Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Ingrijirea Nou-Nascutului

Caută articol ...

Secţiunea Ingrijirea Nou-Nascutului

Folosirea sacului de dormit la prematuri
Alegerea hainelor pentru un bebeluș prematur poate avea consecințe neașteptate, arată un studiu al cercetătorilor francezi de la Spitalul Universitar din Brest. Când prematurii sunt puși într-un sac de dormit, aceștia sunt mult mai stresați decât aunci cand poartă un simplu body.
DIAREEA LA NOU-NASCUT
Scaune frecvente, moi, apoase, de culoare galbuie, maronie-deschis sau verde.
Deshidrarea bebelusului
0 afectiune caracterizata prin existenta unei cantitati insuficiente de lichid in organism.
Crustele de lapte/Seboreea pielii capului
O afectiune a pielii de pe unele parti ale corpului si/sau a pielii capului caracterizata prin cojite uleioase, galbui sau prin portiuni de piele acoperite cu cruste.
Conjunctivita la copil
O iritatie sau o infectie a conjunctivei sau a tesutului aflat in interiorul pleoapei.
BRONSIOLITA LA NOU NASCUT
Reprezinta cauza tipica de respiratie suieratoare la copii.
APARITIA DINTILOR LA NOU-NASCUTI
Sensibilitatea gingiilor la copii, cauzata de aparitia dintilor
ANAFILAXIA LA NOU-NASCUT
Anafilaxia (cunoscuta si ca soc anafilactic) este o reactie alergica brusca, violenta, putand duce la deces; poate fi provocata de muscatura unor insecte sau de anumite alimente (ca nucile), materiale (ca latexul - sucul laptos secretat de unele plante) si medicamente (ca penicilina).
Acneea nou-nascutului
O boala a nou-nascutilor caracterizata prin aparitia pustulelor pe piele.
CUM SA MASURATI TEMPERATURA COPILULUI
Pentru mai multa siguranfa, folositi un termometru digital si nu lasati niciodata copilul nesupravegheat atunci cand ii luati temperatura. Termometrele de sticla se pot sparge, iar unele sunt cu mercur, o substanta foarte periculoasa.
FEBRA LA COPII
Multi parinti cred ca febra este dusmanul numarul unu al copilului bolnav. Acest lucru ii face sa lupte impotriva febrei cu impachetari si cu toate medicamentele de care dispun. Este gresit sa se creada ca febra in sine este o boala care poate dauna copilului.
INGRIJIREA DINTILOR LA COPII
Primul dinte al copilului dumneavoastra poate aparea, in medie, pe la sase sau sapte luni. Exista insa si posibilitatea sa apara oricand incepand de la nastere pana la optsprezece luni. Dintele poate iesi simplu fara nicio avertizare, sau copilul ii poate semnala aparitia prin salivare, agitatie, mestecarea oricarui lucru aflat la indemana, trezirea frecventa in timpul noptii si in general disconfort provocat de gingiile care il dor si palpita.
EXERCITII FIZICE PENTRU BEBELUSI
Desi copilul dumneavoastra va face probabil destul de multe miscari de unul singur, urmatoarele exercitii ii pun muschii la lucru si ii testeaza reflexele, iar dumneavoastra va ofera un moment placut de joaca cu copilul.
INTOLERANTA LA ALIMENTE SI REACTIILE ALERGICE
Daca dupa ce i-ati introdus un aliment nou bebelusul incepe sa respire suierat sau ii apar eruptii, are eritem fesier sau diaree, ar putea fi vorba despre o intoleranta sau o reactie alergica.
DEZVATAREA DE HRANIREA CU BIBERONUL
Nu exista o varsta anume la care copilul ar trebui dezobisnuit de biberon, dar este mai usor atunci cand reuseste deja sa bea lapte dintr-o cana (pe la cinci sau sase luni). Multi copii hraniti cu biberonul care stiu sa bea din canita pot fi dezvatati complet de folosirea biberonului pana la varsta de un an.
ELIMINAREA AERULUI DIN STOMAC LA SUGARI
Copiii hraniti cu biberonul au tendinta sa inghita odata cu laptele si aer, care ii deranjeaza pana cand reusesc sa-l elimine. (si copiii hraniji la san pot inghiti aer, daca gurita lor nu este lipita perfect de san in timp ce sug sau daca sug stand pe spate.
SPALAREA IN CADITA/CADA
Spalerea bebelusului in cadita sau in cada
SPALAREA NOU-NASCUTULUI CU BURETELE
Cand aduceti copilul acasa pentru prima oara, spalati-l cu buretele. Nu-l spalati in cadita pana cand cordonul ombilical nu cade si ombilicul nu se vindeca complet.
SCHIMBAREA SCUTECELOR
Este bine sa schimbati scutecul copilului dupa fiecare scaun si ori de cate ori se uda destul de mult. Nu-l schimbati daca este doar putin umezit.
ELIMINARILE NOU-NASCUTULUI
Probabil ca schimbarea scutecelor nu va fi niciodata sarcina dumneavoastra preferata. Scutecele pot permite patarea hainutelor. Ba se intampla ca bebelusul sa urineze pe dumneavoastra chiar in momentul cand i le schimbati.
Lumea nou-nascutului
Pana de curand, cercetatorii credeau ca nou-nascutii sunt prin natura lor pasivi si neinteresati de ceea ce se intampla in jurul lor. Astazi, ei descopera ca acestia sunt foarte sensibili si percep lumea din jur aproape la fel de bine ca adultii - iar in unele cazuri chiar mai bine.
TESTE DE LABORATOR PENTRU DEPISTAREA UNOR BOLI (SCREENING) LA NOU-NASCUT
Un doctor sau o asistenta medicala va controla copilul in privinta catorva afectiuni care nu au simptome vizibile, dar care ar putea cauza probleme grave. Se vor recolta cateva picaturi de sange de la copil, apoi proba va fi trimisa la un laborator oficial de analize medicale.
ICTERUL NOU-NASCUTULUI
Icterul este o stare normala la un nou-nascut. Apare ca urmare a incapacitatii ficatului de a prelucra eficient produsele secundare formate din descompunerea globulelor rosii imbatranite ale sangelui (bilirubina), ceea ce duce la colorarea in galben a pielii de pe corp si a albului ochilor.
Caracteristicile tipice ale nou-nascutilor
Contrar parerii generale, nu toti copiii nou-nascuti sunt draguti. De fapt, multi dintre ei pot arata de-a dreptul ciudat. In continuare sunt prezentate caracteristicile tipice ale nou-nascutilor, in zilele imediat urmatoare nasterii.
Diareea la sugar
Diareea acuta se manifesta printr-un tranzit intestinal rapid cu scaune de consistenta modificata care duce la o pierdere brusca de apa si sodiu.
Constipatia la sugar
Prin constipatie se intelege cresterea consistentei scaunului si/sau scaderea frecventei eliminarii (sub 2-3 scaune/saptamana). Uneori, evacuarea este regulata, zilnica, dar incompleta.
Colicile la sugar
Atunci cand sugarul plange de mai lult de trei ori pe zi, inseamna ca are colici. Acestea generează perioade de agitatie exagerată, însotite de tipăt, care apar si la copiii sănătosi, corect hrăniti si îngrijiti.
Contraindicatiile vaccinarii (imunizarii)
Exista situatii cand imunizarea NU este indicata : Daca bebelusul a avut o reactie urata la o vaccinare anterioara.
Vaccinarea bebelusului
Pentru a preveni bolile infectioase care in trecut faceau multe victime in randul copiilor, au aparut vaccinurile.
Laptele matern - componenta
Laptele fiecarei femei ii corespunde in mod ideal propriului copil. Componeta laptelui ii corespunde si varstei. Laptele mamei care a nascut inainte de termen se deosebeste de cel al unei femei care a nascut la termen prin acele substante care il ajuta pe copil sa ajunga mai repede in dezvoltare pe ceilalti copii.
Baia bebelusului
Desi sunt parinti care fac asta in fiecare zi, pana cand bebelusul tau are o mai mare capacitate de miscare si se poate murdari, baia nu este necesara mai mult de una doua ori pe saptamana(trebuie doar sa-i speli fata frecvent si sa-l cureti de fiecare data dupa ce ii schimbi scutecele).
Aparitia primilor dintisori
Aparitia primilor dinti, asa numitii "dinti de lapte" reprezinta un eveniment care emotioneaza in special parintii, provocandu-i insa sugarului unele neplaceri, acesta avand nevoie de tandrete si ingrijire.
Alaptatul
Daca in timpul sarcinii preocuparile si temerile gravidelor sunt legate in special de felul in care va decurge travaliul si nasterea, imediat dupa producerea evenimentului, ele isi concentreaza atentia asupra modului in care isi vor hrani copilul.
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...



Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...