Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Nolicin®

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Nolicin®

Prospect - Nolicin®


NU comercializăm Nolicin®!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Nolicin®    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii : Vi se prescrie Nolicin in caz de infectii cu bacterii susceptibile. Este indicat in special in tratamentul infectiilor de tract urinar, infectii ale prostatei, diareea infectioasa si gonoree. Poate fi de asemenea utilizat in preventia infectiilor tractului urinar, diareea calatorului si in infectiile pacientilor imunodeprimati.
Norfloxacin
comprimate filmate 400 mg
Substanta activa: norfloxacina.
Alti ingredienti: colorant portocaliu FCF (E110), propilen glicol, povidona, hidroxipropil metilceluloza, celuloza microcristalina, carboxymetil amidon de sodiu (tip A), siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, dioxid de titan (E171), apa purificata.
1. Ce este nolicin si la ce se utilizeaza
Compozitie
1 comprimat filmat contine 400 mg norfloxacina.
Prezentare
20 comprimate filmate.
Ce este Nolicin?
Nolicin este un chimioterapic din grupul chinolonelor. Actioneaza prin distrugerea bacteriilor ce produc infectii variate in organismul uman.

2. Inainte de administrarea nolicin
Informati medicul daca aveti boli cronice, tulburari metabolice, hipertensiune, hipersensibilitate, sau daca luati alte medicamente.
Cine nu trebuie sa ia Nolicin?
Nu trebuie sa luati Nolicin daca sunteti hipersensibili la norfloxacina, la oricare ingredient al medicamentului sau la oricare medicament din grupul chinolonelor. Nolicin nu se utilizeaza in caz de sarcina sau alaptare. De asemenea, medicamentul nu este indicat la copii si adolescenti in crestere.
Precautii si atentionari
Informati medicul daca aveti epilepsie sau alte tulburari ale SNC (in special tulburari ce pot induce convulsii). In astfel de cazuri apar mai frecvent reactii adverse.
In timpul tratamentului cu Nolicin, poate aparea hipersensibilitate la lumina solara sau razele artificiale ultraviolete. De aceea, in timpul tratamentului se recomanda evitarea expunerii excesive la razele solare directe sau lumina artificiala ultravioleta.
Daca aveti insuficienta renala, medicul dvs va reduce dozele in consecinta.
In timpul tratamentului cu Nolicin se recomanda consumul de lichide, dupa indicatia medicului.
Consultati medicul in cazul in care in timpul tratamentului apar dureri tendinoase. Evitati activitatile fizice. La unii pacienti in varsta, cu tratament concomitent cu corticosteroizi, s-au raportat inflamatii tendinoase sau ruptura de tendon (mai ales la nivelul tendonului Ahile).
Utilizarea Nolicin impreuna cu alimentele si lichidele
Nolicin poate fi administrat pe stomacul gol sau impreuna cu alimentele. Nu se recomanda administrarea impreuna cu lapte sau iaurt, deoarece produsele lactate reduc cantitatea de norfloxacina absorbita. Nolicin va fi administrat cu 1 ora inainte sau 2 ore dupa ingestia produselor lactate. Consumul de alcool in timpul tratamentului este contraindicat.
Sarcina
Inaintea administrarii oricarui medicament, consultati medicul sau farmacistul.
Riscul de aparitie a reactiilor adverse fetale nu poate fi exclus. In caz de sarcina, medicul poate prescrie Nolicin numai in cazuri exceptionale, cand beneficiul pentru mama depaseste riscul fetal.
Alaptare
Inaintea administrarii oricarui medicament, consultati medicul sau farmacistul.
In timpul tratamentului cu Nolicin alaptarea este contraindicata.
Condusul masinilor sau operarea de utilaje
Nolicin poate diminua starea de alerta, de aceea se recomanda precautie la condusul masinilor sau operarea de utilaje, pana la determinarea efectului medicamentului asupra organismului dvs. Reactiile adverse sunt potentate de consumul de alcool.
Ce medicamente interactioneaza cu Nolicin?
Informati medicul sau farmacistul daca luati sau ati luat recent alte medicamente, chiar si produse fara prescriptie medicala.
In cazul administrarii de antiacide, sucralfat, medicamente ce contin fier, aluminiu, bismut, magneziu, calciu sau zinc, absorptia norfloxacinei este redusa. De aceea, se recomanda administrarea Nolicin cu 2 ore inaintea acestor medicamente.
Daca luati teofilina sau ciclosporina in timpul tratamentului cu Nolicin, pot aparea reactii adverse, deoarece concentratiile sanguine ale teofilinei sau ciclosporinei pot creste. Medicul poate determina concentratiile plasmatice ale acestor medicamente si ajusta dozele in consecinta.
Administrarea concomitenta de Nolicin cu anticoagulante poate creste activitatea acestora si pot aparea sangerari.
Coadministrarea de corticosteroizi si Nolicin poate creste riscul de tendinite sau ruptura de tendon.
Efectul anumitor medicamente (sulfonilurea) asupra reducerii nivelului glicemiei poate creste in caz de tratament concomitent cu Nolicin.
Nu se recomanda administrarea concomitenta de Nolicin si nitrofurantoina, doarece efectul ambelor medicamente va fi redus.
Informatii importante referitoare la ingredienti
Colorantul azo E110 poate produce reactii de tip alergic, inclusiv astm. Reactiile de hipersensibilitate apar mai frecvent la persoanele hipersensibile la acid acetilsalicilic.
3. Cum se administreaza nolicin
Dozare si mod de administrare
Urmati strict indicatiile medicului. Dozele recomandate nu vor fi modificate iar tratamentul nu va intrerupt fara consultarea medicului.
Medicul va aprecia dozarea medicamentului si durata tratamentului in functie de afectiunea de care suferiti. Comprimatele vor fi administrate cu apa sau ceai.
Nolicin va fi administrat in doze de 400 mg, de 2 ori/zi. Tratamentul dureaza 3 - 14 zile, iar in prostatita cronica bacteriana, timp de cateva saptamani.
In preventia infectiilor de tract urinar, se va administra Nolicin 200 mg/zi; in preventia diareei calatorului, 400 mg/zi. La pacientii imunodeprimati, pentru preventia infectiilor, se va administra Nolicin 400 mg, de 2 ori/zi. Urmati instructiunile medicului referitoare la durata administrarii Nolicin pentru preventia infectiilor.
In caz de insuficienta renala, medicul va ajusta dozele in consecinta.
Daca aveti senzatia ca efectul Tramadol este prea puternic sau prea slab, informati medicul sau farmacistul.
Daca ati luat mai mult Nolicin decat trebuia
Doze prea mari pot provoca greata, varsaturi, diaree, iar, in cazuri severe, de asemenea, ameteli, oboseala, confuzie si convulsii.
Daca ati luat mai multe comprimate decat v-au fost prescrise, contactati imediat medicul sau farmacistul.
Daca uitati sa luati Nolicin
Daca ati uitat sa luati doza prescrisa la timpul stabilit, administrati-o imediat ce va amintiti. Nu luati medicamentul daca se apropie timpul pentru o noua doza.
Nu luati doze duble pentru a compensa o doza pierduta.
Riscul la intreruperea tratamentului cu Nolicin
Daca intrerupeti tratamentul prea devreme, infectia poate reveni.
4. Reactiile adverse posibile
Ca toate medicamentele, Nolicin poate avea si reactii adverse.
Pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrointestinale, ca :greata, lipsa apetitului si diareea. Diareea este rareori persistenta. In acest caz, poate indica prezenta unei forme speciale de inflamatie a colonului (colita pseudomembranasa) , de aceea se recomanda consultarea medicului.
Sunt posibile si reactii de hipersensibilitate, ca: prurit, eruptie, urticarie, sau forme mai severe de hipersensibilitate, ca socul anafilactic.
In special la pacientii varstnici, pot aparea tulburari ale sistemului nervos central (cefalee, ameteli, oboseala, somnolenta, confuzie, agitatie, iritabilitate, frica, halucinatii, depresie si zgomote in urechi).
In timpul tratamentului cu Nolicin pot aparea foarte rar tendinita sau ruptura de tendon, la care contribuie de obicei si alti factori.
Nolicin poate afecta valorile unor teste de laborator. Astfel, poate fi observata eozinofilia, leucopenia, cresterea valorilor ureei si creatininei plasmatice, cresterea activitatii transaminazelor, fosfatazei alcaline si lactat-dehidrogenazei, precum si scaderea valorilor hematocritului.
Daca observati aparitia unor reactii adverse, chiar nementionate in aceste instructiuni, informati medicul sau farmacistul.
5. Pastrarea nolicin
Valabilitate
A nu se utiliza dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj..
Conditii de depozitare
A nu se lasa la indemana copiilor.
A se feri de umezeala. A se pastra la temperaturi sub 25°C.
Modul de eliberare
Numai cu prescriptie medicala.

Producator:
KRKA


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pentru balonări
Ce sa folosesc meteospasmyl sau Colilen? ...
Colici
Buna ziua , îi dau lu bebe 1 luna 2 săpt dimineața probiotic Biom după care 5 pic Esp ...
Despre Colilen ibs Aboca
Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot ajuta in cazul in care am scaune ...
↳ Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sindromul colonului iritabil. Faceti tratament maxim 6 saptamani, cate 2 capsule in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Colidep și Bonnisan
Buna seara, Am un bebeluș de 1 luna și 2 saptamani . Ii administrez ďż˝ntre 7-10 picătur ...
↳ Buna ziua! Modul de administrare este in regula, cu mentiunea sa incercati ca Protectis sa nu mai fie asociat cu alt produs sau chiar sa il mutati du ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
colici la copii
Buna ziua, As dori sa stiu daca Baby Drink este un ceai impotriva colicilor la copil sau este un su ...
↳ Buna ziua! Baby Drink este un supliment car eprin compozitie are efecte impotriva colicilor, insa nu vi-l reomand deoarece contine zahar. Infacol, C ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Colief-administrare
Buna ziua, Am un bebe de 2 saptamani, o alaptez la san si am inceput sa ii dau Colief. Este ok da ...
↳ Buna ziua! Nu va sfatuiesc sa folositi biberonul, deoarece bebelusul depune un efort de 8 ori mai usor sa se alimenteze la biberon, decat la san. Dat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...