Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » IMIGRAN, tablete

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - IMIGRAN, tablete

Prospect - IMIGRAN, tablete


NU comercializăm IMIGRAN, tablete!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: IMIGRAN, tablete    DCI: SUMATRIPTANUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Imigran tablete este indicat pentru calmarea rapida a atacurilor de migrena cu sau fara aura.
Forma de prezentare: Tabletele contin 50 sau 100 mg sumatriptan baza sub forma de succinat. Solutia injectabila contine 6 mg sumatriptan in 0,5 ml solutie.

Mecanism de actiune: S-a demonstrat ca sumatriptanul este un agonist specific si selectiv al receptorilor 5 hidroxitriptaminici-1-like (5HT 1-like), fara a avea insa efect si pe subtipurile de receptori 5HT2 sau 5HT3. Acesti receptori se gasesc in special la nivelul vaselor sanguine cerebrale.

Posologie si mod de administrare: Imigran este indicat atat pentru tratamentul acut intermitent al migrenei cat si al cefaleei in ciorchine. Nu se va folosi profilactic. Se recomanda ca Imigran sa fie administrat cat se poate de devreme dupa debutul unui atac migrenos, fiind insa la fel de eficient daca este administrat in orice moment al atacului. Migrena: Doza orala de Imigran recomandata la adult este o singura tableta de 50 mg. Anumiti pacienti pot necesita 100 mg. Daca simptomele se repeta, doza poate fi repetata in urmatoarele 24 de ore, dar nu mai mult de 300 mg in 24 ore. Tabletele se vor inghiti intregi, cu apa. Copii: La copii nu a fost stabilita inca siguranta si eficienta sumatriptanului. Varstnici: Poate fi folosit la pacientii peste 65 de ani. Experienta in folosirea sumatriptanului la acesti pacienti este limitata. Farmacocinetica nu difera semnificativ de cea a populatiei tinere, dar pana la noi date clinice, folosirea Imigran nu este recomandata la pacientii peste 65 de ani.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la orice component al preparatului. Se va recomanda evitarea administrarii produsului la pacientii cu infarct miocardic. Pana la noi date, nu este recomandata folosirea Imigran la pacientii cu afectiuni vasculare periferice sau la pacientii cu semne si simptome de afectiuni cardiace ischemice. De asemenea, nu se recomanda la pacientii cu antecedente de accidente cerebrovasculare sau atacuri ischemice tranzitorii, insuficienta hepatica severa sau hipertensiune necontrolata, cardiopatie ischemica dureroasa, infarct miocardic in antecedente, angina Prinzmetal. Este contraindicat tratamentul cu methysergide (un derivat de ergotamina) in timpul tratamentului cu Imigran.

Precautii: In urma administrarii de sumatriptan, se pot asocia simptome tranzitorii, inclusiv dureri toracice si tensiune toracica, care poate fi intensa si poate interesa gatul. In cazul in care aceste simptome sugereaza o afectiune cardiaca ischemica se va face evaluarea pacientului. Sumatriptan nu este indicat in tratamentul migrenei hemiplegice, bazilare sau oftalmoplegice. Este contraindicata administrarea concomitenta de inhibitori de monoaminooxidaza (MAO) sau cu maxim doua saptamani inainte de tratamentul cu Imigran. Dozele de Imigran recomandate nu trebuie depasite. Somnolenta poate fi rezultatul migrenei sau al tratamentului cu Imigran. Se recomanda precautie la pacientii ce presteaza munci care cer indemanare, cum ar fi conducerea autovehiculelor sau manevrarea utilajelor. Sumatriptan trebuie administrat cu precautie la pacientii cu hipertensiune controlata, deoarece a fost observata la o mica proportie din populatie o crestere temporara a presiunii arteriale si a rezistentei periferice. Au fost descrise reactii vasospastice prelungite, cand se administreaza impreuna cu ergotamina. Deoarece aceste efecte pot fi aditive, administrarea concomitenta a ergotaminei si a sumatriptanului trebuie evitata. Asocierea Imigran cu orice medicament vasoactiv trebuie facuta cu precautie la orice pacient care prezinta conditii favorabile aparitiei cardiopatiei ischiemice si vasospasmului coronarian. Imigran trebuie administrat cu atentie la pacientii cu afectiuni ce pot afecta semnificativ absorbtia, metabolismul si excretia medicamentului, ca in afectiunile ce altereaza functia renala sau hepatica.

Sarcina si alaptare: Administrarea acestui medicament trebuie luata in considerare daca beneficiul potential este mai mare decat posibilul risc pentru fat. Nu s-a observat vreun efect teratogen la sobolani sau la soareci. Experienta in privinta folosirii sumatriptanului in timpul sarcinii este insa limitata. Intrucat rezultatele studiilor de reproducere la animale nu pot fi extinse totdeauna la om, administrarea acestui medicament trebuie luata in considerare numai in cazul in care beneficiul potential pentru mama este mai mare decat orice risc posibil pentru fat. Alaptarea: Sumatriptanul este excretat in laptele matern al animalelor. Nu exista date similare la oameni. Trebuie luate anumite precautii atunci cand se ia in considerare administrarea de Imigran la femeia care alapteaza. S-a demonstrat ca in urma administrarii subcutanate de sumatriptan, o parte din acesta se excreta in lapte. Expunerea copilului la produs poate fi evitata prin intreruperea alaptarii timp de 24 ore dupa administrarea tratamentului.

Efecte secundare: Efectele secundare raportate includ: senzatia de parestezie, caldura, presiune sau greutate in orice parte a corpului, eritem, ameteala si senzatie de slabiciune. Acestea sunt de intensitate usoara pana la moderata si tranzitorii. Au fost descrise oboseala si somnolenta. Greata si varsaturile au fost prezente la cativa pacienti, dar relatia lor cu Imigranul nu este clara.

Interactiuni medicamentoase: Au fost semnalate cresteri tranzitorii ale tensiunii arteriale imediat dupa administrare. Tulburari minore ale functiei hepatice au fost observate uneori. In cazuri extrem de rare au fost raportate tulburari coronariene serioase care includ aritmii cardiace, modificari ischemice trecatoare pe EKG sau infarct miocardic. Nu exista nici o evidenta a interactiunilor medicamentoase cu propranolol, flunarizina, dihidroergotamina, pizotifen sau alcool. Dovezile de sensibilitate incrucisata, la pacientii cu hipersensibilitate la sulfonamide, sunt limitate, cu toate ca precautii pot fi luate la pacientii tratati cu sumatriptan.

Supradozare: S-au semnalat anumite cazuri de supradozare dupa administrarea subcutanata de Imigran in doze peste nivelul celor recomandate. Doze pana la 16 mg subcutanat sau 400 mg oral nu au fost asociate cu alte efecte secundare in afara celor mentionate. Nu exista experienta cu doze mai mari decat acestea. Daca apare totusi un supradozaj de sumatriptan, pacientul trebuie monitorizat pentru cel putin 10 ore si trebuie aplicat tratamentul standard de sustinere necesar. Nu se cunosc efectele hemodializei sau ale dializei peritoneale asupra concentratiilor de sumatriptan. Dupa administrarea orala, sumatriptan este rapid absorbit, 70% din concentratia maxima aparand dupa 45 de minute. Dupa o doza de 100 mg, concentratia plasmatica maxima este de 54 mg/ml.

Producator: Glaxo Wellcome


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

migrena
Se poate lua Feverfew-Solaray zilnic, o perioada lunga de timp, pentru prevenirea migrenelor, sau se ...
↳ Buna ziua! Feverfew se poate lua perioade lungi de timp (intre 3si 6 luni consecutiv), o capsula pe zi. Daca s-ar adminsitra doar in perioada crizel ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Produsele homeopate pot interactiona cu anticonceptionalele?
Buna ziua, Recent mi-a fost recomandat un tratament homeopat impotriva migrenelor. Acesta consta in ...
↳ Buna ziua! Nu exista acest risc, dozele produselor homeopate sunt foarte mici! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Remediu migrene
Pot sa iau tinctura de zmeur daca am sterilet Mirena? Am uter fibromatos si un ovar scos cu tot cu c ...
↳ Buna ziua! Gemoderivatul de mzeur poate interactiuno cu steriletul, nu este indicat sa le suprapuneti. Puteti lua impotriva migrenelor Migra Defense ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce medicament sa iau pt.migrenă
De 15 ani ma confrunt cu dureri foarte mari de cap numai cu memediicamente ce conțin sumateipta ...
↳ Buna ziua! Puteti asocia un tratament cu Migra Defense, cate 2 comprimate pe zi, minim 2 luni consecutiv. Acest tratament va reduce frecventa si inte ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Care este cauza migrenelor?
Mai întâi vreau sa va multumesc pentru bunăvoința si promptitudinea dumneavoastra de care ...
↳ Buna ziua! Da, este posibil ca administrarea antionceptionalelor sa determine migrene. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tratamente naturiste impotriva migrenelor
m-ar interesa niste tratamente naturiste impotriva migrenelor, pt ca ma confrunt destul de des cu el ...
↳ Buna ziua! Este bine sa luati in calcul si remediile naturale impotriva migrenelor, pentru ca sunt lipsite de toxicitate. Va recomand Salmigrin, Migr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...