fexofenadina 168 mg si excipienti: croscarmeloza sodica, amidon de porumb pregelatinizat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; hidroxipropilmetilceluloza E15, hidroxipropilmetilceluloza E5, povidona, dioxid de titan (E171), dioxid de siliciu coloidal anhidru, Macrogol 400, oxid roz de fer, oxid galben de fer.

Forma de prezentare si continut
Comprimate filmate; cutii cu 10 si 20 comprimate filmate.

Grupa farmacoterapeutica, mecanism de actiune
Telfast 180 contine fexofenadina, medicament din grupa antihistaminicelor, categorie de substante eficace simptomatic in anumite afectiuni alergice. Telfast 180 a fost elaborat ca preparat farmaceutic destinat tratamentului urticariei idiopatice cronice. Pentru reactiile alergice la polen de flori sau ierburi care provoaca rinita alergica se recomanda preparatul Telfast 120.

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
Aventis Pharma Deutschland GmbH D-65926 Frankfurt am Main, Germania

Producatorul
Aventis Pharma Deutschland GmbH D-65926 Frankfurt am Main, Germania

Contraindicatii
Nu aveti voie sa luati Telfast 180 daca aveti hipersensibilitate la fexofenadina sau la oricare dintre componentele sale, deoarece in acest caz produsul va poate face mai mult rau decat bine.
Telfast 180 se va administra in cursul sarcinii numai la indicatia medicului, deoarece nu exista experienta privind folosirea la femeile insarcinate. Deoarece nu exista date privind trecerea fexofenadinei in laptele matern, nu este recomandata administrarea de Telfast 180 in perioada de alaptare.

Precautii si atentionari
La pacientii varstnici ca si la cei cu tulburari ale functiei renale sau hepatice se va administra Telfast 180 cu mare atentie, deoarece datele existente cu privire la folosirea in aceste situatii sunt limitate. Luand in considerare rezultatele experimentale si efectele nedorite observate pana in prezent, nu este de asteptat ca fexofena-dina sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. La testarile obiective Telfast 180 nu a demonstrat nici o actiune semnificativa asupra functiei sistemului nervos central. La persoanele cu sensibilitate deosebita se recomanda verificarea reactivitatii la acest preparat.

Interactiuni cu alte medicamente
Daca luati concomitent un alt medicament intrebati medicul sau farmacistul daca nu este vorba despre unul din medicamentele enumerate mai jos, care pot prezenta interactiuni cu Telfast 180. Aceasta este valabil si pentru medicamentele care nu v-au fost prescrise de medic. Daca se administreaza concomitent Telfast 180 si eritromicina sau ketoconazol (medicamente impotriva infectiilor provocate de microbi, respectiv ciuperci) s-a observat cresterea de 2-3 ori a concentratiei sanguine a fexofenadinei. Aceasta crestere nu atrage insa nici o reactie relevanta clinic (privind inima sau frecventa efectelor adverse).
Daca se administreaza, imediat inainte de Telfast 180, anumite substante protectoare ale mucoasei gastrice (in caz de gastrita sau ulcer) - antiacide continand hidroxid de aluminiu sau magneziu - scade absorbtia fexofenadinei din intestin. Se recomanda un interval de 2 ore intre administrarea celor doua tipuri de preparate.

Doze, mod de administrare, durata tratamentului
Medicul va va recomanda cum sa luati Telfast 180. In general el se va orienta dupa urmatoarele recomandari:
Adultii si copiii peste 12 ani vor lua un comprimat o data/zi (corespunzand la 180 mg clorhidrat de fexofenadina/zi). Actiunea si tolerabilitatea fexofenadinei la copii sub 12 ani nu a fost cercetata. Nu este necesara o adaptare speciala a dozei la pacientii varstnici sau la pacientii cu tulburari ale functiei renale sau hepatice. Comprimatele se vor inghiti intregi cu lichid suficient (un pahar cu apa). Durata administrarii va fi stabilita de medicul Dvs. in functie de evolutia bolii.

Supradozaj si alte greseli de administrare
Daca se intampla ca o data sa luati un comprimat in plus, este in general suficient sa cereti sfatul medicului in caz ca observati vreun efect nedorit. Daca, din greseala, ati luat o cantitate de medicament semnificativ mai mare, adresati-va imediat unui medic pentru ca acesta sa va poata sfatui si daca este necesar, sa va supravegheze si sa va trateze.
Daca ati uitat sa luati o doza de Telfast 180 nu trebuie sa luati la urmatoarea administrare un comprimat in plus, ci continuati tratamentul conform recomandarii medicului.

Efecte adverse
Medicamentele pot sa aiba uneori si efecte nedorite, asa numitele efecte adverse. Acestea nu apar la fiecare pacient. Efectele adverse cunoscute ale Telfast 180 sunt descrise mai jos:
In studiile clinice s-au observat cefalee, somnolenta, ameteli, greata, rareori senzatie de astenie. Delimitarea de simptomele afectiunii tratate este dificila, mai ales ca simptomele mai sus amintite au fost observate, cu frecventa asemanatoare si la administrarea de placebo (produs inactiv). Va rugam sa va adresati medicului sau farmacistului daca observati la Dvs. una din reactiile adverse mentionate sau alt efect advers, care nu este mentionat in acest prospect.

Perioada de valabilitate
Data de expirare a produsului este scrisa pe ambalaj. Nu utilizati medicamentul dupa aceasta data. Nu lasati Telfast 180 la indemana copiilor.

Data ultimei verificari a prospectului
Noiembrie, 2003


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Anxietate
Buna ziua ,iau anxiar de un an seara ,vreau sa il reduc si nu pot tremur ,am dureri de cap f mari am ...
Bubite foarte mici si rosii
Bună, acum cateva zile a aparut cv pete rosii mici fara mancarimi fara iritatie sau cv in zona ...
alergie sau nu?
doi ani am luat telfast 180 aproape zilnic deoarece ma umflam ca si cum eram muscata de albine.De ca ...
↳ Buna ziua! Este demonstrat faptul ca urticaria cronica este corelata cu prezenta Helicobacter pylori in organism. Problema este ca o data eradicata a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Bebelusul mananca putin dupa vaccin!
Am un bebelus de 2 luni jumate, dupďż˝ vaccinul de la 2 luni manaca mult mai puțin plus de asta ...
↳ Buna ziua! Contra gazelor puteti incerca si Espumisan suspensie, dar il administrati la distanta fata de Colief. Incercati si vedeti cum are scaunele ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Măncărimi in zona intimă
Buna ziua, de ceva vreme am mâncărimi in zona intimă (testicule) și mi se usucă ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati gelul antibacterian Argipur, de doua ori pe zi, in strat subtire, dupa toaleta locala. Folositi prezervativul pana ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mancarimi dupa aplicare crema Silaut
De vreo 2 utilizari, am mancarimi foarte mari de la crema Silaut. Doctorul mi a recomandat tratament ...
↳ Buna ziua! Probabil aveti o intoleranta la componentele cremei, sau arti dobandit-o, mai bine zis. Sistati aplicarea, intrucat disconfortul este mare ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mâncărimi vaginale
Bună seara,este vorba de fetița mea,are 4ani și are mâncărimi in zona genitală,chiloț ...
↳ Buna ziua! Faceti-i un examen coproparazitologic, este posibil sa aiba oxiuri care ies noaptea si-i provoaca iritatie in zona intima. Puteti folosi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...