Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » POBILAN

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - POBILAN

Prospect - POBILAN


NU comercializăm POBILAN!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: POBILAN    DCI:


  Produs complementar recomandat
Tehnica examenului: Pacientii ambulatori nu necesita o pregatire speciala, aceasta impunandu-se numai la bolnavii la pat: in ajunul examenului - usor efort fizic (plimbare sau gimnastica in pat), regim alimentar sarac in legume si zarzavaturi (care contin o cantitate mare de celuloza si pot fi meteorizante), laxativ in caz de constipatie.
Examenul se va face, de preferinta, dimineata, pe nemancate. Dupa injectarea preparatului, pacientul nu are voie sa bea, sa manance si sa fumeze pana la terminarea examenului. Fiola de Pobilan se incalzeste pana la temperatura corpului si se injecteaza lent (4-8 minute) in vena cubitala, pacientul fiind culcat. La sugari se va prefera vena jugulara sau una din venele cefalice. La pacientii cu hipotensiune arteriala sau cu labilitate vasomotorie preparatul se injecteaza foarte lent (pana la 10 minute), facandu-se o pauza de 2-3 minute dupa injectarea primilor 5 ml. Daca se intentioneaza sa se efectueze o singura colangiografie, momentul optim este de 25-30 de minute dupa injectarea substantei; radiografiile in serie se vor efectua dupa 20, 30 si 45 minute de la inceperea administrarii. Colecistografia se va efectua la 2-2 1/2 ore dupa injectarea substantei, iar cliseul de evacuare a veziculei la 20-40 de minute dupa ingestia pranzului de proba.

Compozitie:

50%
Acid 3,3 - (adipoildimino)-bis-(2,4,6-triiodbenzoic) 7,448 g
Metilglucamina2,562 g
EDTA disodic0,040 g
Citrat trisodic0,060 g
Apa distilata pana la20 ml
Caracteristici: Substanta de contrast radiologic pentru colangio-colecistografii, colangiografii dupa colecistectomie, dupa colecistografii perorale negative si colangiografii intraoperatorii. Este excretat rapid prin bila, in care concentratia Pobilan-ului devine, in scurt timp (15-20 min.) dupa injectarea intravenoasa, suficienta pentru vizualizarea cailor biliare intra- si extrahepatice, precum si a veziculei biliare. Pobilan, permite nu numai diagnosticul modificarilor organice ale cailor biliare si ale colecistului, ci si pe cel al tulburarilor functionale.

Posologie: La adulti sub 50 kg se administreaza 1 fiola de Pobilan solutie 50%, iar la cei peste 50 kg - 2 fiole. Toleranta generala si locala a Pobilan-ului este foarte buna. Rareori se semnaleaza stari de neliniste, senzatia de caldura si opresiune toracica, greata sau varsaturi, care dispar, de obicei, la sfarsitul injectarii. Administrarea (accidentala) paravenoasa provoaca numai o durere-arsura de scurta durata. Nu se observa reactii tisulare grave.

Precautii: Pentru a se depista o eventuala hipersensibilitate la iod, se injecteaza 0,5-1 ml din fiola de Pobilan, dupa care se asteapta aproximativ 1 minut, in care pacientul respira adanc si daca dupa acest interval de timp nu apar reactii subiective sau obiective, se continua injectarea.

Contraindicatii: Hipersensibilitatea la iod in antecedente (eruptii cutanate, edem glotic etc.). Hepato- si nefropatiile cronice grave. Tetania (latenta sau manifesta). Boala Basedow. Important: Intrucat in unele cazuri de hipersensibilitate la iod, pot aparea, chiar dupa injectarea dozei-test, tulburari grave cu caracter general (colaps) se impune ca medicul sa aiba la indemana hidrocortizon hemisuccinat, oxigen, acid epsilonaminocaproic si alte mijloace de reanimare.

Prezentare: Cutii continand 1 fiola de 20 ml solutie injectabila 50 %.

Conditii de pastrare: La temperatura camerei, la adapost de lumina si umezeala.

Producator: Sicomed


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...