Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » LIVOSTIN picaturi oftalmice

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - LIVOSTIN picaturi oftalmice

Prospect - LIVOSTIN picaturi oftalmice


NU comercializăm LIVOSTIN picaturi oftalmice!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: LIVOSTIN picaturi oftalmice    DCI: LEVOCABASTINUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Simptomele conjunctivitei alergice (atat conjunctivita clasica cat si cea sezoniera).
Prezentare farmaceutica: Livostin picaturi oftalmice contine levocabastina, un antagonist histaminic H1 de inalta selectivitate, pentru uz local.

Livostin picaturi oftalmice este disponibil sub forma de microsuspensie oftalmica sterila (ph-6-8). Fiecare ml contine 0,5 mg levocabastina hidroclorid ca echivalent a 0,5 mg levocabastina si 0,15 mg clorura de benzalconiu ca agent conservant. Ceilalti ingredienti sunt: propilen glicol, polisorbit, fosfat disodic, fosfat mono-sodic, edetat disodic, hipromeloza si apa (formulare F31). Numai pentru uz extern.

Farmacodinamica: Livostin picaturi oftalmice contine levocabastina, un antagonist histaminic H1 foarte potent, cu actiune rapida, de inalta selectivitate, avind o durata prelungita de actiune. Dupa aplicarea topica in ochi, inlatura aproape imediat si pentru mai multe ore simptomele specifice conjunctivitei alergice (prurit, inrosire, chemozis, tumefierea pleoapelor, lacrimare).
Farmacocinetica: Dupa instilarea in ochi, levocabastina este absorbita lent si incomplet. Concentratiile plasmatice sunt prea scazute pentru a produce efecte sistemice.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la unul din componenti.
Avertismente si precautii: La fel ca la toate preparatele oftalmice care contin clorura de benzalconiu, este indicat ca pacientii sa nu poarte lentile de contact moi (hidrofile) in timpul tratamentului cu Livostin picaturi oftalmice.
Sarcina si alaptare: La soareci, sobolani si iepuri, nu s-au observat efecte embriotoxice sau teratogenice la administrarea unor doze sistemice de pina la 8.300 de ori mai mari decit doza clinica locala recomandata. La rozatoare, la doze mai mari de 16.500 ori decat doza recomandata, au fost observate efecte teratogenice si/sau resorbtie embrionala crescuta. Nu exista date suficiente asupra folosirii picaturilor oftalmice Livostin la femeile insarcinate; de aceea, Livostin picaturi oftalmice nu trebuie administrat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care beneficiile justifica riscul potential asupra fatului. Pe baza determinarii concentratiei de levocabastina in saliva si laptele matern la femeile care alapteaza, s-a calculat ca doza zilnica de levocabastina la sugar nu ar depasi 0,5 mcg dupa administrarea oftalmica de levocabastina la mama. Ca urmare, Livostin picaturi oftalmice poate fi administrat in siguranta mamelor care alapteaza.

Efecte asupra capacitatii de a conduce sau de a lucra cu masini: Livostin picaturi oftalmice nu produce sedare si nu diminueaza performantele psiho-motorii; de aceea, pot fi administrate pacientilor care conduc autovehicule sau opereaza cu masini.
Dozaj si mod de administrare: Deoarece Livostin picaturi oftalmice se prezinta sub forma de microsuspensie, flaconul trebuie agitat inaintea fiecarei aplicari. Adulti si copii: Doza uzuala este de 1 picatura Livostin in fiecare ochi, de 2 ori/zi. Doza poate fi marita la 1 picatura de 3 - 4 ori/zi. Tratamentul trebuie continuat cat timp este necesar pentru disparitia simptomelor. Livostin picaturi oftalmice trebuie utilizat in decurs de 1 luna, de la deschiderea flaconului. Pacientii trebuie informati despre masurile necesare pentru evitarea unei eventuale contaminari a flaconului.

Reactii adverse: Au fost raportate, ocazional, cazuri de iritatie locala slaba si tranzitorie, imediat dupa instilarea picaturilor oftalmice Livostin. In larga experienta clinica, rareori au fost raportate reactii alergice.
Supradozare: Simptome: Nu s-au raportat cazuri de supradozare cu levocabastina. Nu poate fi exclusa o anume stare de sedare dupa ingerarea accidentala a continutului unui flacon.

Tratament: In cazul ingerarii accidentale, pacientul trebuie sfatuit sa consume multe lichide pentru a accelera eliminarea pe cale renala a levocabastinei.

Forma de prezentare: Livostin picaturi oftalmice este disponibil in flacoane de plastic de 5 ml continind 4 ml de microsuspensie alba.

Conditii de pastrare: Se pastreaza la temperaturi sub 25 grade Celsius.

Producator: Janssen Pharmaceutica


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Substantele active si alergiile
Bună ziua! La indicatia medicului ginecolog am de utilizat un tratament : Isoprinosine si Viusi ...
Urticarie
Buna seara, Istoria mea: m-am confruntat cu urticarie cand eram copil,de cate ori mergeam la tara ...
Candida după antibiotice
Am făcut un tratament cu ampicilina pt streptococ beta hemolitic. În a 55 a zi, am început sa ...
↳ Buna ziua! Simptomele sunt specifice atat candidozei, cat si unei reactii alergice. Folositi un preparat pe baza de nistatina sau clotrimazol (ovule ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lapte de măgărița capsule in sarcina
Se pot administra in sarcina Trim 2 sau 3? Dar la bebeluși sugari? ...
↳ Buna ziua! Asa cum laptele de magarita nu este contraindicat in sarcina, si aceste capsule care contin lapte liofilizat (transformat in pulbere), nu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Reacții alergice
După utilizarea oricărui medicament apare urticarie fara mâncărimi pe zona abdomen &# ...
Afectiuni dermatologice si alergice.
Daca folosesc crema coupeliac, ce tratament medicamentos trebuie sa iau? ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa LEVOCABASTINUM?
Alte medicamnete care au LEVOCABASTINUM:
- LIVOSTIN spray nazal

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...