Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MUCOSIN

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MUCOSIN

Prospect - MUCOSIN


NU comercializăm MUCOSIN!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MUCOSIN    DCI: AMBROXOLUM


  Produs complementar recomandat


50.35lei
Vezi detalii

INDICATII TERAPEUTICE : Ca fluidifiant în tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secretii vascoase: bronsite acute, în timpul acutizarii bronsitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronsite, astm bronsic, bronhopneumonie, bronsiectazie, sinuzite, pre- si post-operator în afectiunile cu risc de complicatii pulmonare.
COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

1 ml picaturi orale, solutie contine 7,5 mg clorhidrat de ambroxol.
FORMA FARMACEUTICA

Picaturi orale, solutie.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

In absenta altor recomandari, dozele uzuale zilnice la copii sunt de 1,2 - 1,6 mg clorhidrat de ambroxol/kgc, iar la adulti de 60 - 120 mg clorhidrat de ambroxol pe zi.
Copii intre 2 - 5 ani: 1 ml picaturi orale, solutie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 5 ani: 2 ml picaturi orale, solutie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 12 ani si adulti: 4 ml de 3 ori pe zi in primele 2 – 3 zile, ulterior, doza poate fi redusa la 2 ml de 3 ori pe zi.

MOD DE ADMINISTRARE

MUCOSIN cu miere picaturi orale, solutie se administreaza impreuna cu suc de fructe, lapte, apa, independent de orarul meselor. In timpul tratamentului cu ambroxol trebuie utilizata o cantitate suficienta de lichid pentru a facilita producerea si dizolvarea mucusului din tractul respirator.
Durata tratamentului se stabileste de catre medic, in functie de severitatea bolii.
1 ml picaturi orale, solutie = 14 picaturi
CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipientii produsului.
Insuficienta renala severa.
Insuficienta hepatica severa.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE

MUCOSIN cu miere picaturi orale, solutie se va administra cu prudenta in insuficienta renala usoara-moderata, in afectiunile hepatice si in cele gastrice.
Clorhidratul de ambroxol se va administra cu prudenta la pacientii cu tulburari ale mecanismului de eliminare a secretiei bronsice (sindromul de cili imobili) sau la cei cu hipersecretie de mucus, datorita riscului de congestie bronsica.
De asemenea, este necesara atentie la pacientii cu polinoza (febra de fan sau alergia la polen) care sunt de obicei alergici la miere.
1 ml picaturi orale, solutie contine 10 mg zahar. De aceea, este necesara prudenta la pacientii diabetici.
INTERACTIUNI CU ALTE PRODUSE MEDICAMENTOASE

In cazul administrarii concomitente de antibiotice (eritromicina, cefalexina, oxitetraciclina) distributia acestora in arborele traheo-bronsic este imbunatatita.
Administrarea concomitenta de antitusive (de exemplu codeina) reduce eliminarea prin tuse a secretiilor bronsice fluidifiate, prin urmare nefiind recomandata.
Nu se recomanda administrarea concomitenta de anticolinergice.
Asocierea cu medicamente iritante gastrice creste riscul de aparitie a tulburarilor gastrice.

Sarcina si alaptarea
Nu exista date suficiente privind efectul teratogen sau embriotoxic al ambroxolului utilizat in cursul sarcinii.
Clorhidratul de ambroxol se excreta in laptele matern.
Ca urmare, nu se recomanda administrarea MUCOSIN cu miere picaturi orale, solutie in timpul sarcinii si alaptarii, decat dupa o atenta evaluare a raportului beneficiu matern/risc potential pentru fat.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
MUCOSIN cu miere picaturi orale, solutie nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
REACTII ADVERSE

Ambroxolul este, in general, bine tolerat.
In timpul tratamentului cu ambroxol foarte frecvent apare greata (mai mult de 10%); mai putin frecvent poate apare senzatia de gura uscata (5-10%).
Urmatoarele reactii adverse apar foarte rar (1-5%): oboseala, diaree, constipatie, stari de voma, disurie, prurit si reactii hipersensibile la ambroxol (exantem, urticarie si chiar atacuri astmatice).
Dermatite de contact pot apare cu o frecventa de sub 1%.
Efectele adverse pot fi intensificate in caz de hipersensibilitati individuale sau in caz de supradozare.
SUPRADOZAJ

Nu exista suficienta experienta in ceea ce priveste supradozarea ambroxol la oameni, dar se presupune ca toxicitatea lui este scazuta.
Simptomele de supradozaj sunt nespecifice: varsaturi, hipotensiune arteriala.
Tratamentul supradozajului este simptomatic si suportiv (lavaj gastric si mentinerea functiilor vitale).
Datorita profilului farmacocinetic (volum de distributie mare, legare mare de proteine), nu sunt utile eliminarea prin dializa sau diureza fortata.
In caz de supradozaj este necesara supravegherea functiei circulatorii, luandu-se masuri terapeutice adecvate.
Datorita toxicitatii mici nu se impun masuri urgente de accelerare a eliminarii sau de reducere a absorbtiei.
PROPRIETATI FARMACOLOGICE

Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: medicamente pentru tratamentul tusei; expectorante fara combinatii cu antitusive; mucolitice
Cod ATC: R05C B06

Ambroxolul este metabolitul activ al bromhexinului; are proprietati expectorante. Prin actiunea sa stimuleaza celulele secretoare, cu cresterea productiei de mucus si scaderea vascozitatii secretiilor traheobronsice. Creste activitatea ciliara. Aceste actiuni au drept rezultat ameliorarea secretiei si transportului mucusului, favorizand expectoratia si imbunatatind ventilatia.

Proprietati farmacocinetice:
Ambroxol este rapid si bine absorbit dupa administrare orala. Biodisponibilitatea ambroxol este de 70-80%, iar legarea de proteinele plasmatice 75-90%. Nivelul maxim al concentratiei plasmatice este atins in aproximativ 2 ore. Ambroxolul este rapid distribuit in tesuturi, in special in plamani, rinichi si tractul digestiv. Timpul de injumatatire al ambroxol este de 10-12 ore. Se elimina prin urina si fecale, in principal sub forma de mataboliti netoxici; aproximativ 90% prin rinichi.
Ambroxol traverseaza bariera fetoplacentara si trece in laptele matern.
Clereance-ul ambroxol poate fi redus la 20-40% din pacienti cu tulburari hepatice grave.
Timpul de eliminare al ambroxol este prelungit la pacientii cu tulburari renale grave.

Date preclinice de siguranta
Toxicitate dupa doze unice
Studiile de toxicitate dupa doze unice s-au desfasurat prin administrare de ambroxol in doze de cateva g/kgcorp, si au fost conduse la cateva specii de animale.
Ca si manifestari toxice, au fost observate predominant simptome neurologice, ducand pana la spasme (la soareci, porci de guineea si iepuri) si moarte in unele cazuri. La animalele care au supravietuit recuperarea a fost totala.
Toxicitate dupa doze repetate
Ambroxol a fost administrat la sobolani si iepuri. Sobolanii si iepurii au fost tratati cu doze zilnice de 500 mg/kg si au fost inregistrate simptome similare cu cele aparute la administrarea de doze unice si scaderea graduala a greutatii corpului. La soarecii care au supravietuit au fost observate edeme ale mucoasei nazale membranare cu rinite si leucocitopenie; eritrocitopenia a fost observata la iepurii femele, in timp ce masculii au prezentat o crestere a colesterolemiei. Dupa intreruperrea tratamentului, toti parametrii s-au normalizat. Nu au fost observate schimbari organice dupa examinarea histologica.
Studiile dupa doze repetate au fost efectuate la iepuri deoarece metabolismul ambroxol la acestia este similar cu cel de la oameni. Ambroxol a fost administrat pe o perioada de 6 luni. Nu au fost observate schimbari de comportament in timpul administrarii de doze mici. La o doza zilnica de 250 mg/kg a fost observata o reducere a activitatii motorii si greutatii corporale.
Potential mutagen si tumorigen
Chiar si studiile de lunga durata cu ambroxol nu au demonstrat potential mutagen.
Toxicitate reproductiva
In studiile cu ambroxol s-a confirmat efectul netoxic al acestuia asupra fertilitatii la sobolani tratati cu doze de 500 mg/kgcorp. Singurul efect advers al ambroxol administrat in doze de 500 mg/kg a fost cresterea in greutate a animalelor.
Au fost administrate doze de 500 – 3000 mg/kgcorp ambroxol pe zi la 30 femele gravide de sobolani in studiile de potential teratogen cu ambroxol. Nu au fost observate efecte toxice la grupul de sobolani tratati cu 500 mg/kg, dar a fost observata partial ataxie pentru aproximativ 30 de minute la unele femele ce au primit 3000 mg/kg.
Studii similare au fost efectuate la femelele iepuri. La doze de 8 sau 40 mg/kgcorp nu au fost observate efecte toxice ale ambroxol. La 3 animale din grupul ce a primit 200 mg/kgcorp ambroxol au fost observate scaderea in consistenta a materiilor fecale, apoi scaderea in greutate dupa care valorile s-au intors la normal dupa intreruperea tratamentului. Avortul s-a observat la un singur animal.
Poate fi concluzionat dupa studiile de mai sus ca ambroxol nu are potential mutagen sau toxicitate asupra functiei de reproducere.
PROPRIETATI FARMACEUTICE

Lista excipientilor
Miere purificata, aroma de miere, zaharina sodica, acid citric monohidrat, p-hidroxibenzoat de metil, caramel pulbere (E150c), hidroxid de sodiu 4%, apa purificata.
INCOMPATIBILITATI

Nu este cazul.
PERIOADA DE VALABILITATE
2 ani.
1 luna dupa prima deschidere a flaconului.
PASTRARE

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Natura si continutul ambalajului
Cutie cu un flacon din sticla bruna prevazut cu picurator si capac de filet, cu sistem de inchidere securizat pentru copii, ce contine 50 ml picaturi orale, solutie, si o masura dozatoare.

Instructiuni privind pregatirea produsului medicamentos in vederea administrarii si manipularea sa
Medicamentul este disponibil in flacoane cu capac de siguranta ce previne deschiderea accidentala de catre copii. Pentru a deschide apasati cu fermitate capacul si invartiti spre dreapta. Dupa utilizare insurubati capacul cu putere.
DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA

ZENTIVA a.s.,


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Copil de 3 ani jumate care face frecvent bronșite
Bună ziua ,am un băiețel de 3 ani jumate care îmi face bronșite, rala 2 luni  ...
Menstruatie prelungita dupa avort medicamentos
Buna ziua am o problema am facut pe 8 septembrie un avort medicamentos ,am fost după 14 zile l ...
↳ Buna ziua! Daca menstruatia nu este abundenta, nu va nelinistiti! De regula prima menstruatie dupa un avort este mai abundenta si de lunga durata, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
multe antibiotice
buna ziua va rog sa imi dati si mie mie un sfat...am sa va zic povestea pe scurt,fetita mea de 3 ani ...
↳ Buna ziua! Trebuie urmat tratamentul cu antibiotice. Urmarile infectiei netratate sunt mai grave decat efectele adverse provocate de antibiotice. Du ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
biotics
biotics merge cu septilin,aerius,mucosin?copilul are 4 ani si este sub tratament cu amoxicilina susp ...
↳ Buna ziua! Biotics Baby se poate asocia medicamentelor enumerate, cu conditia sa pastrati o pauza de minim 1 ora intre administrarea lui si a altui ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cristina-Diana
Locuim in Spania. la copil 3 ani jumate,pt tuse mi s a indicat loratadina sirop.pt nas infunddat nas ...
↳ Buna ziua! Loaratadina sirop poate fi recomandata in tusea iritativa, fara secretii, faceti administrarea conform indicatiilor! Prospan are efect an ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Fluend extreme sirop
Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ...
↳ Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti elimina, da, va va ajuta acest sirop. Nu il administrati insa dupa ora 17, pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sange in nara stanga si secretii cu cheaguri
Dimineața e ca o bariera de flegma maronie cheaguri, tusesc tare ca să iasa vreo 10 minut ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa mergeti la un medic specialist ORL pentru o consultatie! Posibil ca si Pradaxa sa favorizeze sangerarea. Va poate ajuta vitam ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Secretii roz
Am si eu o problema am facut un avort medicamentos pe 8 septembrie in octombrie pe 15 mi a venit ...
↳ Buna ziua! Solicitati in farmacie niste ovule dezinfectante, care vi se pot elibera fara reteta (de exemplu Betadine ovule, Ginexid)! Fara a vise pre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...