Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NORVIR, solutie orala

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NORVIR, solutie orala

Prospect - NORVIR, solutie orala


NU comercializăm NORVIR, solutie orala!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NORVIR, solutie orala    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Norvir este indicat ca monoterapie sau asociat analogilor de nucleozide, in tratamentul pacientilor cu infectie HIV, care prezinta semne clinice si /sau imunologice de progresiune a bolii.
Prezentare farmaceutica: Ritonavir, compusul activ al Norvir, se prezinta ca o pulbere alb-galbuie cu gust metalic amar. Este usor solubil in metanol si etanol, solubil in izopropanol si practic insolubil in apa.

Denumirea chimica: acid 10-hidroxi-2-metil-5-(1-metil etil)-1-i2-(1-metil etil)-4-tiazol-3-6s, dioxo-8, 11-bis (fenil metil)-2,4,7,12-tetraaza tridecan-13.OIC, 5-tiazolil-metil ester. E 5S-(5R*, 8 R*, 10 R*, 11 R*). Norvir este conditionat sub forma de capsule, fiecare continand 100 mg ritonavir, precum si sub forma unei solutii de uz oral, continand 80 mg ritanovir/ml.

Actiune terapeutica: Norvir (ritonavir) este un inhibitor de proteaza activ in administrare orala asupra enzimelor tulpinilor HIV-1 si HIV-2. Norvir este un inhibitor competitiv, peptidomimetic (analog de substrat) care se leaga de situsul activ al proteazei HIV si prin aceasta inhiba procesarea informatiei din locusurile gag si gag-pol ale genei responsabile de sinteza polyproteinei, avand drept rezultat eliberarea unor particule HIV imature, ce nu pot infecta noi limfocite. Norvir are o afinitate selectiva pentru proteaza HIV, concomitent avand o slaba activitate inhibitoare asupra aspartil-proteazelor umane. Norvir prezinta o mare aviditate in legarea proteazei HIV-1. (Ki = 15 pM) fata de legarea de aspartil proteaza umana. Datele rezultate in urma studiilor in vitro arata ca Norvir este activ impotriva tuturor tulpinilor HIV, cultivate pe linii de celule umane ca atare, sau pe linii de celule umane transformate. In aceste studii, concentratiile inhibitoare de Norvir, care inhiba 50% (IC50%) si 90% (IC90%) replicarea virala, au fost 20nM- respectiv 110 nM. Potenta Norvir pe tulpini HIV-zidovudim sensibile, a fost asemanatoare potentei sale pe tulpini zidovudim-rezistente.

Farmacocinetica: Norvir are un profil farmaceutic extrem de favorabil care permite administrarea dozei zilnice fractionat in doua prize. Absorbtie: Dupa administrarea orala a 600 mg Norvir pucul concentratiei plasmatice este atins la aproximativ 4 ore. Biodisponibilitatea absoluta a Norvirului la om nu a fost determinata, deoarece nu este disponibila o formula de Norvir, cu administrare intravenoasa sigura pentru uz uman. Studiile efectuate pe animale arata ca Norvir are o mare biodisponibilitate in administrarea orala (peste 90%). La om se ating concentratii serice inalte in urma administrarii orale. Diluarea suspensiei orale de Norvir cu 240 ml cacao cu lapte sau cu produse nutritionale de tip Advera sau Ensure, nu afecteaza semnificativ rata de absorbtie a acestuia. Eliminare: Norvir este eliminat prin fecale, aproximativ 86% din doza orala fiind eliminata pe aceasta cale, din care aprox. 34% sub forma modificata. Numai 11% din doza administrata oral se elimina prin urina, din care mai mult de 4% sub forma nemodificata.

Contraindicatii: Norvir este contraindicat pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la ritonavir sau oricare din excipientii sai. Studiile in vitro au demonstrat ca ritonavir este un inhibitor puternic al biotransformarilor catalizate de citocromul P-45, este de asteptat ca administrarea concomitenta de Norvir si droguri ce sunt metabolizate de aceste sisteme enzimatice, sa fie urmata de cresterea masiva a concentratiilor plasmatice ale substantelor respective. Deoarece unele dintre aceste substante au un risc recunoscut de a produce reactii adverse grave sau sunt periculoase la concentratii plasmatice mari, ele nu trebuie administrate simultan cu Norvir.

Interactiuni medicamentoase: Ritonavir are mare afinitate pentru izoenzimele citocromului P 450 (CYP), afinitate descrescatoare in ordinea CYP 3A4>CYP 2D6>CYP 2C9. Aditional la lista medicamentelor mentionate in capitolul “Contraindicatii”, urmatoarele medicamente sau clase de medicamente sunt cunoscute sau se presupune a fi metabolizate de aceleasi sisteme enzimatice: imunosupresoare (ciclosporine, tacrolimus); macrolide (eritromicina); steroizi (dexamethazon, prednison); inhibitori de proteaza; antihistaminice non-sedative (loritidine); antagonisti ai canalelor de calciu (nifedipine, verapamil, nicardipine); antidepresive triciclice (imipramide, desipramine, amitriptiline, nortriptiline); alte antidepresive (fluoxetin, paroxetin, sertralin); carbamazepin, warfarina si tolbutamid. Datorita potentialului semnificativ de ridicat al cresterii nivelului seric al acestor substante in cazul administrarii concomitente a Norvir, substantele sus-mentionate vor fi utilizate numai dupa un atent calcul al raportului beneficiu/risc.

Precautii: Norvir este in principal metabolizat si eliminat pe cale hepatica, de aceea administrarea lui la pacienti cu functii hepatice improprii se face cu precautie. Nu au fost facute studii adecvate asupra administrarii Norvir la femeia gravida; in aceste cazuri, Norvir este utilizat numai daca potentialele beneficii depasesc evident potentialele riscuri. Nu se cunoaste daca Norvir este excretat in laptele matern, motiv pentru care Norvir se utilizeaza la mamele care alapteaza numai daca beneficiile depasesc evident riscurile. Aceleasi precautii vor fi luate si in cazul administrarii Norvir la copii sub 12 ani. Suspensia orala Norvir contine 43% etanol, de aceea este contraindicata administrarea concomitenta a Norvir si disulfiram sau a medicamentelor care dau reactii disulfiram-like (ex. metronidazol).

Posologie: Doza recomandata de Norvir este de 600 mg de doua ori pe zi in administrare orala si anume cate 6 capsule la 12 ore interval, respectiv 7,5 ml Norvir solutie la 12 ore. Anumiti pacienti acuza aparitia greturilor la initierea tratamentului cu 600 mg de doua ori pe zi, motiv pentru care se propune urmatoarea schema terapeutica, care are drept efect reducerea acestor acuze:

ziua 1 - 300 mg x 2/zi
ziua 2 - 400 mg x 2/zi
ziua 3 - 400 mg x 2/zi
ziua 4 - 500 mg x 2/zi
ziua 5 - In continuare 600 mg x 2/zi
Nu au fost stabilite efectele pe termen lung ale reducerii dozei initiale. Pacientii, care primesc un tratament combinat Norvir + nucleozide, pot prezenta intoleranta digestiva, motiv pentru care se propune initierea tratamentului cu Norvir si apoi adaugarea nucleozidelor inainte de incheierea primelor doua saptamani de monoterapie cu Norvir. Norvir se administreaza indiferent de orarul meselor. Solutia orala de Norvir are un gust placut mentolat sau caramel si nu produce o senzatie gustativa dupa inghitire. Pacientii pot imbunatati gustul solutiei orale Norvir prin amestecarea cu 240 ml cacao cu lapte, Ensure sau Advera. Amestecul astfel obtinut se administreaza imediat. Norvir-solutie orala nu a fost testat, in amestec cu alte lichide.

Conditii de pastrare: Norvir - capsule - se depoziteaza in conditii normale de refrigerare. Norvir - solutie orala - poate fi depozitat si la temperatura sub 30 grade Celsius, dar nu mai mult de 30 zile. Nu se depoziteaza in lumina directa sau la caldura. Norvir - solutie orala sau capsule vor fi aruncate dupa expirarea datei inscrise pe cutie.

Reactii adverse: Norvir este in general bine tolerat de pacientii cu infectie HIV, inclusiv de cei aflati intr-un stadiu avansat al bolii. Greata, varsaturile si diareea, precum si paresteziile orale si periferice au fost, statistic, cele mai frecvente reactii adverse ale Norvir. Efectele adverse de tip gastrointestinal apar cel mai frecvent in primele doua saptamani de tratament cu Norvir si sunt, de obicei, limitate ca durata. De asemenea, paresteziile circumorale si periferice apar tranzitor in primele cateva saptamani de tratament.

Producator: Abbott Laboratories


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interactiuni medicamente
Buna ziua! Am primit de luat de la medicul de familie Flamexin pentru sinuzita si Sinupret. Eu nu p ...
CURA PENTRU HERPES
DR. CURA DE LA OSATO PENTRU HERPES1&2 - UN MOD NATURAL DE A VINDECA HERPES1&2. Dacă ați c& ...
DIA DETOX POATE INLOCUI FORXIGA?
La o pacienta cu probleme cardiace si diabet tip II iesita din spital cu recomandare forxiga dar nu ...
↳ Buna ziua! Dia Detox nu este un echivalent pentru Forxiga, pacienta trebuie sa urmeze recomandarea initiala. Doar in cazul in care glicemiile sunt to ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Informare privind inlocurea Noliterax
Buna ziua,deoarece sunt plecata din tara si mi s au terminat medicamentele,Noliterax,negăsind i ...
↳ Buna ziua! Medicamentele Noliterax si Noliprel contin intr-adevar aceeasi combinatie de substante active (perindopril si indapamida), insa trebuie sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
LEAC PENTRU HIV ȘI HERPES
Bună tuturor, sunt aici pentru a da propriul meu verdict despre remediul pe care Dr. Osato îl t ...
Medicament echivalent
Buna ziua! Caut un produs echivalent al produsului Prisma(Italia) ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...