Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SIRAN 200, efervescent

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SIRAN 200, efervescent

Prospect - SIRAN 200, efervescent


NU comercializăm SIRAN 200, efervescent!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SIRAN 200, efervescent    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Forme acute si cronice ale afectiunilor cailor respiratorii, in special bronsita acuta si cronica, bronsiectazie, bronsita astmatiforma, astm bronsic, bronsiolita si mucoviscidoza. Afectiuni ORL: laringita, sinuzita acuta si cronica, otita medie supurata.
Substanta activa: Acetilcisteina.

Compozitie: 1 tableta Siran 200 efervescent contine: acetilcisteina 200 mg. Adjuvanti: Aspartam, substanta aromata, bicarbonat de sodiu, acid citric.

Contraindicatii: Siran 200 efervescent nu se va administra in caz de hipersensibilitate la acetilcisteina. Administrarea acetilcisteinei la nou-nascut se va efectua doar in caz de indicatie vitala (10mg/kg corp) si doar sub control medical riguros.
Sarcina si alaptare: Siran 200 efervescent nu se va administra in sarcina, in special in primul trimestru, si in perioada de alaptare, decat dupa evaluarea atenta a riscurilor si beneficiilor deoarece nu exista pana in prezent suficiente date experimentale in cazul omului.

Precautii: Siran 200 efervescent nu este indicat a se administra la copiii sub 2 ani, datorita continutului ridicat in substanta activa. Pentru aceste cazuri, exista disponibile medicamente cu o activitate mai redusa. Masuri de precautie in administrare si note de atentionare: in cazurile cu fenilcetonurie preexistenta, trebuie luat in considerare faptul ca acest medicament contine indulcitorul aspartam intr-o cantitate care corespunde la 5,61 mg fenilalanina.

Recomandari in timpul traficului auto sau al lucrului cu utilaje neprevazute cu protectie: Nu exista particularitati de urmarit.
Interactiuni cu alte medicamente: Va rugam luati nota de faptul ca aceste informatii se pot referi si la medicamente pe care le-ati folosit de curand. In cazul administrarii concomitente de acetilcisteina cu antitusive se poate produce o acumulare periculoasa de secretii, datorita reflexului de tuse diminuat, astfel incat aceasta combinatie trebuie recomandata cu deosebita precautie. Administrarea de tetraciclinhidroclorid (nu este valabil pentru doxiciclina) trebuie sa fie separata printr-un interval de minimum 2 ore. Rapoartele privind inactivarea antibioticelor de catre acetilcisteina sau alte mucolitice se refera, pana in prezent, exclusiv la experimentele "in vitro", in care substantele respective au fost amestecate direct. Acetilcisteina pare sa aiba "in vivo" un efect favorabil asupra penetrarii prin mucus a unor antibiotice. De aceea, administrarea de antibiotice trebuie facuta separat si la cel putin 2 ore distanta de administrarea Siran 200 efervescent. Incompatibilitatile “in vitro” s-au descris mai ales pentru penicilinele semisintetice, tetracicline, cefalosporine, ca si aminoglicozide. Pentru antibioticele ca: amoxicilina, doxiciclina, eritromicina sau thiamfenicol ca si pentru Cefuroxim nu au fost constatate incompatibilitati. S-a semnalat, de asemenea, accentuarea efectului vasodilatator si antiagregant plachetar al nitroglicerinei in cazul administrarii simultane de acetilcisteina.

Indicatii de dozare, mod si durata de administrare: Instructiunile urmatoare sunt valabile doar in masura in care medicul Dvs. nu a indicat altfel. Va recomandam respectarea dozelor prescrise, altfel Siran 200 efervescent nerealizand efectul dorit. Adultii si adolescentii cu varsta peste 14 ani: 1 tableta x 2 sau 3 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 400 - 600 mg acetilcisteina zilnic); copiii cu varsta cuprinsa intre 6 - 14 ani: 1/2 tableta x 3 sau 4 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 300 - 400 mg acetilcisteina zilnic); copiii cu varsta cuprinsa intre 2 - 5 ani: 1/2 tableta x 2 sau 3 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 200 - 300 mg acetilcisteina zilnic). In mucoviscidoza: copiii mai mari de 6 ani, adolescentii si adultii: 1 tableta x 3 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 600 mg acetilcisteina zilnic); copiii cu varste cuprinse intre 2 - 6 ani: 1/2 tableta x 4 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 400 mg acetilcisteina zilnic). Medicamentul va trebui administrat dupa mese, dizolvat in cca 1/2 pahar cu apa. Lichidul nu trebuie amestecat cu lingurita de argint, datorita posibilitatii eliberarii a mici cantitati de argint in lichid.

Nota: Actiunea secretolitica a acetilcisteinei va fi sustinuta prin ingestia de lichide. Durata tratamentului depinde de tipul si gravitatea afectiunii si trebuie decisa de medicul curant. In bronsita cronica si mucoviscidoza tratamentul se va efectua pe o perioada mai indelungata, in scopul prevenirii infectiilor.

Supradozare: in cazul administrarii deliberate sau accidentale a unei supradoze de Siran 200 efervescent pot aparea pirozis, dureri abdominale, greturi, varsaturi si diaree. Cu toate acestea, nu s-au observat efecte toxice severe nici chiar in cazul unor doze extrem de mari. In cazul in care suspectati supradozarea, va recomandam sa apelati la un medic.
Precautii in administrare: in cazul intreruperii accidentale al administrarii sau al administrarii unei doze insuficiente de Siran 200 efervescent se va continua tratamentul conform indicatiilor anterior mentionate.

Reactii adverse: Cu totul izolat s-au semnalat pirozis, greturi, varsaturi si diaree. In cazuri rare s-a raportat aparitia stomatitei, cefaleei si tinitusului. S-au mai observat izolat reactii alergice dupa administrarea preparatelor cu acetilcisteina, de ex. prurit, urticarie, exantem, rash, inflamatia mucoasei nazale si a traheei, bronhospasm, tahicardie si scaderea tensiunii arteriale. Cazuri izolate de bronhospasm s-au raportat preponderent la pacientii cu hiperreactivitate a sistemului bronsic, in astmul bronsic, asa numitii "hiper-responders" (sensibilitate crescuta a bronhiilor fata de anumiti factori iritanti). In afara acestora s-au mai semnalat ocazionale hemoragii legate de administrarea acetilcisteinei, determinate partial de reactiile de hipersensibilitate. Diminuarea agregarii plachetare in prezenta acetilcisteinei a fost confirmata prin diferite investigatii, desi nu este posibila aprecierea privind relevanta clinica pana in prezent. A fost raportat un caz prezentand anemie, hemoragii si hemopericard. In cazul in care observati orice efect nementionat mai sus va recomandam sa va adresati medicului sau farmacistului. La aparitia primelor semne de hipersensibilitate la acetilcisteina trebuie intrerupta imediat administrarea de Siran 200 efervescent. Adresati-va medicului in scopul evaluarii gravitatii manifestarilor si al luarii de masuri corespunzatoare.

Conditii de pastrare: Protejati tabletele efervescente de actiunea umiditatii prin inchiderea etansa a tubului. A se pastra in loc uscat la temperaturi sub 25 grade Celsius! Valabilitate: Data expirarii valabilitatii medicamentului este imprimata pe cutie si pe tubul cu tablete. A nu se utiliza dupa expirarea termenului de valabilitate inscris pe ambalaj. Solutia gata preparata dupa dizolvarea tabletelor efervescente trebuie consumata cat mai repede posibil.

Forma de prezentare: Ambalaje cu 20, 50 si 100 tablete efervescente.

Producator: Temmler-Pharma


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bebe 2 saptamani nascut prin cezariana
Bebele meu de 2 saptamani de cand am venit din spital se constipa mentionez ca la 2 zile am vrut sa ...
Fluend extreme sirop
Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ...
↳ Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti elimina, da, va va ajuta acest sirop. Nu il administrati insa dupa ora 17, pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mucus vascos
Buna ziua! Azi de dimineață am eliminat o secretie din gat, din cauza durerii amigdalitelo ...
↳ Buna ziua! Daca ati eliminat acea secretie dupa un episod de tuse, trebuie sa mergeti la medic sau la ocamera de garda! Daca tusea nu a precedat ep ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastile tuse asmatica
Buna seara pot lua pastile din lapte de magarita pt o tuse seaca care nu mai trece de vreo 8 _9 lyni ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua capsule pe baza de lapte de magarita liofilizat. Faceti cura minim o luna, maxim 3 luni cosnecutiv. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament tuse
Buna ziua, ptr tuse la cancer pulmonar mi-a facut bine Astha 15 dar dupa 2 zile a inceput sa ma dera ...
informativ
buna ziua,se poate da tusodep sirop in timpul tratamentului cu smecta la copil de 5 ani 6 luni?multu ...
↳ Buna ziua! Asocierea se poate face cu CONDITIA sa faceti adminsitrarea Smecta la minim 3 ore fata de sirop, intrucat argila absoarbe substantele acti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
laringita copil
buna ziua. pt laringita la copil ,de 3 ani si sase luni ce pot sa-i dau? tuseste "latrator" , uscat ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa-i dati acadele terapeutice cu propolis si Vitamina C (Akadika de la Fiterman), cate 3 pe zi sau aplicatii cu spray Dezinfla ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...