Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TIMENTIN

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TIMENTIN

Prospect - TIMENTIN


NU comercializăm TIMENTIN!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TIMENTIN    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Timentin este indicat intr-o gama larga de infectii cu microorganisme sensibile sau presupuse ca sensibile. Indicatiile tipice sunt: Infectii severe, de exemplu: Septicemii, Bacteriemii, Peritonite; Infectii intra-abdominale; Infectii post-chirurgicale; Infectii osteo-articulare; Infectii cutanate si ale partilor moi;
Infectii dovedite sau presupuse, la pacientii cu aparare antiinfectioasa afectata; Infectii ale tractului respirator; Infectii renale grave sau complicate (ex., pielonefrite); Infectii ale sferei ORL. Fata de unele microorganisme, Timentin actioneaza sinergic cu aminoglicozidele, de exemplu, fata de Pseudomonas. Prescris concomitent cu o aminoglicozida, Timentin-ul poate deveni antibioticul ideal in tratamentul pe termen lung al unor infectii, in special la pacientii cu apararea antiinfectioasa deficitara. In aceste situatii, cele doua produse trebuie administrate separat si in dozele corespunzatoare.

Introducere: Timentin reprezinta o combinatie de ticarcilina disodica, penicilina bactericida cu spectru larg si clavulanat de potasiu, inhibitor progresiv si ireversibil al beta-lactamazelor.

Beta-lactamazele sunt produse de catre multe bacterii grampozitive si gramnegative, iar prezenta lor poate duce la distrugerea unor peniciline inaintea actiunii acestora asupra germenilor patogeni. Clavulanatul de potasiu previne aceasta aparare bacteriana blocand efectul enzimelor si facand bacteriile sensibile la ticarcilina la concentratiile atinse in organism. Clavulanatul de potasiu are el insusi o oarecare actiune antibacteriana; totusi, asocierea cu ticarcilina din preparatul Timentin duce la realizarea unui agent antibiotic cu spectru largit, adecvat intrebuintarii in mod empiric pentru o gama mare de infectii tratate parenteral.

Bacteriologie: Timentin este bactericid in vitro pentru o gama larga de microorganisme, incluzand: grampozitivi: Aerobi: Staphylococcus spp., inclusiv Staph. aureus si Staph. epidermidis, Streptococcus spp., inclusiv Strep. faecalis; Anaerobi: Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Clostridium spp. Eubacterium spp.; gramnegativi: Aerobi: Escherichia coli, Haemophilus spp., inclusiv H. influenzae, Moraxella catarrhalis, Klebsiella spp., inclusiv K. pneumoniae, Enterobacter spp., Proteus spp., inclusiv tulpini indol-pozitive, Providentia stuartii, Pseudomonas spp., inclusiv P. aeruginosa, Serratia spp., inclusiv S. marcescens, Citrobacter spp., Acinetobacter spp., Yersinia enterocolitica; Anaerobi: Bacteroides spp., inclusiv B. fragilis, Fusobacterium spp., Veillonella spp.

Posologie: Adulti (inclusiv varstnici): Doza uzuala este de 1,6 g-3,2 g Timentin la 6-8 ore, in concordanta cu greutatea corporala. Doza maxima admisa este de 3,2 g la fiecare 4 ore. In afectiunile renale: Afectiuni usoare: (Clearance creatinina 30 ml/min)-3,2 g la fiecare 8 ore; Afectiuni moderate (Clearance creatinina 10-30 ml/min) - 1,6 g la fiecare 8 ore; Afectiuni severe: (Clearance creatinina 10 ml/min) - 1,6 g la fiecare 12 ore. Copii: Doza uzuala de Timentin pentru copii este de 80 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore. Pentru copiii prematuri si cei nascuti la termen, in perioada perinatala, doza este de 80 mg/kg corp la fiecare 12 ore, ulterior crescandu-se frecventa administrarii la fiecare 8 ore.

Mod de preparare si de administrare: Timentin poate fi administrat intermitent in perfuzie intravenoasa sau ca injectie intravenoasa in bolus. Nu se administreaza intramuscular. Perfuzii: Timentin se perfuzeaza in apa pentru uz parenteral BP* sau glucoza perfuzabila BP* (maximum 5%). Flacoane: Pulberea sterila se dizolva in aproximativ 5 ml (flacon de 800 mg) sau 10 ml (flacon de 1,6 g sau 3,2 g) inainte de a se dilua in lichidul de perfuzie. Ambalajul pentru perfuzie (3,2 g): Instructiuni detaliate sunt incluse in ambalaj.

Se recomanda urmatoarele volume pentru lichidele de perfuzie:

Apa pentru uz parenteral BP*Glucoza pentru uz intravenos BP* (5%g/v)
800mg:25ml50-100ml
1,6g:50ml100ml
3,2g:100ml100-150ml
Fiecare doza de Timentin trebuie administrata intravenos pe o durata de 30-40 de minute. Perfuziile continue prelungite trebuie evitate, deoarece pot rezulta concentratii subterapeutice.
Injectii intravenoase in bolus: Pulberea sterila trebuie dizolvata in 5 ml (flaconul cu 800 mg), 10 ml (flaconul cu 1,6 g) sau 20ml (flaconul cu 3,2 g) apa pentru uz parenteral BP*. Se administreaza lent, pe o durata de 3-4 minute. Timentin poate fi injectat direct in vena sau printr-un tub de perfuzie. Cand este dizolvat, Timentin-ul genereaza caldura. Solutiile reconstituite au in mod normal o culoare galben-pai. 800 mg Timentin ocupa un volum de 0,55 ml. Timentin nu are forme de prezentare multidoza sau pentru administrare intramusculara. Solutia de antibiotic ramasa dupa administrare se arunca.

Stabilitate si compatibilitate: Solutia de Timentin se administreaza intravenos imediat dupa reconstituire. Timentin este stabil in multe lichide de perfuzie intravenoasa. In mod ideal, solutiile trebuie preparate extemporaneu; totusi, solutiile de perfuzie continand Timentin sunt stabile la 25 grade Celsius pentru perioade variabile de timp, conform tabelului de mai jos.

Lichid de perfuzie intravenoasaPerioada de stabilitate la 25 gradeCelsius
Apa pentru uz parenteral BP*24 ore
Glucoza pentru perfuzie intavenoasa BP* (5% g/v)12 ore
Clorura de sodiu (0,18% g/v) si glucoza (4% g/v) pentru perfuzie intravenoasa BP*24 ore
Clorura de sodiu pentru perfuzie intravenoasa BP* (0,9% g/v)24 ore
Dextran 40 pentru perfuzie intravenoasa BP* (10%) in glucoza pentru perfuzie intravenoasa (5%)6 ore
Dextran 40 pentru perfuzie intravenoasa (10%) in clorura de sodiu pentru perfuzie intravenoasa (0,9%)24 ore
Glucoza pentru perfuzie intravenoasa BP* (10% g/v)6 ore
Sorbitol pentru perfuzie intravenoasa BP* (30% g/v)6 ore
Lactat de sodiu pentru perfuzie intravenoasa BP* (M/6)12 ore
Compus cu lactat de sodiu pentru perfuzie intravenoasa BP* (solutie Ringer-lactat sau Hartmann)12 ore
Solutiile perfuzabile cu Timentin trebuie preparate in conditii aseptice si folosite in intervalele de timp mentionate. Timentin nu este suficient de stabil in solutiile perfuzabile cu bicarbonat de sodiu. Nu se amesteca cu derivate de sange, alte solutii proteice cum sunt hidrolizatele de proteine sau cu emulsii lipidice pentru administrare intravenoasa. Daca Timentin este prescris concomitent cu o aminoglicozida, cele doua antibiotice nu se amesteca in aceeasi seringa sau in aceeasi solutie, deoarece activitatea aminoglicozidei poate fi diminuata in aceste conditii.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la peniciline.

Precautii: Studiile pe animale de laborator au demonstrat lipsa efectelor teratogene. Totusi, nu exista date clinice privind administrarea de Timentin in cursul sarcinii umane; de aceea, nu se recomanda administrarea sa in cursul sarcinii. La unii pacienti a fost observata modificarea parametrilor functionali hepatici sub tratamentul cu Timentin. Nu se cunoaste semnificatia clinica a fenomenului; cu toate acestea, se recomanda folosirea cu prudenta a Timentin-ului la pacientii cu disfunctie hepatica severa. La pacientii cu afectiuni renale moderate sau severe, dozele de Timentin trebuie ajustate conform recomandarilor de la sectiune “Posologie”. In cazuri rare, au fost raportate tulburari de sangerare la doze mari de ticarcilina. Daca in cursul tratamentului cu Timentin se observa aparitia acestor tulburari, tratamentul se intrerupe si se instituie o terapie adecvata daca medicul considera necesar.

Efecte secundare: Efectele secundare sunt rare si comune cu alte peniciline injectabile.
Supradozare: Timentin poate fi inlaturat din circulatie prin hemodializa.

Forma de prezentare: Flacoane cu 800mg: fiecare flacon contine 750 mg ticarcilina si 50 mg acid clavulanic; Flacoane cu 1,6 g: fiecare flacon contine 1,5 g ticarcilina si 100 mg acid clavulanic; Flacoane cu 3,2 g: fiecare flacon contine 3 g ticarcilina si 200 mg acid clavulanic; Flacoane cu 3,2 g pentru perfuzie, cu diluent si ac pentru trasferul lichidului: fiecare flacon contine 3 g ticarcilina si 200 mg acid clavulanic. 3,2 g Timentin contin aproximativ 1 mMol potasiu si 16 mMoli sodiu. Nota:. Nu toate aceste forme de prezentare sunt inregistrate in fiecare tara.

Conditii de pastrare: Inainte de reconstituire, flacoanele de Timentin trebuie pastrate la 5 grade Celsius. Solutiile reconstituite nu trebuie congelate.

sub forma de sare de sodiu

sub forma de sare de potasiu.

Producator: Smithkline Beecham


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
timentin 3.2
ma intereseaza antibioticul Timentin 3.2, unde il pot gasi, este o urgenta medicala, tel 0748192744 ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...