Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NOVOCALMIN 300 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NOVOCALMIN 300 mg

Prospect - NOVOCALMIN 300 mg


NU comercializăm NOVOCALMIN 300 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NOVOCALMIN 300 mg    DCI:


  Produs complementar recomandat
INDICATII TERAPEUTICE: Dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici; dureri de cauza tumorala; alte dureri severe acute sau cronice, atunci cand alte mijloace terapeutice nu sunt indicate.
Combaterea febrei, atunci cand aceasta este refractara la alt tratament.

COMPOZITIE:
Un supozitor contine metamizol sodic 300 mg si excipienti: gliceride de semisinteza (Suppocire).

GRUPA FARMACOTERAPEUTICA: analgezice si antipiretice, derivati de pirazolona.

INDICATII TERAPEUTICE:
Dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici; dureri de cauza tumorala; alte dureri severe acute sau cronice, atunci cand alte mijloace terapeutice nu sunt indicate. Combaterea febrei, atunci cand aceasta este refractara la alt tratament.

CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la metamizol sau la oricare dintre componentii produsului, antecedente alergice la derivatii de pirazol, intoleranta la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), afectiuni ale maduvei hematopoietice. antecedente de agranulocitoza, deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza, porfirie hepatica acuta.

PRECAUTII: Metamizolul poate provoca fenomene alergice de tip anafilactic, de exemplu agranulocitoza sau soc.
Deoarece agranulocitoza apare in mod neasteptat si este independenta de doza si de durata tratamentului, in cazul aparitiei febrei si/sau anginei si/sau ulceratiilor bucale se impun intreruperea imediata a tratamentului si efectuarea urgenta a hemogramei. Continuarea administrarii creste riscul de deces.
in cazul tratamentului de lunga durata trebuie controlata periodic hemograma.

INTERACTIUNI:
Asocierea metamizolului cu alte medicamente cunoscute ca mietotoxice nu este recomandabila. Derivatii de pirazolona pot interactiona cu captopril, litiu, metotrexat si triamteren. Metamizolul poate sa modifice eficacitatea antihipertensivelor si diureticelor (cu exceptia furosemidului).
Deoarece metamizolul poate sa scada concentratia plasmatica a ciclosporinei, aceasta trebuie supravegheata in cazul utilizarii concomitente a celor doua medicamente.

ATENTIONARI SPECIALE: Pentru urmatoarele afectiuni riscul de soc anafitactic este mai mare: .
- astm bronsic alergic, rinita alergica;
-urticarie;
- intoleranta la alcool (dupa ingestia unor cantitati mici apar stranut, lacrimare. Inrosire pronuntata a fetei; intoleranta la alcool poate evidenta existenta unui astm la AINS);
- pacienti cu intoleranta la coloranti (de exemplu tartrazina) si la conservanti (de exemplu benzoat). inaintea inceperi tratamentului este necesara o anamneza atenta privind eventualele afectiuni alergice, precum si antecedentele de alergie la derivatii de pirazol sau la salicilati. in cazul pacientilor cu risc crescut de soc anafilactic, podusul se va administra numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic si sub stricta supraveghere medicala.
Sarcina si alaptarea Nu este cazul.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu este cazul.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE: Copii peste 4 ani
Doza uzuala este de un supozitor Novocalmin 300 mg, administrat rectal, la nevoie. Daca este necesar doza se poate repeta dupa cel putin 6 ore, fara a depasi 4 supozitoare Novocalmin 300 mg pe zi.
Pacienti cu insuficienta renala sau hepatica
Deoarece la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica eliminarea metamizolului este intarziata, nu trebuie administrate doze mari. In cazul unei administrari de scurta durata nu este nevoie sa se reduca doza. in ceea ce priveste administrarea de lunga durata, nu exista suficienta experienta.

REACTII ADVERSE:
Reactii anafilactice si anafilactoide
Novocalmin 300 mg poate provoca rareori reactii anafilactice sau anafilactoide, cu evolutie grava. Acestea pot sa apara imediat dupa administrarea orala, dar si la cateva ore dupa administrare (in general ele apar in prima ora dupa administrare). Reactiile anafilactice se manifesta dispnee acuta, chiar apnee prin bronhospasm si edem laringian, hipotensiune arteriala mergand pana la colaps, urticarie etc. Evolutia poate fi rapid letala daca nu se face tratamentul adecvat in timp util: se injecteaza imediat adrenalina, de preferinta intravenos lent (0,1-0,25 mg diluat in 10 ml), introduse in 5-15 min; de asemenea, se introduce intravenos, injectabil lent sau in perfuzie, hemisuccinat de hidrocortizon 250-500 mg.
Reactiile anafilactoide constau in apnee (prin spasm bronsiolic si edem laringian) si/sau colaps.

Crize de astm
Aparitia crizelor de astm a fost observata la pacientii cu astm la AINS.

Tegumente si mucoase
Pot sa apara urticarie, eruptii maculopapuloase si cazuri izolate de sindrom Lyell sau de sindrom Stevens-Johnson.

Modificari hematologice
Rar pot sa apara leucopenie si foarte rar agranulocitoza sau trombocitopenie. Principalele manifestari in caz de agranulocitoza sunt febra, angina ulcero-necrotica si hemoragiile. Hemograma arata disparitia aproape totala a polinuclearelor, iar in maduva se constata blocarea maturarii la nivelul promielocitelor. Aparitia acestor manifestari impune intreruperea imediata a tratamentului cu metamizol sodic.

Tulburari renale
Foarte rar pot sa apara insuficienta renala acuta sau nefrita interstitiala, insotita uneori de un sindrom nefrotic, cu proteinurie.

SUPRADOZAJ:
in caz de supradozaj acut au fost semnalate: greata, dureri abdominale, afectarea functiei renale si - rar - simptome la nivelul SNC (vertij, somnolenta, coma, convulsii), scaderea tensiunii arteriale pana la soc si tulburari de ritm (tahicardie).
Dupa administrarea de doze foarte mari, eliminarea unui metabolit netoxic (acid - rubazonic) poate determina colorarea in rosu a urinei. Metabolitul principal (4-N-metilaminoantipirina) poate fi indepartat prin hemodializa, hemofiltrare, hemoperfuzie sau filtrare plasmatica. Atat tratamentul intoxicatiei cat si prevenirea complicatiilor necesita internare intr-o unitate de terapie intensiva.

PASTRARE:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

AMBALAJ:
Cutie cu 2 folii a cate 3 supozitoare.

PRODUCATOR: S.C. ANTIBIOTICE S.A.
Str. Valea Lupului, nr. 1, Iasi 707410. Romania

DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA:

S.C. ANTIBIOTICE S.A.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Substantele active si alergiile
Bună ziua! La indicatia medicului ginecolog am de utilizat un tratament : Isoprinosine si Viusi ...
Dureri menstruale foarte puternice
Bună seara, De foarte mulți ani ma confrunt cu dureri menstruale foarte, foarte puternice ...
Litiaza biliara
Daca fac tratament cu bilolit ,pollygemma 2 si tinctura de gentiana pot lua medicamente de dureri de ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua analgezice sau antiinflamatoare, cu precizarea de a le administra intotdeauna dupa mese si de a nu lua mai mult decat se re ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Utilizare gel Ghiara diavolului si untul pamantului
Bună ,este bună gel ghiara diavolului și untul de pămînt pt durere de genunchi? ...
↳ Buna ziua! Da,gelul este indicat tratatrea durerilor articulare datorita efectului antiinflamator si analgezic. Aplicati de 2 ori pe zi, masand usor. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anticonceptionalele cu analgezicele
Buna ziua! As vrea sa stiu daca algocalminul sau nurofen scad efectul anticonceptionalelor karissa, ...
analgezice
ce analgezice recomandati unui pacient cu istoric de retentie acuta de urina inclusiv un episod dete ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...