Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » STRATTERA

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - STRATTERA

Prospect - STRATTERA


NU comercializăm STRATTERA!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: STRATTERA    DCI:


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Indicatii : Deficit de atentie / tulburari hiperreactive (ADHD) dupa clasificarea DSM-IV-TR.
Atomoxetine
Contraindicatii

Hipersensibilitate la atomoxetine sau la alte produse constituiente. Folosirea cu un inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO) sau in timp de 2 saptamani de la intreruperea IMAO. Folosirea in glaucom cu unghi inchis datorita cresterii riscului de midriaza.

Precautii

Poate fi luat sau nu cu alimente. Folositi cu precautie in hipertensiune, tahicardie, boala CV sau cerebrovasculara sau cu agenti presori, datorita cresterilor induse de medicament ale TA si frecventei cardiace. A se folosi cu precautie in orice boala ce predispune la hipotensiune, si in timpul lactatiei. In insuficienta hepatica moderata, se vor reduce initial dozele la 50% din normal. In insuficienta hepatica severa, reducerea initiala a dozei va fi la 25% din normal.
Pentru copii si adolescentii pana in 70 kg carora le-a fost administrata fluoxetina, chinidina, ori paroxetina, doza initiala va fi de 0,5 mg/kg/zi, iar dozele vor fi crescute la 1,2 mg/kg/zi doar daca simptomele nu se imbunatatesc dupa 4 saptamani, iar doza initiala este bine tolerata. La copii si adolescentii peste 70 kg carora le-a fost administrat fluoxetina, chinidina, ori paroxetina, doza initiala de 40 mg/zi va fi crescuta la doza uzuala de 80 mg/zi daca simptomele nu se imbunatatesc dupa 4 saptamani, iar doza initiala este bine tolerata. Nu a fost evaluata utilizarea la copii mai mici de 6 ani, pentru mai mult de 9 saptamani la copii si adolescenti, si pentru 10 saptamani la adulti. Terapia poate fi intrerupta fara a se micsora mai intai dozele. Depozitati la temperatura camerei intre 15-30°C.
Observatii pentru pacient – familie: Poate fi luat cu sau fara mancare. Daca se sare peste o doza, luati-o cat mai curand posibil insa fara a depasi doza maxima prescrisa pentru 24 de ore. Nu luati nici un alt medicament prescris sau nu, plante, sau suplimente nutritive fara aprobarea medicului. Poate provoca tulburari emotionale, durere intestinala, discomfort gastrointestinale; terapia se va continua. Nu conduceti masini sau manevrati utilaje pana la trecerea efectului medicamentului. Pot apare S&S ale reactiilor alergice, ce ce necesita tratament imediat. Poate sa apara inhibitia sexuala; trebuie raportata. La copiii in crestere se vor asigura consiliere psihosociala, teste de laborator, si monitorizari regulate.
Evaluarea si controlul terapiei: Monitorizati semnele vitale, inaltimea si greutatea. Se vor nota cresterile in greutate castigate in timpul terapiei de lunga durata; se poate intrerupe terapia la copiii care nu cresc, sau nu iau in greutate satisfacator. Asigurati-va ca nu exista psihoze, triggeri de mediu, sau boli psihice nediagnosticate. Evaluti lista cu medicamentele prescrise pentru a evita interactiunile. Poate creste frecventa cardiaca si TA; a se folosi cu grija in HTA, boli cardio / cerebrovasculare. Dozele se vor ajusta in functie de disfunctiile hepatice.
Supradozarea
Simptome: cresterea efectelor adverse. Tratament: monitorizati cu grija si asigurati tratament suportiv. Golirea stomacului si administrarea repetata de carbune activat (cu sau fara purgative) poate preveni absorbtia sistemica.
Interactiuni medicamentoase
Agentii presori. Posibile efecte asupra TA; administrati cu grija.
Albuterol. Potenteaza efectele CV ale albuterolului.
Chinidina. Creste ASC pentru atomoxetina si Cmax; luati in considerare reducerea dozelor.
Fluoxetina. Creste ASC pentru atomoxetina si Cmax; luati in considerare reducerea dozelor.
IMAO. Reactii posibil serioase, cateodata fatale, incluzand hipertermie, rigiditate, mioclonii, instabilitate autonomica, agitatie extrema, delir, si coma; a nu se folosi impreuna.
Midazolam. Creste ASC pentru midazolam.
Paroxetina. Creste ASC pentru atomoxetina si Cmax; luati in considerare reducerea dozelor.

Reactii adverse

SNC: iritabilitate, somnolenta, ameteli, parestezii, insomii, depresie, tremor, cefalee, schimbari de comportament, plans. Gastrointestinale: greata si varsaturi, dispepsie, diaree, constipatie, gastroenterite virale. Cardiovasculare: hipotensiune posturala, hipertensiune, tahicardie sinusala, palpitatii. Hipersensibilitate: edem angioneurotic, urticarie, rash. Respirator: tuse, rinoree, sinuzite, congestie nazala sau sinusala, rinofaringita, IRCS. Dermatologic: dermatite, prurit, hipersudoratie. Genitourinare: retentie urinara, disfunctii ejaculatorii, impotenta, dificultati de mictiune, dismenoree, menstre intarziate, menstre neregulate, orgasm anormal, prostatite. Manifestari generale: fatigabilitate, rigor, apetit scazut, anorexie, artralgie, mialgie.

Actiune

Antidepresiv, inhibitor selectiv al serotoninei
Bine absorbit dupa folosirea PO; absorbtia este putin afectata de mancare. Nivele plasmatice maxime: 1-2 h. Aproape 98% este legat de proteinele plasmatice. T ˝:
aproximativ 5 h. Excretie principal prin urina.

Mod de administrare

Capsule: ADHD; Adulti si copii / adolescenti peste 70 kg, initial: 40 mg/zi. Poate fi crescuta dupa minim 3 zile pana la o doza zilnica totala de aproape 80 mg. Dupa 2-4 saptamani doza poate fi crescuta la maxim 100 mg la cei care nu au obtinut raspunsul optim.
Copii si adolescenti pana la 70 kg, initial: aprox. 0,5 mg/kg corp/zi. Poate fi crescuta dupa un minim de 3 zile la un total zilnic de aproape 1, 2mg/kg. Nu s-au observat beneficii remarcabile pentru doze mai mari de 1,2 mg/kg/zi. A nu se depasi doza maxima de 1,4 mg/kg sau 100 mg.

Producator:
Eli Lilly and Company Limited


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

ADHD
Buna ziua, Am si eu un băiețel de 6 ani cu deficit de atenție si concrconcentrare ...
Revenire la ADHD
Va multumesc mult pt raspuns. As mai dori inca cateva precizari referitoare la : - cerebex - hip ...
Scrasnetul dintilor
Am un baiat de 11 ani care in ultima perioada scrasneste f. tare din dinti, numai noaptea. Am observ ...
↳ Scrasnirea dintilor, numita bruxism, poate avea cauze psihologice (necesitatea de a lua decizii, o anume forma de agresivitate reprimata, lipsa odihne ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Disconfort al ochilor
Lucrez mult la calculator (aproape 10 ore zilnic) si de catvea zile ma dor ochii si capul seara. E u ...
↳ Daca durerile de cap persista si sunt insotite si de ameteli, inseamna ca trebuie sa va prezentati la un control oftalmologic. Pe de alta parte, poate ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...