Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » RIVOTRIL®, fiole

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - RIVOTRIL®, fiole

Prospect - RIVOTRIL®, fiole


NU comercializăm RIVOTRIL®, fiole!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: RIVOTRIL®, fiole    DCI:


  Produs complementar recomandat


139.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Majoritatea formelor clinice de epilepsie ale sugarilor si copiilor, mai ales formele tipice si atipice de pierderea constientei (sindromul Lennox), crizele Blitz-Nick-Salaam, crizele tonico-clonice primare sau secundare generalizate.
Rivotril administrat i.v. sau i.m. este medicamentul de electie in toate formele de status epilepticus. Rivotril poate fi utilizat si in epilepsia adultilor si in crizele focale.

Prezentare farmaceutica: Picaturi: 2,5 mg/ml (1 picatura = 0,1 mg clonazepam); comprimate divizibile (marcate in cruce) a 0,5 mg si 2 mg; fiole cu 1 mg substanta activa in 1 ml solutie (ambalaje cu 5 fiole + 5 fiole a 1 ml apa distilata pentru injectare, spre a face dilutia inainte de injectarea i.v. sau i.m.).

Actiune terapeutica: Clonazepamul produce o inhibare directa a focarelor epileptogene corticale sau subcorticale si evita generalizarea convulsiilor. Rivotril infuenteaza favorabil epilepsia focala si crizele primare generalizate. Clonazepamul favorizeaza actiunea inhibitoare pre- si postsinaptica a acidului gama-aminobutiric in S.N.C. Procesele de excitatie supraliminare sunt deprimate prin intermediul unui feed-back negativ, fara ca alte activitati neuronale fiziologice sa fie tulburate considerabil.

Mod de administrare: Dozaj uzual. Dozajul Rivotril trebuie invidualizat de la caz la caz, in functie de raspunsul clinic si de toleranta. In general, Rivotril trebuie utilizat in cazurile noi, care nu au mai fost tratate in prealabil, cu doza minima, ca monoterapie. Tratamentul oral: spre a evita reactiile adverse de la inceputul tratamentului, este foarte important sa se creasca doza zilnica treptat pana ce se atinge doza necesara de intretinere pentru pacientul respectiv. Doza initiala pentru sugari si copii pana la 10 ani (sau 30 de kg greutate corporala) este de 0,01-0,03 mg/kg corp/zi. Pentru copii de peste 10 ani (sau peste 30 kg) si pentru adulti, doza initiala recomandata este de 1-2 mg/zi. Doza de intretinere pentru sugari si copii pana la 10 ani (sau 30 kg greutate corporala) este de 0,05-0,1 mg/kg corp/zi. Pentru copii de 10-16 ani (sau peste 30 kg) se va administra o doza de 1,5-3 mg/zi, iar pentru adulti, 2-4 mg/zi. Dupa atingerea dozei de intretinere, se poate administra doza zilnica seara, intr-o priza unica. Atunci cand sunt necesare mai multe prize, se va lua doza cea mai mare seara. Aceste doze zilnice de intretinere vor fi atinse in cursul a 1-3 saptamani de tratament. Spre a se obtine efectul maxim, se recomanda ca tratamentul sa se faca la sugar cu picaturi si la copii cu comprimate de 0,5 mg. Comprimatele a 0,5 mg, cu santuri de fractionare in forma de cruce, usureaza in faza terapeutica de inceput administrarea dozelor zilnice joase si la adulti. Doza maxima terapeutica la adult este de 20 mg/zi. Tratamentul parenteral: solutia de 1 mg substanta activa poate fi utilizata doar dupa diluare. Solutiile injectabile se vor prepara imediat inainte de utilizare. Pentru tratamentul statusului epileptic - copii si sugari: injectarea intravenoasa lenta a unei jumatati de fiola (0,5 mg). Adulti: injectarea intravenoasa lenta a unei fiole (1 mg). Cand este necesar, aceasta doza poate fi eventual repetata prin perfuzie intravenoasa. Calea intramusculara trebuie utilizata doar exceptional, atunci cand calea i.v. nu poate fi utilizata. Doza maxima zilnica este de circa 13 mg i.v. Rivotril poate fi diluat cu urmatoarele solutii, in raport de 1 fiola (1 mg) la 85 ml: clorura de sodiu 0,9%; sau clorura de sodiu 0,45% + glucoza 2,5% sau glucoza 10%. Aceste amestecuri sunt stabile la temperatura camerei timp de 24 ore. Substanta activa, clonazepamul, poate fi partial absorbita prin materialul PVC. Din aceasta cauza se recomanda sa se utilizeze fie containere de sticla sau, in cazul utilizarii sistemelor de perfuzie din PVC, amestecul sa fie perfuzat cu o viteza de 60 ml pe ora. Indicatii posologice speciale: rivotril poate fi utilizat impreuna cu unul sau mai multe alte medicamente antiepileptice. In acest caz, dozajul individual al fiecarui medicament in parte se va face spre a obtine efectul maxim. Ca si in cazul altor medicamente antiepileptice, Rivotril nu trebuie intrerupt brusc, ci doza trebuie scazuta treptat.

Reactii adverse: Rivotril nu are efecte negative asupra sangelui, rinichilor sau ficatului si este bine tolerat de tractul digestiv. Chiar si in cazul unui tratament de lunga durata, Rivotril nu a avut efecte negative asupra vreunui organ. Reactiile adverse produse in urma tratamentului cu Rivotril sunt de natura sedativa si relaxanta a musculaturii si se manifesta cel mai frecvent sub forma de oboseala, somnolenta si ataxie, simptome care sunt dependente de doza. Ulterior, in cursul tratamentului, mai ales la copii, pot aparea tulburari de comportament, de exemplu fenomene de excitatie, iritabilitate si agresivitate. S-au putut observa ocazional: depresie respiratorie, incontinenta urinara, hipotonie musculara, tulburari vizuale si de coordonare. Reactiile adverse sunt pasagere si dispar spontan in cursul tratamentului. Ele apar de obicei la inceputul tratamentului si pot fi reduse sau evitate, daca doza este crescuta lent. Rivotril la sugari sau la copii mici poate creste cantitatea secretiilor salivare sau bronsice, motiv pentru care este necesara atentie deosebita in asigurarea libertatii cailor respiratorii.

Interactiuni: Alcoolul poate modifica actiunea Rivotril daca este luat concomitent in sensul afectarii rezultatelor terapeutice sau al aparitiei unor reactii adverse imprevizibile. Administrarea concomitenta a inductorilor enzimelor hepatice, ca barbituricele sau hidantoina, poate accelera metabolizarea clonazepamului, fara a influenta fixarea sa de proteine. Clonazepamul singur nu pare a activa insa propriile sale enzime metabolizante.
Supradozare: Simptomele supradozarii sunt: somnolenta, confuzia, coma, apneea. In caz de supradozare se recomanda spalatura gastrica, supravegherea functiilor vitale si rehidratarea, ca si terapia specifica cu antagonistul benzodiazepinelor Anexate (principiu activ: flumazenil).

Contraindicatii: Fiolele de Rivotril contin alcool benzilic ca mijloc de conservare. S-au semnalat cazuri de tulburari neuropsihice si insuficiente organice sistemice, care au fost asociate alcoolului benzilic. Din aceasta cauza, nu se va utiliza acest preparat la nou-nascuti, in special la prematuri.
Precautie: La bolnavi cu afectiuni renale sau hepatice, stabilirea dozei se va face cu atentie, strict individualizat. La fel ca si alte medicamente de acelasi tip, Rivotril poate influenta viteza de reactie (de ex., capacitatea de a conduce un vehicul, comportamentul in cazul traficului stradal), in functie de sensibilitatea individuala si de doza.

Sarcina si alaptare: Studiile efectuate pe animale au avut rezultate inconstante, dar au demonstrat clar efecte nedorite la fat. Nu exista studii controlate la femeile gravide. In aceasta situatie, medicamentul se va utiliza numai atunci cand avantajele potentiale ale acestuia depasesc riscul potential pentru fat. Intrucat Rivotril trece in laptele matern, mamele care sunt tratate cu acest medicament nu vor alapta.

Producator: F. Hoffmann-La Roche


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Piatră la fiere
Tratament ,mai ales in timpul crizei ...
Sindrom anxios-depresiv, adolescent de 17 ani si 7 luni
Bună ziua! Copilului i s-a pus diagnosticul de sindrom anxios depresiv si i s-a recomandat Zoloft 50 ...
↳ Buna ziua! Dati- Emocalm cu valeriana, cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, inainte de mese, sau la nevoie (cand se instaleaza un atac de panica). Poate ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere in zona inimii sub sanul stang
Buna ziua!de vreo 4-5 ani am durere in zona inimii sub sanul stang,si de vreo 3luni mi sa accentuat ...
↳ Buna ziua! Descrierea dumneavoastra pare aunor crize de angina pectorala, dar daca doi medici au infirmati problemele cardiace, va recomand sa action ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Piascledin si celadrin in acelasi timp?
Pentru gonartroza pot lua piascledin si celadrin in acelasi timp? simt dureri si dupa tratamentele ...
↳ Buna ziua! Ambeleproduse contin uleiuri vegetale, de aceea ar fi bine sa reduceti doza recomandata de Celadrin. Luati o capsula Piascledine dimineata ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cat timp trebuie sa i.au calciu în cazul crizelor de hipocalcemie?
Bună ziua. De 13 ani fac crize de hipocalcemie ( încordarea Mușchilor, furnicături ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...