Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » RETARPEN®

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - RETARPEN®

Prospect - RETARPEN®


NU comercializăm RETARPEN®!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: RETARPEN®    DCI:


  Produs complementar recomandat


41.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Terapia si profilaxia infectiilor cauzate de germeni foarte sensibili la penicilina. Retarpenul este folosit la tratamentul sifilisului si altor treponematoze (pinta, framboesiae). In terapia formelor acute de amigdalita, scarlatina, erizipel, a ranilor infectate, este preferabila utilizarea Retarpenului in combinatie cu preparate de penicilina rapid absorbite
(Penicilin-Natrium G sau Ospen), ca si in profilaxia infectiilor ca urmare a interventiilor de mica chirurgie (amigdalectomie, extractii dentare). Se foloseste Retarpen si in profilaxia febrei reumatoide, scarlatinei, erizipelului.

Compozitie: Retarpen 0,6: 1 flacon contine: Benzatin Benzipenicilina: 600000 UI, 1 fiola de solvent: 5 ml; Retarpen 1,2: 1 flacon contine: Benzatin Benzipenicilina: 1200000 UI, 1 fiola de solvent: 5 ml; Retarpen 2,4: 1 flacon contine: Benzatin Benzipenicilina: 2400000 UI, 1 fiola de solvent: 5 ml.Proprietati si actiune: Benzipenicilina are o actiune bactericida asupra microorganismelor sensibile la penicilina, in faza lor de multiplicare, inhiband biosinteza mucopeptidelor peretelui celular. Dupa aplicarea i.m. de Retarpen, benzipenicilina trece foarte incet in circulatia sanguina.

Retarpenul este penicilina retard cu cea mai lunga durata de actiune. Avand in vedere proprietatile sale farmacocinetice particulare urmatorii germeni sunt, foarte sensibili la penicilina: treponeme, streptococi (cu exceptia celor din grupa D) si stafilococi (cu exceptia celor care produc penicilinaza).

Efecte secundare: Reactii anafilactice, urticarie, febra, dureri in articulatii, edem angioneurotic, eriteme multiforme, dermatite exfoliative. La terapia sifilisului poate aparea reactia Jarisch-Herxheimer, datorita eliberarii de endotoxine. Stomatite, glosite. In cazul unei terapii prelungite pot aparea germeni sau ciuperci rezistente. In cazul suprainfectarii, se vor lua masuri adecvate. La nou-nascuti pot aparea reactii locale.
Interactiuni: In cazul administrarii simultane de antiinflamatorii, antireumatice, antipiretice (in special indometacin, fenibutazona, salicilat), se va tine cont de inhibarea competitiva a eliminarii medicamentului. Nu se va combina penicilina bactericida cu antibiotice cu efect bacteriostatic. Asocierea cu alte antibiotice se va face numai in cazul in care este de asteptat o actiune singerica sau cel putin aditiva. Administrarea constituentilor in cazul unei asocieri se va face in dozele eficace (Exceptie: in cazul unei actiuni sinergice dovedite se poate reduce doza constituentului cu toxicitatea cea mai mare).

Contraindicatii si riscuri: Hipersensibilitate la peniciline. Este posibila o reactie alergica incrucisata in caz de sensibilitate la cefalosporine. Infectiile banale nu se vor trata cu Retarpen.
Posologie: Retarpen 0,6 se foloseste in principal la nou nascuti, si copii pana la 12 ani; Retarpen 1,2 la copii si adulti; Retarpen 2,4 la adulti. Tratamentul sifilisului: Sifilisul congenital la nou-nascuti si copii: 1x2 Retarpen 0,6 i.m. sau 1x1 Retarpen 1,2 i.m. in doua locuri diferite. Sifilisul la adulti: Stadiul primar: 1x1 sau 2 Retarpen 2,4 i.m. injectat in doua locuri; Stadiul secundar: 1x2 Retarpen 2,4 i.m. injectat in doua locuri. Tratamentul se va repeta daca simptomele clinice reapar sau daca valorile testelor de laborator raman clar pozitive. Stadiul tertiar: 1-2 Retarpen 2,4 i.m. saptamanal timp de 3-5 saptamani. Terapia anti framboesiae: Copii: 1x1 Retarpen 0,6 i.m. pana la 1x1 Retarpen 1,2 i.m. Adulti: 1x1 la 2 Retarpen 1,2 i.m. sau 1x1/2 la 1 Retarpen 2,4 i.m. Cei contractanti si cei in stadiul latent al bolii vor primi jumatate de doza. Terapia pinta: Copii 1x1 Retarpen 1,2 i.m.. Adulti: 1x1 Retarpen 2,4 i.m. Retarpenul este folosit si in infectii cu germeni sensibili la penicilina (amigdalita acuta, scarlatina, erizipel si plagi infectate). Copiilor sub 12 ani li se administreaza 1 injectie de Retarpen 0,6 i.m. la fiecare 3 zile sau zilnic, functie de severitatea infectiei; Retarpen 1,2 i.m. la fiecare 2 saptamani. Adultii primesc 1-2 Retarpen 1,2 i.m. sau 1/2-1 Retarpen 2,4 i.m. saptamanal. In mod normal tratamentul se incepe in faza acuta cu preparate de penicilina rapid absorbite (ca de ex. 3000000 unitati de penicilina sodica G sau Ospen) si se continua terapia cu Retarpen. Profilaxia recidivelor febrei reumatoide, endocarditei reumatismale: Copii sub 12 ani: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. la fiecare saptamana sau 1 injectie Retarpen 1,2 i.m. la fiecare 4 saptamani. Adulti: 1-2 injectii cu Retarpen 1,2 i.m. sau 1/2 -1 Retarpen 2,4 i.m. la fiecare 4 saptamani. Profilaxia scarlatinei la persoane expuse: Copii: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. saptamanal sau 1 Retarpen 1,2 i.m. Adulti: 1 injectie Retarpen 2,4 i.m. Profilaxia infectiilor streptococice (erizipel): Copii: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. la fiecare saptamana sau o injectie Retarpen 1,2 i.m. la fiecare 2 saptamani. Adulti: 1 injectie Retarpen 2,4 i.m. In cazul profilaxiei infectiilor in urma extractiilor dentare sau amigdalectomiei sau chirurgie mica, este de preferat folosirea Retarpenului in combinatie cu preparate de penicilina rapid absorbabile (ca de ex. sodiu penicilina G cristalina sau Ospen). Copii: 1 injectie Retarpen 0,6 i.m. pana la 1 injectie Retarpen 1,2 i.m. Adulti: 1 Retarpen 1,2 i.m. sau 1/2 Retarpen 2,4 i.m. Profilaxia infectiilor dupa interventii chirurgicale mai importante: Copii: 1 Retarpen 1,2 i.m. iar adulti 1/2-1 Retarpen 2,4 la fiecare 7-15 zile pana la vindecare.

Mod de administrare: Retarpenul se injecteaza numai pe cale intramusculara in cvadratul supero-exterior al marelui fesier (Hochstetter). Pentru evitarea injectarii intravasculare involuntare este recomandabila aspirarea inaintea injectarii. In caz de injectii repetate se va schimba locul injectarii. Inaintea folosirii, solutia de injectat se va agita repetat in mai multe reprize.
Atentionari speciale si precautii la utilizare: La diabetici se va tine cont de absorbtia retard a medicamentului din depozitul muscular. Injectarea gresita intr-un vas de sange poate produce opresie tranzitorie, anxietate si tulburari de vedere (sindrom Hoigne). La pacientii care prezinta reactii alergice tratamentul se va opri si se va institui un tratament cu adrenalina, antihistaminice si corticosteroizi. In cazul bolilor venerice si al suspiciunii de sifilis se va efectua examenul microscopic pe fond negru inaintea inceperii tratamentului si, se vor efectua teste serologice timp de cel putin 4 luni. Retarpenul nu se va injecta intravenos sau intralombar sau intracavitar. Atentionari pentru bolnav: In cazul aparitiei de eruptii sau manifestari alergice (ex. edeme pe figura sau alte regiuni ale corpului, febra) se va anunta medicul.

Conditii de pastrare: Se va pastra la loc intunecat si uscat la o temperatura sub 25 grade Celsius. Stabilitate: In stare nedizolvata Retarpenul ramane stabil pana la data de expirare indicata pe ambalaj.

Forma de prezentare: Retarpen 0,6: cutie cu un flacon a 600.000 UI (+ solvent), cutii pentru spitale. Retarpen 1,2: cutie cu un flacon a 1.200.000 UI (+ solvent), cutii pentru spitale. Retarpen 2,4: cutie cu un flacon a 2.400.000 UI (+ solvent), cutii pentru spitale.

Producator: Biochemie


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

normix si probiotice
Bauna ziua. Mi s-a recomandat un tratament indelungat cu normix ( 2 pastiel la 8 ore timp de 14 zil ...
Urocultura
Am fa;cut un nou examen de urina....urocultura după tratament cu antibiotic...nicio schimbare , ...
Secretii abundente,inflamate,mâncare și usturime.
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. (După tratamentul antibiotic de la ginecolog) am i ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise sunt sugestive pentru o candidoza vaginala, care apare in urma tratamentului cu antibiotice (sunt eliminate si bacteri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ginexid Ovule in sarcina
Buna seara, sunt insarcinata in 10 saptamani , si din cauza imunitatii scazute mi-au aparut cocobaci ...
↳ Buna ziua! Fara indicatia medicului puteti folosi doar produse care sa ajute la repopularea florei vaginale cu lactobacili (bacteriile sanatoase prez ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...