Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MUCOSOLVAN, sirop

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MUCOSOLVAN, sirop

Prospect - MUCOSOLVAN, sirop


NU comercializăm MUCOSOLVAN, sirop!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MUCOSOLVAN, sirop    DCI: AMBROXOLUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Boli respiratorii acute si cronice, exacerbari acute in BPOC, prevenirea complicatiilor pulmonare postoperatorii.
Forma de prezentare: Comprimate a 30 mg ambroxol clorhidrat; sirop, flacon de 100 ml cu 30 mg ambroxol clorhidrat/5 ml.

Actiune terapeutica: Mucosolvan este un metabolit derivat din bromhexin (Bisolvon). Mucosolvan este un mucoregulator, avand un mecanism de actiune mai complex comparativ cu produsele mucolitice, expectorante si secretolitice.

Mucosolvan are actiune polivalenta la nivelul arborelui traheo-bronsic: scade adezivitatea si vascozitatea mucusului, creste motilitatea cililor vibratili la nivelul epiteliului bronsic, creste volumul secretiilor seroase, creste clearance-ului mucociliar, stimuleaza sistemul surfactant, are efect antioxidant si antiinflamator. Mucosolvan faciliteaza pasajul antibioticelor prin bariera bronsica, crescand astfel concentratia si durata de actiune a antibioticelor in lichidul bronsic si tesutul pulmonar. Mai mult decat un simptomatic, Mucosolvan actioneaza la nivel celular, avand ca teritorii tinta aparatul secretor bronsic, epiteliul bronsic si alveolele pulmonare. Absorbtia gastrointestinala si distributia din sange in tesuturi se fac rapid. Mucosolvan are o afinitate crescuta pentru tesutul pulmonar, atingand in tesutul pulmonar nivele mai ridicate decat in plasma. Efectul terapeutic se instaleaza dupa 30 minute de la administrarea orala si se mentine 8-12 ore. Prin actiunea sa complexa, Mucosolvan amelioreaza simptomatologia respiratorie, reduce numarul exacerbarilor, reduce degradarea functionala pulmonara.

Contraindicatii: Nu se recomanda pacientilor cu hipersensibilitate la ambroxol sau alti componenti ai produsului. Practic, Mucosolvan nu are contraindicatii, fiind un produs bine tolerat, pentru toate varstele.

Precautii: Mucosolvan administrat pe cale orala nu necesita precautii.
Sarcina si alaptare: Deoarece nu exista informatii privind utilizarea Mucosolvan in sarcina, pana la 28 de saptamani, administrarea in primul trimestru de sarcina se va face numai la indicatia medicului. Exista experienta clinica bine documentata privind utilizarea Mucosolvan la femei cu sarcina in varsta de peste 28 de saptamani: s-a administrat Mucosolvan intravenos, in doze mai mari de 1 000 mg pe zi, la gravide cu risc de nastere prematura, pentru profilaxia sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului. Mucosolvan trece in laptele matern, dar nu s-a dovedit a avea efecte adverse asupra sugarului, la doze terapeutice.

Reactii adverse: Mucosolvan este, in general, bine tolerat. Rar, pot aparea tulburari gastrointestinale sau reactii alergice mai ales la pacientii atopici.
Interactiuni cu alte medicamente: Administrarea concomitenta de Mucosolvan si antibiotice (amoxicilina, cefuroxim, eritromicina, doxiciclina) duce la cresterea concentratiei antibioticului in tesutul pulmonar. Nu se cunosc interactiuni nefavorabile cu alte medicamente.
Posologie: Comprimate a 30 mg ambroxol clorhidrat: Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi. Efectul terapeutic poate creste prin administrarea a 2 comprimate de 2 ori pe zi. In tratamentul de lunga durata, doza poate fi redusa la 1 comprimat de 2 ori pe zi. Se recomanda administrarea comprimatelor dupa mese, cu lichide. Sirop cu 30 mg ambroxol clorhidrat/5 ml (5 ml=1 lingurita): Adulti si copii peste 12 ani: 10 ml (2 lingurite) de 2 ori pe zi. Aceasta doza este recomandata pentru tratamentul afectiunilor respiratorii acute si pentru tratamentul initial al afectiunilor respiratorii cronice, pe o perioada de aproximativ 14 zile. Copii 6 - 12 ani: 5 ml (1 lingurita) de 2 - 3 ori pe zi; copii 2 - 6 ani: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 3 ori pe zi; copii 1 - 2 ani: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 2 ori pe zi. Dozele de mai sus sunt recomandate pentru tratamentul initial; dupa 14 zile dozele pot fi reduse la jumatate. Se recomanda administrarea siropului in cursul meselor.

Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Nu se va lasa la indemana copiilor.

Producator: Boehringer Ingelheim


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ibuprofen si Antidepresive ISRS
In timpul tratamentului antidepresiv cu Cipralex ( escitalopram) se pot administra medicamente împot ...
tuse seaca fara secretii
Buna ziua, MA IERTATI CA REVIN - AMBROXOL SIROP si STREPSILS INTENSIV SUNT OK? VA MULTUMESC ...
↳ Buna ziua! Ambroxol sirop este tot un expectorant si se recomanda pentru tusea productiva. Luati la inceput antitusive: Paxeladine, Robitussin Antit ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Administrarea expectorant V
Buna! Administrarea tabletelor se face cu apa sau se sug? ...
↳ Buna ziua! Tabletele Expectorante de la Plantavorel se inghit cu apa. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate combina eurespalul cu rhinathiolul?
Băiatul meu are tuse productivă, medicul de familie mi-a dat rhinathiol cu eurespal si aer ...
↳ Buna ziua! Da, se pot combina, intrucat Eurespal nu este un antitusiv (nu blocheaza centrul tusei, caz in care nu trebuie facuta asocierea cu expecto ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...