Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ISOPTIN 80 mg, comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ISOPTIN 80 mg, comprimate filmate

Prospect - ISOPTIN 80 mg, comprimate filmate


NU comercializăm ISOPTIN 80 mg, comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ISOPTIN 80 mg, comprimate filmate    DCI: VERAPAMILUM


  Produs complementar recomandat


37.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Profilaxia si tratamentul starilor de insuficienta coronariana cronica: angina cronica stabila (clasic: angina de efort); angina de repaus, inclusiv angina vasospastica (angina Prinzmetal, angina varianta) ca si angina instabila (crescendo si preinfarctul);
angina post infarct miocardic acut. Hipertensiune arteriala; tahiaritmii de tipul tahicardiei paroxistice supraventriculare; flutter si fibrilatie atriala cu ritm ventricular rapid (in afara de sindromul WPW).

Compozitie: Un comprimat filmat contine 80 mg clorhidrat de verapamil. Alte componente: colorant E104, gelatina, lactoza 1 H2O, stearat de Mg, amidon de porumb, metilhidroxipropilceluloza, celuloza microcristalina, amidon de natriucarboximetil, polietilenglicol 6.000, talc, dioxid de titan (E171).

Actiune farmacoterapeutica: Isoptin inhiba influxul transmembranar al ionilor de calciu in celula cardiaca si in musculatura vasculara. Scade necesarul de oxigen al miocardului, direct, prin actiunea asupra proceselor metabolice consumatoare de energie a celulei musculaturii cardiace si indirect prin scaderea postsarcinei. Prin efectul de antagonist de calciu pe musculatura neteda vasculara a coronarelor se ajunge la o crestere a irigatiei sanguine a miocardului, chiar si in zonele poststenotice, precum si inlaturarea spasmelor coronariene. Aceste insusiri determina eficienta antiischemica si antianginoasa a Isoptinului la toate formele de boli ale inimii. In plus exercita o actiune reglatoare pe frecventa cardiaca.

Mod de administrare: Isoptin 80 mg trebuie administrat cu regularitate intr-o doza prescrisa de medic, adaptata individual la gradul de gravitate a bolii. Comprimatele se inghit cu lichid, nesupte si nemestecate, cel mai bine in timpul mesei sau imediat dupa aceasta. Daca nu se prescrie altfel, adultilor li se administreaza 1 comprimat 80 mg de 3-4 ori pe zi. Daca sunt necesare doze mai mari, respectiv prize mai putin frecvente, este recomandabila folosirea de Isoptin 80 mg sau 120 mg, respectiv Isoptin KHK retard. Nu ar trebui sa fie depasita in terapia de durata doza zilnica de 480 mg verapamil; numai la indicatiile medicului si doar pentru scurt timp este posibila o depasire a acestei doze. Pentru copii, respectiv adulti care au nevoie de doze mai mici de verapamil, le stau la dispozitie comprimatele de 40mg. La pacientii cu o functie hepatica deficitara, in functie de gradul de afectare, actiunea verapamilului este mai puternica si de mai lunga durata datorita degradarii mai lente a acestuia. De aceea, in asemenea cazuri, dozarea ar trebui adaptata cu o deosebita grija si tratamentul sa se inceapa cu doze mai mici (de ex. la pacientii cu ciroza hepatica la inceput se administreaza de 2-3 ori pe zi 1 comprimat Isoptin 40 mg), pentru acesti pacienti este recomandat in mod special Isoptin mite.

Contraindicatii: Isoptin 80 mg nu poate fi folosit in: colapsul cardiocirculator, infarctul miocardic recent insotit de complicatii (bradicardie, hipotensiune accentuata, insuficienta ventriculara stanga); tulburari grave ale conducerii impulsului electric (bloc AV de gradul II sau III, bloc sinoatrial); sindromul nodului sinusal bolnav (sindromul bradicardie-tahicardie). Se impune atentie la: usoare tulburari de conducere (bloc grad I); frecventa cardiaca foarte scazuta (sub 50 batai pe min); valori tensionale scazute (TA < 90 mm Hg); fibrilatie atriala/flutter atrial la prezenta simultana a unui sindrom de preexcitare de ex. sindrom WPW (aici exista riscul de declansare a unei tahicardii ventriculare); insuficienta cardiaca (in aceasta situatie trebuie ca inainte de administrarea Isoptin 80 mg sa fie consultat medicul). In cursul graviditatii (mai ales in primul trimestru) si in perioada de alaptare Isoptin 80 mg nu trebuie administrat decat sub stricta indicatie a medicului.

Efecte secundare: Acestea pot aparea la doze mari sau in caz de functie cardiaca anterior alterata, putandu-se constata: bradiaritmii ca bradicardie sinusala, oprire sinusala cu asistolie, bloc AV de gradul II sau III sau bradiaritmie ventriculara. Bradiaritmiile aparute in caz de fibrilatie atriala, hipotensiune arteriala preexistenta, determina dezvoltarea sau accentuarea unei insuficiente cardiace. Se observa adesea si constipatie. Rareori se poate ajunge la aparitia unor fenomene ca greata, ameteli, respectiv senzatie de buimaceala, dureri de cap, roseata pielii fetei, oboseala, nervozitate, edeme ale gleznelor, eritromegalie, parestezii. Foarte rar pot aparea mialgii si artralgii. S-au facut observatii izolate privind fenomene de alergie cutanata (exantem, prurit, urticarie, edem angioneurotic, sindromul Stevens-Johnson) si privind cresterea reversibila a transaminazelor si/sau fosfatazei alcaline, probabil ca simptom al unei hepatopatii prin mecanism alergic. La pacientii mai in varsta s-a observat in cazuri foarte rare sub tratament de lunga durata ginecomastie care pana acum in toate cazurile a disparut dupa intreruperea administrarii medicamentului. S-au mentionat si cresteri ale nivelului de prolactina. Extrem de rar, sub tratament prelungit, se poate ajunge la hiperplazie gingivala, care se remite dupa oprirea tratamentului. Tratarea hipertensiunii arteriale cu acest medicament necesita controlul medical regulat. Datorita unor reactii care apar in mod diferit de la individ la individ poate fi diminuata capacitatea de participare activa la circulatia stradala sau la conducerea unor masini. Aceasta este valabil in mod deosebit la inceputul tratamentului si la schimbarea preparatului ca si in caz de interactiune cu alcool.

Interactiuni: La administrarea concomitenta de Isoptin si a altor medicamente cu actiune asupra inimii (de ex. beta-blocante, alte antiaritmice) precum si anestezice prin inhalatie, se poate ajunge la o accentuare reciproca a actiunii asupra inimii si circulatiei (bloc AV, bradicardie, hipotensiune si chiar insuficienta cardiaca). La pacientii cu cardiomiopatie obstructiva hipertrofica in combinatie cu chinidina, au fost descrise cazuri singulare de lipotonie si edem pulmonar acut. In timpul tratamentului cu Isoptin trebuie oprita administrarea de beta-blocante intravenos. Isoptin poate accentua actiunea medicamentelor hipotensoare. Au fost descrise cresteri ale nivelului de digoxina in plasma, odata cu administrarea concomitenta de verapamil. De aceea este necesar ca in mod preventiv sa se urmareasca aparitia unor simptome de supradozaj al digoxinei si daca este cazul sa se determine concentratia digitala; la nevoie se va reduce doza de glicozid. In literatura au fost descrise interactiuni in administrarea concomitenta cu carbamazepin (actiunea se accentueaza prin verapamil cu efecte secundare neurotoxice), litiu (diminuarea efectului, marirea neurotoxicitatii), ciclosporine, teofilin (cresterea concentratiei plasmatice), rifampicin; si atenuarea efectului verapamilului. Efectul relaxantelor musculare poate fi accentuat.

Conditii de pastrare: La loc uscat si racoros.

Forma de prezentare: Blistere; Cutii cu 20 comp., 50 comp., 100 comp. Dupa depasirea datei de expirare medicamentul nu mai trebuie folosit.

Producator: Knoll A.G.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Usoare probleme cu erectia din cauza hipertensiunii
Buna ziua. Am inceput de jumatate de an un tratament impotriva hipertensiunii cu Sevikar 40/5. De la ...
Tratament
Buna ziua, Fac tratament pentru reducerea colesterolului cu Opuntia Ficus Indica. Spuneti-mi dac ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Magiun
Buna ziua! Doresc să întreb dacă magiunul turcesc pt potenta da dependenta sau are efecte adverse in ...
↳ Buna ziua! Daca va referiti la batonul pentru potenta cu ginseng, nu da dependenta, insa la cardiaci (in special in cazul hipertensiunii arteriale ne ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratamentul hipertensiunii fara betablocant
Buna ziua! Din cauza faptului ca am schimbat medicul,am dubii despre noul tratament(pentru hiperten ...
↳ Buna ziua! Pulsul de 60-65 batai pe minut nu este anormal, va sfatuiesc sa luati noul tratament. Este contraindicata asocierea unui beta-blocant (det ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...