Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » INFECTOFLAM, unguent

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - INFECTOFLAM, unguent

Prospect - INFECTOFLAM, unguent


NU comercializăm INFECTOFLAM, unguent!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: INFECTOFLAM, unguent    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Infectiile polului anterior al ochiului provocate de bacterii sensibile la gentamicina (de exemplu, conjunctivite bacteriene); inflamatii ale segmentului anterior ocular cu risc crescut de infectie bacteriana (in special postoperator).
Prezentare farmaceutica: Flacon picator de 5 ml; tub de 4 g.

Compozitie: Unguent: Fiecare g contine: fluorometolona 1 mg, gentamicina 3 mg (gentamicin sulfat).

Actiune terapeutica: Gentamicina apartine antibioticelor aminoglicozide si se prezinta in trei forme apropiate: gentamicina C1, C2 si C1a care sunt sintetizate de bacteria Micromonospora purpurea. Spectrul ei de actiune acopera grampozitivi si gramnegativi, precum Pseudomonas aeruginosa, stafilococi, Haemophilus influenzae si aegypticus, Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Escherichia coli, Shigella si Salmonella. Majoritatea infectiilor segmentului anterior ocular (cu stafilococi, Pseudomonas si Proteus) pot fi eradicate prin terapia locala cu gentamicina. Streptococii, precum si bacteriile anaerobe sunt, in general, rezistente la gentamicina. Keratita indusa de Pseudomonas sau S. aureus s-a dovedit sensibila la combinatia gentamicina corticosteroizi. Mecanismul de actiune al gentamicinei consta in inhibitia specifica a sintezei proteice prin legarea de ribozomii bacterieni (determinand erori de transcriptie) si distructia membranei celulare. In vitro, gentamicina ofera urmatorul spectru de actiune:

Germeni sensibiliCMI de gentamicinain mcg/ml
Staph. aureus1
E. coli0,5
Enterobacter0,5
Listeria monocytogenes0,5
Klebsiella0,25
Shigella1
Haemophilus infl.3,4
Neisseria gonorrh.1,5-6
Salmonella ssp.0,25-1
Proteus2
moderat sensibili
Staph. ssp.(fara Staph. epidermis)8
Staph. pneumoniae7
Strept. pyogenes8
Pseudomonas aeruginosa8
germeni rezistenti sau foarte putinsensibili
Strept. faecalis16
Staph. epidermis32
Strept. alfa, beta-hemoliticrezistent
K. pneumoniae64
Serratia mas. > 128
Fluorometolonul este un corticosteroid sintetic fluorurat cu proprietati antiinflamatorii. Are efect inhibitor asupra tesutului limfoid, suprima raspunsul inflamator si, intr-o mai mica masura decat alti compusi steroidici, reactiile imunologice. Reduce reactiile alergice prin inhibarea hiperemiei, neurovascularizatiei, edemului, exsudatului fibrinos, dilatatiei capilare, chemotaxiei leucocitare, activitatii fagocitare, proliferarii capilare, depunerii de colagen, respectiv cicatrizarii. Asocierea gentamicinei cu fluorometolonul asigura concomitenta terapiei antibacteriene (sau profilaxia acesteia) cu actiunea antiinflamatorie. In plus, prezenta gentamicinei impiedica o potentiala agravare a infectiei bacteriene secundar unei terapii cu corticosteroizi.

Proprietati farmacocinetice: Gentamicina: prin aplicare locala, in functie de doza folosita, se urmareste obtinerea unei concentratii bactericide in conjunctiva, cornee si camera anterioara. Resorbtia sistemica este nedetectabila dupa aplicare locala. Fluorometolon: capacitatea de penetrare a fluorometolonului (al carui efect antiflogistic este de 40 de ori mai puternic decat al hidrocortizonului) este mai buna decat a multor altor steroizi. La 30 de minute de la instilarea unei suspensii de 0,1%, concentratiile maxime ale fluorometolonului sunt de 1,5 -1,9 mcg/g in cornee si de 0,14 mcg/ml in camera anterioara. Dupa pasajul corneean, fluorometolonul este metabolizat rapid, iar timpul de injumatatire in umoarea apoasa este de 54 minute.

Mod de administrare: Picaturi: Infectii bacteriene (conjunctivite bacteriene): doza depinde de severitatea afectiunii. Se recomanda aplicarea unei picaturi de 5 ori zilnic in sacul conjunctival al ochiului afectat. In cazuri severe, doza poate fi crescuta pana la 1 picatura pe ora pentru 1-2 zile. Tratament postoperator: se instileaza o picatura de 4 ori pe zi, timp de o saptamana in sacul conjunctival al ochiului operat. Ulterior se reduce frecventa aplicarilor pentru restul perioadei de tratament. Se agita bine inainte de folosire. Unguent: Infectii bacteriene: se aplica aproximativ 5 mm de unguent de 3-4 ori pe zi in sacul conjunctival al ochiului afectat.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la gentamicina, fluorometolon, clorura de benzalconiu sau orice alt component. Leziuni si ulceratii corneene; infectii virale (de exemplu, Herpes simplex, Vaccinia) sau micoze; TBC oftalmic, glaucom.

Precautii: Folosirea indelungata a steroizilor poate determina cresterea patologica a presiunii intraoculare, desi incidenta unui astfel de efect al fluorometolonului este mult mai mica comparativ cu alti steroizi. Utilizarea indelungata a steroizilor impune controlul periodic al presiunii intraoculare. Terapia locala intensiva si prelungita cu corticosteroizi este un posibil factor etiologic al aparitiei cataractei subcapsulare posterioare. Aplicat imediat postoperator, poate intarzia vindecarea leziunilor oculare. Steroizii sau antibioticele in tratament de lunga durata pot determina infectii secundare micotice sau selectarea unor tulpini rezistente la gentamicina. De aceea combinatia nu trebuie administrata mai mult de doua saptamani. Invazia fungica trebuie suspectata in cazul oricarei ulceratii corneene persistente. Tratamentul indelungat cu steroizi poate produce subtierea corneei si/sau a sclerei si, rareori, perforatii corneene, motiv pentru care se recomanda pahimetria. Gentamicina poate intarzia epitelizarea corneei, dar numai in concentratii crescute. Daca nu se observa ameliorari in 7-8 zile de tratament, se schimba metoda terapeutica. Instilatia Infectoflam-ului se face in lipsa lentilelor de contact, iar dupa administrare trebuie sa existe un interval de 5 min pana la reaplicarea acestora. Nu se recomanda purtarea lentilelor de contact pe durata procesului infectios pentru a impiedica diseminarea germenilor.

Sarcina si alaptare: Studiile pe animale au demonstrat existenta efectelor adverse fetale. Sunt cunoscute efectele teratogenic si embriocid al fluorometolonului in cantitati mari. Intrucat nu exista studii umane, administrarea in timpul sarcinii si lactatiei nu este recomandata, cu exceptia cazurilor in care beneficiul terapeutic matern depaseste posibilul risc fetal (categoria de risc C).

Reactii adverse: In unele cazuri poate aparea o senzatie tranzitorie de arsura dupa instilare, iar rar, reactii de hipersensibilitate insotite de prurit, congestie si fotofobie.

Interactiuni cu alte medicamente: In cazul tratamentului concomitent al Infectoflam-ului cu alt medicament oftalmic, se recomanda un interval de minimum 5 min intre instilari, pentru a impiedica spalarea substantei active administrate initial. Administrarea concomitenta a gentamicinei cu Amfotericina B, heparina, sulfadiazina, cefalotin si cloxacilina poate determina aparitia precipitatelor.
Supradozare: In cazul supradozarii locale, se recomanda spalarea oculara cu ser fiziologic sau apa. Atentie! Se pastreaza la 15 - 25 grade Celsius; se inchide flaconul sau tubul imediat dupa utilizare; nu se foloseste mai mult de o luna dupa desigilare; nu se foloseste dupa data de expirare; cantitatea ramasa se arunca dupa terminarea tratamentului.

Producator: Novartis


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Magnerot și Astenor
Bună ziua! Iau Astenor energy pentru astenie. Dar recent mi s-a recomandat și magnerot 2 caps p ...
↳ Buna ziua! Luati deocamdata doar Magnerot, va fi benefic si pentru contracararea simptomelor de astenie, apoi, dupa terminarea tratamentului, revenit ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
stari anxioase, cu insomnii prelungite, agitatie, bufeuri
Buna ziua Ma numesc Mirela, am 50 ani. de patru ani am intrat la menopauza. Nu am facut tratament ...
Toxoplasmoza si toxocara
Buna ziua. Ma numesc Ioana,am 65 ani, si mi au iesit toxocara si toxoptoxoplasma prezente.Toxoplasm ...
↳ Buna ziua! Adresati-va medicului de familie pentru ca veti avea nevoie de reteta pentru orice tratament. Este posibil sa vi se recomande albendazol p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Stafilococ auriu in nas la copil
Buna ziua ce tratament recomandati pt copii 14 ani are in nas stafilococ aureus? Multumesc! ...
↳ Buna ziua! Recomand produsul Biomicin capsule de la Fares, ale carui ingrediente sunt active si impotriva stafilococului auriu. Se vor administra cat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Spasme oculare.
Buna ziua! Ma adresez la dvs cu o astfel de problema: am fost la primire la oftalomlog, rezultate ...
pretul medicamentului TRAVATAN-picaturi oculare este subventionat?
buna ziua, Mama sufara de glaucom-unghi deschis si medicul i-a recomandat TRAVATAN-picaturi.Pretul ...
Vopsea
Buna ziua ce trebuie sa fac daca mi-a intrat vopsea in ochi? Ma ustura in continuare desi am clatit ...
↳ Buna ziua! In astfel de cazuri ochii se clates ccu apa rece. Clatiti-va deci cu apa rece si daca problema persista, trebuie sa va vada un oftalmolog. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...