Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ETAMBUTOL , capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ETAMBUTOL , capsule

Prospect - ETAMBUTOL , capsule


NU comercializăm ETAMBUTOL , capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ETAMBUTOL , capsule    DCI: ETHAMBUTOLUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Tuberculoza pulmonara, tuberculoza miliara, pleurezia tuberculoasa, peritonita tuberculoasa, meningita tuberculoasa, tuberculoza genito-urinara, tuberculoza osteo-articulara si ganglionara. Se va asocia obligatoriu cu alte chimioterapice si antibiotice antituberculoase (administrat singur germenii dezvolta rezistenta).
Compozitie: Capsule continand 250 mg de diclorhidrat de etambutol.

Actiune farmacoterapeutica: Chimioterapic antituberculos major cu actiune bacteriostatica asupra M. tuberculosis si M. kansasii. Etambulolul se absoarbe bine din intestin, in 2-4 ore, cu o biodisponibilitate de 77%, fara a fi interferat de alimente. Circula in sange legat de proteinele plasmatice in proportie de aproximativ 20-30% si este metabolizat in ficat in proportie de aproximativ 22% dupa administrarea orala. Se elimina predominant urinar (aproximativ 50% din doza administrata oral se elimina in forma neschimbata) si numai 25% prin scaun. Timpul de injumatatire plasmatic este de 3,1 ore. Nu trece in lichidul cefalorahidian decat in meningita; trece bariera placentara; nu ajunge in laptele matern.

Contraindicatii: Hipersensibiltate la etambutol. Nevrita optica. Prudenta in sarcina, la copiii sub 13 ani, la batrani, la cei cu acuitate vizuala redusa, cu cataracta sau retinopatie diabetica, in insuficienta renala, la alcoolici si la marii fumatori. Bolnavii tratati concomitent cu: antiinflamatorii nesteroidiene, disulfiram sau antimalarice de sinteza trebuie urmariti cu atentie existand riscul nevritei optice. Aparitia tulburarilor de vedere in timpul tratamentului impune oprirea acestuia. Preventiv, se va face controlul oftalmologic inainte de inceperea tratamentului.

Interactiuni medicamentoase: Antiacidele gastrice cu aluminiu in compozitie diminua absorbtia intestinala a etambutolului.

Reactii adverse: Nevrita optica cu pierderea partiala a vederii (reversibila in cateva luni daca se suprima tratamentul imediat), febra, artralgii, eruptii cutanate alergice, prurit, cefalee, greturi, varsaturi, dureri abdominale, parestezii, stari confuzive, rareori nevrite periferice sau alterari pasagere ale functiei hepatice, hiperuricemie.

Mod de administrare: Adulti: oral, 15 mg/kg corp/zi, priza unica, pe stomacul gol, zilnic sau 40-50 mg/kg corp/zi de 2 ori pe saptamana asociat cu alt tuberculostatic (izoniazida, rifampicina, streptomicina). In insuficienta renala: 10 mg/kg corp/zi, pentru un clearance al creatininei de 70 ml/min. Copii: oral, 25 mg/kg corp/zi.

Forma de prezentare: Flacoane cu 50 capsule operculate a 250 mg/capsula.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura, umiditate si lumina.
Producator: Sicomed


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Alte medicamente cu urimil
Soțul ia tr de tbc poate sa ia urimil ...
Rezultat analize
Buna dimineata! De ceva timp ma simt slabit, mereu obosit, indiferent de cat timp dorm. De altfe ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa ETHAMBUTOLUM?
Alte medicamnete care au ETHAMBUTOLUM:
- Etionamida Atb 250 mg
- Etambutol Atb 250 mg
- Etambutol Arena 250 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...