Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Întreabă farmacistul Vezi sfaturile farmacistului

Caută sfatul farmacistului ....

Dureri lombare sau de rinichi?


LIVIA... întreabă despre Afectiuni reumatice:
Dureri care radiaza din partea stanga-spate-a bazinului in fata si in piciorul stang.Sau uneori se muta -aceste dureri -pana la jum. spatelui tot pe patrea stanga.Ma incalt f.greu,ridic scarile. greu -cand trebuie sa pasesc cu piciorul stang.In pat ,cand trebuie sa ma intorc o fac cu mare dificultate.Durerile sunt precedate de oincalzire a corpului si cu usoara transpiratie.Am 52 de ani si lucrez in Spania.Mi-ati fost recomandati de fetele mele care sunt in Bucuresti.Va multumesc mult.

Sfatul farmacistului:
Buna ziua! Adesea durerea din regiunea lombara este un simptom ce indica o afectiune renala. Este posibil sa aveti un calcul renal sau un cheag la nivelul cailor excretoare. Daca durerea apare spontan si are intensitatea si durata variabila (cateva minute, ore sau zile) se poate banui ca aveti litiaza renala latenta sau o infectie ce afecteaza doar rinichiul stang. Daca durerea apare mai ales cand stati in picioare si se amelioreaza cand va asezati in pat, atunci originea renala a acesteia se confirma. Faceti tot posibilul sa ajungeti la un control medical, pentru un diagnostic sigur si tratament adecvat. Beti ceaiuri diluate si folositi eventual supozitoare antiinflamatoare (diclofenac, indometacin, Ketonal) pentru ameliorarea durerilor. Dupa stabilirea diagonosticului puteti aborda si un tratament natural cu efect antiseptic (Merisor, Renostim) si / sau antilitiazic (Renalex, Urinex).


Produse recomandate Sfatul farmacistului


Continua si tu discutia ...

bianca | 05.03.2012
Mama mea are cdureri de rinichi,dureri spate piciorul drept si durere abdominala ce tratament ar putea lua?
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 10.03.2012
Buna ziua! Poate sa ia No-Spa Forte (administrare orala), si supozitoare cu Diclofenac, Indometacin, sau Ketonal. Trebuie sa mearga la medic, probabil are o colica renala.
mada | 17.03.2012
ce tratament trebuie sa luam cand ne dor rinichii
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 20.03.2012
Buna ziua! Pentru ameliorarea durerilor renale se recomanda antispastice (No-Spa, Scobutil) si antiinflamatoare, de preferat supozitoare (Ketonal, Diclofenac, Meloxicam).
leustean dorin | 12.05.2012
salutare....de vreo cateva zile am ceva probleme in zona lombara , ma dor rinichii in special cand alerg sau sar in sus simt ca niste intepaturi de asemenea cand urinez incepe sa ami ia inima la trap si obosesc va rog sa ami spuneti ce ar putea sa fie...multumesc
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 16.05.2012
Buna ziua! Mergeti la medic, nu este sigur ce aveti, poate litiza renala, poate o disfunctie a rinchilor sau o modificare a pozitiei normale a acestora.
Patrana Elena | 24.05.2012
Buna ziua, eu am o durere in zona lombara stanga. Este o durere ce tine o ora-doua si dupa aceea, dispare. Stiu ca nu aveti cum sa imi dati un diagnostic, dar vroiam sa stiu daca este ceva grav. Mentionez ca nu sunt si alte episoade ce s-ar lega de aceasta durere.
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 28.05.2012
Buna ziua! Daca durerea nu are caracter continuu, nu va alarmati. Incercati sa beti mai multa apa, evitati excesul de sare, si daca aveti posibilitatea in urmatoarea perioada, faceti o echografie.
gabriela ilie | 07.09.2012
Buna ziua, la un control ecografic mi s-a pus diagnosticul de hidronefroza rinichi drept grad 3. m-am internat la sectia urologie,am facut toate analizele si au iesit in parametrii,bune. urograma nu a fost concludenta pentru ca nu mi-a intrat substanta de contrast in rinichi. de aceea diagnosticul a devenit de rinichi mut urografic. am facut tomografie pe parcursul a cateva ore bune si intr0un final a inceput sa se vada vag rinichiul,dar au descoperit intre ureter si vezica o formatiune care obstructioneaza eliminarea urinei. dupa aceea am fost supusa unei proceduri de a se introduce o sonda prin vezica si nu a reusit sa treaca de obstructie si ce-a de a doua procedura;mi s-a montat o nefrostoma direct in rinichi. ea la 2 saptamani de la montare nu darezultate multumitoare,adica nu colecteaza suficienta urina si de aceea mi s-a spus sa stau pana pe 10 octombrie a.c. pana ce doctorul va hotara ce se poate face(in functie de rezultate) problema mea din acest moment,stringenta este ca am dureri de rinichi si interior abdomen,mai ales ca stau f.f mult pe scaun la serviciu si am incercat diverse calmante care nu au dat rezultatele scontate,si anume: -antinevralgic -no-spa -algocalmin fiola -supozitoare carpicon, -supozitoare indometacin -supozitoare diclofenac(mi-a reactivat hemoroizii si am avut sagerari) -ketonal Mentionez ca toate aceste calmante nu ma ajuta foarte mult si trebuie sa iau pe parcursul unei zile (ketonal 3-4 pastile)foarte multe. ajutati-ma cu un sfat pentru a gasi un calmant potrivit pentru situatia mea,care sa fie bun si eficient si sa nu-mi distruga celelalte organe. multumesc foarte mult. gabriela
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 14.09.2012
Buna ziua! Creti acordul mediculu pentru a lua Buscopan sau Scopantil.
sim | 20.10.2012
Si eu am durere in partea dreapta jos a spatelui. Am 23de ani, nu beau alcool si nu fumez, viata mea este sedentara. Am durerea de 2 zile si m-a apucat brusc cand sa ma duc sa dorm, durerea este suportabila, cand m-am trezit nu am avut nici o durere insa a revenit dupa ce am urcat scari. Ce credeti?
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 22.10.2012
Buna ziua! Mergeti la medic, pot fi diverse cauze: o afectiune a coloanei, o problema neurologica, pietre la rinichi. Lauti calmante, chiar sub fora de supozitoare (Ketonal, Voltaren, Indometacin).
gavrea | 04.11.2012
buna ziua!! am niste dureri groaznice in partea stanga si se lasa si in picior ma arde am fost la medic si fara sa ma consulte a zis ca e o infectie urinara,credeti ca pot avea asa mari dureri de la o infectie urinara?va rog sa imi raspundeti!!1??
ana maria | 10.12.2012
buna ziua eu muncesc in agricultura de 10 ani aproape numai aplecata adica numai cu capul la pamant si era cred sa am o durere de spate care nu ma lasat sa mai pot munci am facut o radiografie si d-mnul doctor mia facut o radiografie dar nu sa vazut nimic ca as avea la coloana sau la la rinichi mia spus sa dorm pe o saltea de latex si mia dat niste medicamente care zicea el ca nu sar odihni corpul peste noape indeajuns dar nu au fost bune pt ca eu continuam tot sa ma aplec la munca deci ramaneam pe jumatate indoita si nu mai aveam putere sa ridic nici o lada va rog sa imi spuneti la ce doctor specialist sa ma duc nu pastile ca nu ajuta un contro amanuntit astept raspuns multumeswc mult
iliana | 16.01.2013
Buna dimineata, de vreo 4 zile am o durere continua in parte stanga spate, a debutat cu o senzatie de arsura a pielii in zona respectiva si o durere surda care nu cedeaza.Mentionez ca de ieri nu mai pot sa ma abtin sa nu urinez in momentul cand trebuie sa urinez. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac. Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.
Constantin Ioana | 21.01.2013
am dureri in partea stanga la un rinichi la care am facut in trecut piatra ce a fost eliminata .Ce pot sa fac pentru ca durerile sunt destul de mari !multumesc!
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 21.01.2013
Buna ziua! Luati 2 comprimate de No-Spa 40 mg (sau unul Forte, de 80 mg) si beti ceaiuri diuretice neindulcite. In functie de evolutie, prezentati-va la medic!
ionela | 19.02.2013
buna, acum 3 zile am avut o durere ingrozitoare de tampla si ma intepa un ochi exact in aceeasi parte in stanga, apoi am inceput sa scuip sange.am fost la farmacie si mi s. a dat niste pliculete pe baza de zinc si eucalipt iar sangerarea mi-a incetat......apoi ieri exact in crestetul capului am avut toata ziua o durere insuportabila.....mi-a curs si putin sange pe nas..... ma simt bine momentan dar va rog sa imi raspundeti daca stiti de ca am avut toate simptomele astea.....astept raspuns......multumesc
violeta | 03.03.2013
buna ziua de ceva timp ma doare spatele in partile rinichilor. abdomenul nu ma doare, nu stiu daca ar fi de la rinichi, dar ma doare numai noaptea cand dorm ,nu este o durere insuportabila dar nici nu ma lasa sa dorm,am fost la ecografie mi s-a spus ca am nisip la rinichi si mi s-a dat un tratament si ceaiuri. dupa acea m-a lasat cam o saptamana iar acum a inceput din nou. o fi de la eliminarea nisipului din rinichi? va rog ajutati-ma cat mai urgent pt ca mi-e frica nu stiu ce am si unde sa ma duc, ce analize sa fac! VA MULTUMESC!
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 11.03.2013
Buna ziua! Contra durerilor puteti lua No-spa, cate unul-doua comprimate inainte de culcare. Reveniti la medic, e cel mai bine! Puteti face apoi un sumar de urina si alte analize indicate de specialist.
Nicoleta | 08.08.2013
Buna ziua Tatal meu are ciocuri pe coloana dar nu este operabil i s-a dat tratament pastile de acoxia , tramanol si mydocalm si mai are pietre la rinichi a facut urografie si rinichi functioneaza normal i s-a dat calmante injectabile de no-spa , diclofenac si algifen dar il doare piciorul de la pulpa la calcai .Ce se poate face mai mult ca durerea nu a trecut nici pe timpul tratamentului ?
adelle | 08.09.2013
Buna.am si eu o problema asemanatoare...de 2zile am dureri in partea stanga spate...din cauza carora nici nu am putut dormi.IN prima seara nu puteam dormi pe nici o parte....si simteam des nevoia sa urinez....a doua zi am luat un midocalm si aulin un plic...si pe parcursul zilei m-a lasat....a doua zi,adica astazi cand m-am trezit aveam aceleasi dureri in stanga-spate cat si in fata....tin sa mentionez ca eu am si scolioza....sa fie durerile de la coloana sau o problema la rinichi????
Paulescu Gore | 03.11.2013
Buna Ziua! De 7 zile am o durere de spate in partea dreapta, care radiaza spre abdomen si piciorul drept! Posibil sa fie de la rinichi? Apedincita? Hernie? Multumesc anticipat!
molfovan f | 13.12.2013
Ma scuzati ca intervin doamna farmacista, dar ar fi mai bine sa nu mai dfatuiti oamenii cu dureri de rinichii sa ia dicoflenac , eu locuiesc in germania si lucrez la Spital , si tin sa va spun ca diclofenacu ataca rinichiiiii nu se foloseste la dureri de rinichii .va multumesc si ma scuzati.
gina | 20.01.2014
va rog sa imi spuneti si mie daca durerea in spate jos intrun anumit loc e de la pietre la rinichi ma doare si piciorul drept sus la coapsa..eu am pietre la rinchi trei care sunt plecate,plus cand urinez am usturimi f mari am si infectie urinara
Andreea Alexandra | 17.03.2014
Buna ziua ! De 3 zile am dureri in partea dreapta a spatelui ,dureri care se intind spre burta , undeva mai jos de ficat. M-am gandit ca este posibil sa fie rinichiul insa de 3 saptamani m-am apucat de fitness si am facut mers fandat tinand greutati in maini iar cineva mi-a spus ca poate am facut o intindere. Mentionez ca eu mananc foarte sarat si nu beau mai mult de 1l de apa pe zi . Astept parerile dumneavoastra !
georgiana | 23.05.2014
Buna seara, ma doare ingrozitor stomacul..am intoxicatie alimentara de la oua banuiesc si am avut dureri toata ziua...am si varsaturi...am luat diclofenac helcor sa amelioreze contractiile muschii stomacului...ce as putea sa fac ca n am farmacie sau doctor in apropiere
Moraru Florin | 25.05.2014
Buna ziua. Am si eu o problema de 4-5 zile m-a durut picioru stang partea de sus, acum am scapat de durerea de picior si ma doare in partea stanga unde este riniochiul cand ma asez pe un scaun sau ma ridic. este ceva grav ?
zaharia | 21.06.2014
buna ziua!va rog sa imi raspundeti si multumesc anticipat. Am dureri in partea dreapta ,spate de nici nu pot sa ma misc.am luat calmante,,,nospa,nurofen,ibuprofen si durerile cedeaza putin timp apoi revin.am avut pietre la rinichi ,,,oare s-au format altele.pana ajung la doctor ce pot face?
Madalina | 28.06.2014
Buna ziua. Am 18 ani si am o durere destul de puternica in sspate stanga jos. Ma doare mai rau cand stau in pat intinsa. Deseori o resimt pana in piciorul stang si in sus pe coloana pana la coaste. E o afectiune la rinichi sau la coloana? Ce as putea face?.. Mentionez ca durerea tine 2-3 zile dupa care dispare dar revine din ce in ce mi des.
Cosmin | 10.07.2014
Buna ziua. Am 25 de ani si am o durere severa in partea stanga jos chiar sub coaste acum 2 zile am fost la urolog si mi sa spus ca rinichi sunt curati mi-a scis antibiotic aflamil si fokusin cu toate acestea durerea persistaam baut si ceaiuri urina este foarte putina. Va rog daca imi puteti da un raspuns. Mulțumesc
MIrela | 07.08.2014
Buna ziua. Sunt insarcinata in luna 3 si ma doare mijlocul, am temperatura 37,7 si mi-e frica sa iau medicamente. Stiam ca no-spa este bun pt dureri
Alte întrebări Afectiuni reumatice
Efecte adverse dupa cateva doze Artilane
Sufar de gonartroza dreapta si coxartroza bilaterala. Dupa ultima infiltratie, la genunchiul drept, ... Buna ziua! In mod normal nu ar trebui ca zonele artrozice sa reactioneze astfel la Artilane. Este posibil ca administra ...
Cum se administreaza Collanol
Pstila de Collanol se ia inainte sau dupa masa? Cand e bine s-o iau: dimineata, la pranz sau seara? ... Buna ziua! Luati capsula de Collanol dupa masa de pranz. ...
Durere partea stânga
Bună ziua, mă confrunt cu o durere în piept partea stânga și amorțeală mâna ... Buna ziua! Intr-o prima faza cereti si sfatul unui medic neurolog, apoi daca va fi cazul, faceti investigatii supliment ...
tratament cu colafast si celadrin in gonartroza
Se poate administra in acelasi timp colafast cu celadrin?Trebuie facute cure separate ?Multumesc ant ... Buna ziua! Ingredientele active din cele doua produse sunt diferite, puteti sa le asociati, dar cu administrare in doze ...
Cură roboflex
Bună ziua.Am citit că roboflex se ia în cure de 30 de zile cu pauză.Cate astfel de cu ... Buna ziua! Puteti face 6 cure pe an, mentinand 10 zile de pauza intre acestea. ...
Genacolul coagulează sângele, eu am 82 de ani !
Dacă Genacolu coagulează sângele, fiindcă eu am 82 de ani și face rău la in ... Buna ziua! Componentele Genacol (colagenul hidrolizat si Vitamina C) nu produc un efect coagulant asupra sangelui. Urm ...
Artilane
De ce nu importați și Artilane forte? Compoziția chimică este net superioara a c ... Buna ziua! Nu suntem importatorii produselor Artilane, doar varianta simpla si Pro se aduc. ...
Poate fi administrat la vârsta de 87 ani( mama mea)
Mama mea sufera de : osteoporoza sistematica, scolioza lombara, artroza, menționez ca are 87 d ... Buna ziua! Varsta mamei dumneavoastra nu reprezinta o contraindicatie pentru administrarea Collanol. O capsula pe zi e ...
Neuropatie periferica si scoica verde
Bună. seara Am neuropatie periferica avind probleme la nivelul coloanei lombar, toracal și ... Buna ziua! Scoica verde este indicata in afectiuni ale articulatiilor, contribuie la buna functionare a acestora si la ...
Mandibula si artroza
Buna ziua, as dori sa va intreb ce pot lua ca tratament pentru durere de maxilar,,am de f.multi ani ... Buna ziua! Va reocmand sa luati Fitoalgin, cate 2 comprimate de minim 2 ori pe zi, dupa mese (doza maxima 2 de 3 ori pe ...
Kollagen Articulatii la 20 de ani?
Buna ziua PCFarm. Este indicat a folosi Kollagen Articulatii 11.000 Plus, de la DoppelHertz, de ca ... Buna ziua! Daca fiica dumneavoastra face sport de performanta si-si solicita articulatiile, poate lua acest supliment. ...
Detrical 2000
Bună ziua! Am „ciocuri” pe coloana vertebrală (și în zona lombară, și în cervicală). Am 63 ... Buna ziua! Puteti lua Detrical 2000 UI, cate un comprimat pe zi, timp de maxim 3 luni consecutiv. Apoi este indicat sa ...
Usturime la urinare
Buna ziua Cand urinez ma ustura in varful penisului si nu numai acum ma ustura tot timpul si simt c ... Buna ziua! Aveti nevoie de unt antibiotic, dar cel mai bine ar fi sa duceti o proba de urina la un laborator, sa se vad ...
usturime la urinare
Buna!De ieri am o mica problema,urinez cu sange si am usturimi,tin sa specific ca nu am dureri deloc ... Buna ziua! Nu este o problema determinate de activitatea sexuala, poate aveti o piatra care se elimina si lezeaza caile ...
:)
buna!in zona ovarului stang se afla o umflatura sub forma unei hernii oare sa fie din cauza ovarului ... Buna ziua! Mergeti la medic, ambele variante sunt posibile! ...
Renostim
Am inceput o cura cu renostim de cateva zile. Exista vreo posibilitatea sa-mi intarzie menstruatia d ... Buna ziua! Daca ati luat comprimate Renostim, este posibil, intrucat contin anason, cu efect estrogenic. Daca in ultim ...
polakiurie
pentru polakiurie ce medicament pot lua si ce pret este? nu ma doare nimic dar urinez foarte des! ... Buna ziua! Este indicat sa mergeti la medic pentru investigatii. Daca ati avea si o usoara jena la urinat sau usturime, ...
Multumesc frumos
Buna seara! Intr-adevar sunt foarte speriata cand vine vorba de boli si imi fac singura rau asociin ... Buna ziua! Ar fi bine sa va vada medicul! Endometrioza si chiturile ovariene sunt diagnosticate exlcusiv de specialist ...
inlocuitor cisrelax
ce pot folosi in loc de cisrelax? ... Buna ziua! Nu exista pe piata romaneasca un medicament care sa contina aceeasi substanta activa (bromura de emeproniu) ...
durere de rinichi
ma dor rinichi si am 15 ani prima oara a inceput de la spate si a coborat cat mai in jos iar acum m ... Buna ziua! Puteti lua antispastice (No-spa), si antiinflamatoare (Ketonal, Diclofenac, Indometacin - sub forma de supoz ...
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...