Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TWINRIX, pediatric

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TWINRIX, pediatric

Prospect - TWINRIX, pediatric


NU comercializăm TWINRIX, pediatric!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TWINRIX, pediatric    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice: Twinrix Pediatric este recomandat adolescentilor si copiilor, incepand cu varsta de 1 an si pana la 15 ani inclusiv, neimunizati si prezentand riscul de contractare a hepatitelor virale A si B.
Vaccin combinat hepatitic A inactivat (360 unitati ELISA) si hepatitic B ADN-recombinant (10 mcg).

Compozitie calitativa si cantitativa:
Twinrix Pediatric este un vaccin combinat, format din urmatoarele doua preparate, purificate si adsorbite separat pe hidroxid de aluminiu si fosfat de aluminiu: virusul inactivat al hepatitei A (HA) si antigenul de suprafata al virusului hepatitei B (AgHBs). Virusul HA este obtinut prin cultivare pe celule diploide umane MRC5. AgHBs este obtinut prin cultivare intr-un mediu selectiv de celule de drojdie manipulate genetic. O doza de 0,5 ml vaccin contine nu mai putin de 360 unitati ELISA de virus HA inactivat si 10 mcg de proteina AgHBs recombinanta.

Forma farmaceutica: Suspensie injectabila.

Posologie: Doza: Doza de 0,5 ml (360 unitati ELISA HA/10 mcg AgHBs) este recomandata copiilor si adolescentilor, incepand cu varsta de 1 an si pana la 15 ani inclusiv. Schema de vaccinare primara: Schema standard pentru primovaccinare cu Twinrix Pediatric consta din trei doze, prima administrata la data aleasa, a doua la o luna de la administrarea primei doze, iar a treia la 6 luni de la administrarea primei doze. Schema recomandata trebuie atasata. Odata initiata, primovaccinarea trebuie completata cu acelasi vaccin. Rapel: Nu a fost definitiv stabilit daca indivizii imunocompetenti care au raspuns la vaccinurile hepatitic A sau/si hepatitic B necesita doze de rapel si daca protectia in absenta anticorpilor detectabili poate fi asigurata prin memorie imuna. Nu exista inca date disponibile privind persistenta pe termen lung a anticorpilor in urma vaccinarii cu Twinrix Pediatric. Totusi, s-a observat ca titrurile de anticorpi anti-HBs si anti-VHA obtinuti in urma primoimunizarii cu vaccin combinat sunt la acelasi nivel cu ale celor obtinute in urma imunizarii cu vaccinurile monovalente. De aceea, din experienta, indicatiile pentru rapel pot fi considerate ca similare celor din cazul vaccinurilor monovalente. Aceste indicatii se bazeaza pe faptul ca pentru protectie este necesar un nivel minim de anticorpi; nivelurile protectoare de anticorpi anti-HBs (10 UI/l) vor persista la majoritatea subiectilor timp de 5 ani, iar al celor anti-VHA se considera ca persista pentru cel putin 10 ani. Rapelul cu vaccin combinat poate fi recomandat la 5 ani de la initierea primovaccinarii. Daca pentru rapel se folosesc vaccinuri monovalente, acestea pot fi administrate la 5 ani de la initierea primovaccinarii in cazul hepatitei B si la 10 ani de la initierea primovaccinarii in cazul hepatitei A. Nivelurile de anticorpi la indivizii cu risc pot fi evaluate la intervale regulate, iar daca titrurile scad sub nivelul minim se pot administra doze adecvate de vaccin.

Mod de administrare: Twinrix Pediatric se administreaza intramuscular, de preferinta in regiunea deltoidiana la adolescenti si copii sau in regiunea antero-laterala a coapsei la copiii mici. In mod exceptional, vaccinul poate fi administrat subcutanat la pacientii cu tulburari hemoragipare. Totusi, aceasta cale de administrare poate duce la un raspuns imun sub cel optim (vezi "Precautii speciale de folosire").

Contraindicatii: Twinrix Pediatric nu trebuie administrat subiectilor cu hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre componentii vaccinului sau celor care au prezentat semne de hipersensibilitate dupa o vaccinare anterioara cu Twinrix Pediatric sau vaccin monovalent hepatitic A sau B. Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Twinrix Pediatric trebuie amanata la subiectii cu afectiuni febrile acute severe.

Precautii speciale de folosire: Exista posibilitatea ca in momentul vaccinarii, subiectii sa se afle in perioada de incubatie a hepatitei A sau B. Nu se stie daca in aceasta situatie Twinrix Pediatric poate preveni infectia cu virus hepatitic A si B. Vaccinul nu previne infectia cu alti agenti infectiosi, ca de exemplu virusul hepatitei C si E, sau cu alti agenti ce provoaca infectii la nivel hepatic. Twinrix Pediatric nu este recomandat pentru profilaxia postexpunere (de exemplu, in cazul leziunilor produse de ace). Vaccinul nu a fost testat la pacientii imunodepresati. La pacientii hemodializati, pacientii aflati sub tratament imunosupresor sau pacientii imunodepresati, raspunsul imun anticipat poat sa nu fie obtinut dupa vaccinarea primara si de aceea acesti pacienti pot necesita administrarea de doze suplimentare de vaccin; totusi, pacientii cu sistemul imun compromis pot sa nu prezinte un raspuns imun adecvat. Ca si in cazul celorlalte vaccinuri injectabile, trebuie sa existe o supraveghere medicala adecvata, avand la indemana toate mijloacele necesare pentru rara eventualitate a unei reactii anafilactice consecutive administrarii de vaccin. Deoarece administrarea intradermica sau intramusculara la nivel gluteal poate duce la un raspuns slab la vaccin, aceste cai trebuie evitate. In mod exceptional, Twinrix Pediatric poate fi administrat subcutanat la subiectii cu trombocitopenie sau alte sindroame hemoragipare, deoarece administrarea intramusculara poate provoca hemoragie la acesti pacienti (vezi "Mod de administrare"). Twinrix pediatric nu trebuie niciodata administrat intravascular.

Interactiuni medicamentoase si alte tipuri de interactiuni: Nu exista date privind administrarea concomitenta de Twinrix Pediatric cu imunoglobuline specifice anti-hepatitice A sau B. Totusi, cand vaccinurile monovalente hepatitice A si B au fost administrate concomitent cu imunoglobulinele specifice, nu s-a remarcat nici o influenta asupra seroconversiei, desi este posibila obtinerea unor niveluri mai joase de anticorpi (vezi si "Precautii speciale de folosire"). Deoarece nu a fost in mod special studiata administrarea concomitenta de Twinrix Pediatric cu alte vaccinuri, se recomanda sa nu se administreze in acelasi moment cu alte vaccinuri.

Sarcina si alaptare: Sarcina: Nu a fost evaluat efectul vaccinului Twinrix Pediatric asupra dezvoltarii fetale. Totusi, ca si in cazul tuturor vaccinurilor virale inactivate, se considera ca nu exista vreun risc pentru fat. Twinrix Pediatric se utilizeaza la gravide doar daca exista un risc evident de hepatite virale A si B. Alaptare: Nu au fost evaluate in cadrul studiilor clinice efectele pe care le-ar putea avea asupra sugarilor administrarea de Twinrix Pediatric mamelor aflate in perioada de alaptare. De aceea, Twinrix Pediatric trebuie administrat cu prudenta la femeile ce alapteaza.

Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje: Este putin probabil ca vaccinul sa influenteze aceste activitati.
Efecte adverse: In cadrul studiilor clinice controlate, cele mai frecvente reactii au fost prezente la locul inocularii (durere, eritem si tumefactie). In urma administrarii pe scara larga a vaccinurilor monovalente hepatitice A si/sau B la adulti si la copii, efectele nedorite de mai jos au fost raportate in primele zile sau saptamani dupa vaccinare. In multe situatii, nu s-a putut stabili nici o relatie cauzala: Simptome pseudogripale (febra, frisoane, cefalee, mialgie, artralgie), fatigabilitate, vertij; rar semnalate: parestezie, greturi, varsaturi, diminuarea apetitului, diaree, dureri abdominale, alterari ale testelor functionale hepatice, rash, prurit, urticarie; foarte rar semnalate: reactii alergice mimand boala serului, vasculite, sincopa, hipotensiune, limfadenopatie, tulburari neurologice periferice si/sau centrale, ce pot include scleroza multipla, nevrita optica, mielita, paralizie Bell, polinevrita, de exemplu sindrom Guillan-Barré (cu paralizie ascendenta), meningita, encefalita, encefalopatie, purpura trombocitopenica, eritem exsudativ multiform.

Supradozare: Nu exista date in acest sens.
Proprietati farmacodinamice: Grupa farmaco-terapeutica: Vaccinuri hepatitice, codul ATC JO7BC. Twinrix Pediatric confera imunitate fata de infectiile cu VHA si VHB prin inducerea de anticorpi specifici anti-VHA si anti-HBs. Protectia fata de hepatitele A si B apare in 2-4 saptamani. In cadrul studiilor clinice, anticorpii umorali fata de hepatita A au fost detectati la aproximativ 89% dintre adulti la o luna dupa prima doza si la 100% la o luna dupa cea de-a treia doza (adica in luna a 7-a). Anticorpii umorali specifici fata de hepatita B au fost detectati la 67% dintre adulti la o luna dupa prima doza si la 100% dupa cea de-a treia doza. Pe baza experientei acumulate cu vaccinurile monovalente, se considera ca la majoritatea celor vaccinati anticorpii vor persista cel putin 4-5 ani de la primovaccinare. Pentru protectie pe termen lung, se indica rapelul, fie cu vaccinuri monovalente, fie cu vaccin combinat (vezi "Posologie").

Particularitati farmaceutice: Excipienti: Hidroxid de aluminiu, fosfat de aluminiu, aminoacizi pentru uz parenteral, formaldehida, sulfat de neomicina, 2-fenoxietanol, polisorbat 20, clorura de sodiu, tris rezidual si tampon fosfat si apa pentru uz parenteral. Incompatibilitati: Twinrix Pediatric nu trebuie amestecat cu alte vaccinuri in aceeasi seringa. Valabilitate: 24 de luni cand este pastrat intre +2 si +8 grade Celsius.

Conditii de pastrare: Twinrix Pediatric trebuie pastrat la temperaturi cuprinse intre +2 si +8 grade Celsius. A nu se congela; vaccinul congelat va fi aruncat. Natura si continutul recipientului: Twinrix Pediatric este continut in flacoane sau seringi de sticla preumplute. Flacoanele si seringile preumplute sunt facute din sticla neutra de tip I, conforme Cerintelor Farmacopeei Europeene. In timpul pastrarii, continutul poate forma un depozit alb, fin, cu un supernatant incolor. La agitare, vaccinul devine usor opalescent.

Instructiuni de folosire/manipulare: Inainte de administrare, vaccinul trebuie examinat vizual pentru a detecta prezenta oricarei particule straine si/sau modificari de aspect. Inainte de utilizare, vaccinul Twinrix Pediatric trebuie bine agitat pana se obtine o suspensie alba, usor opaca. Daca la examinare continutul are aspect necorespunzator, vaccinul trebuie aruncat.

Producator: Smithkline Beecham


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cipralex interacționează cu hepatoprotect?
Fac tratament cu cipralex. Pot lua hepatoprotectoare? ...
LIPSA POFTEI DE MANCARE SI DURERI DE STOMAC
BUNA ZIUA !!! NU STIU CU CE SA INCEP. AM MULTE PROBLEME. DAR NU STIU DE LA CE NU AM POFTA DE MANCARE ...
↳ Buna ziua! In primul rand trebuie sa va stabilizati psihic. Daca medicul psihiatru v-a recomandat antidepresivele pentru o perioada limitata, puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Contraceptive si hepatoprotect
Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca impreuna cu contraceptive (Belusha in cazul meu) este recomad ...
↳ Buna ziua! Puteti lua orice tip de hepatoprotectoare cu exceptia celor continand sunatoare. Axati-va pe o formula pe bazade silimarina si la fiecare ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
yasmin si hepatoprotect forte biofarm
Cu vreo 15 minute inainte sa iau pastila yasmin,am luat un hepatoprotect forte biofarm 150 mg.As vr ...
↳ Buna ziua! Nu aveti motive de ingrijorare din cauza acestei asocieri, silimarina nu afecteaza eficienta contraceptivelor orale. Administrarea de hepa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatoprotectoare
va rog sa mi raspundeti pe email, care dintre hepatoprotectoare sau aminoacizi imi sunt necesare, ca ...
in legatura cu hepatoprotectoarele
as vrea sa stiu daca fac comanda cu mai multe feluri de tratamente trebuie sa platesc 10 lei pentru ...
↳ Buna ziua! Taxa de transport este 10 Ron pe colet, nu pe produs. Va recomand Protector Hepatic Forte, cate 2 capsule de 3 ori pe zi inainte de mese ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
diflucan si xanax
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca intr-adevar nu pot lua ,din cand in cand,25mg de xanax in ti ...
↳ Buna ziua! Puteti asocia Xanax cu fluconazol (Diflucan), cu conditia sa fi fost recomandat de medic! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...