Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Viermii intestinali
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Ingrijirea Copilului » Viermii intestinali

Viermii intestinali


  Secţiunea: Ingrijirea Copilului


Cei mai frecventi paraziti intestinali ai omului sunt: tenia (panglica), limbricii si oxiurii, iar copiii sunt cel mai des infestati cu acesti viermi.
Tenie

Tenia este un vierme lat, cu corpul alcatuit din segmente numite proglote. Se dezvolta in intestinul omului, unde poate ajunge la lungimi de mai multi metri, iar noi luam parazitul mancand carne de vita insuficient fripta sau fiarta.
Pentru a intelege evolutia parazitozei, trebuie sa cunoastem ciclul de dezvoltare a teniei. Adultul sau copilul contaminat elimina proglote pline cu oua ale parazitului. Cand fecalele ajung, ca ingrasaminte, in pasuni, faneturi, livezi, vitele care pasc pot inghiti si oua de tenie, Asa apar in muschii bovinelor embrionii viermelui. Omul, la randul sau, consumand carne infestata fara a o frige, fierbe sau afuma, este contaminat si el. Parazitul se fixeaza, prin capul sau ca o ventuza, pe peretele intestinului si va prelua hrana din intestinul ,,gazduitorului" sau.
Cel bolnav va suferi o serie de afectiuni: scaun neregulat, lipsa poftei de mancare, stare de oboseala, anemic. Elementele de dimensiuni mari ale teniei, in care se gasesc ouale, se desprind din timp in timp si ajung, prin fecale, afara din corpul omenesc. Cu aceasta, ciclul se reia.
Limbrici

Infectia cu acesti viermi cilindrici (lungimea lor atinge 15-40 cm), viermi ce seamana cu ramele, apare datorita consumului de fructe si legume nespalate, infestate cu ouale parazitilor.
Cei ce au limbrici se plang de dureri abdominale, au varsaturi, putand face - in unele cazuri - chiar ocluzie intestinala (cand viermii fac un ghem intr-o ansa intestinala), sau icter, cand patrund pe caile biliare. Indepartarea limbricilor se obtine printr-o cura speciala de tratament.
Oxiuri

Oxiurii sunt tot viermi cilindrici, foarte mici, care se dezvolta in intestinul subtire al omului si ies din el prin anus, odata ajunsi la maturitate. In acest moment produc celui infestat mancarimi si iritatii puternice ale regiunii anale. Individul (copilul) se scarpina, nu se spala, duce mana la gura si se reinfesteaza. Este deci foarte importanta respectarea igienei, prin spalarea mainilor dupa fiecare scaun si inainte de fiecare masa. Obligatorie este si curatarea unghiilor cu o periuta si sapun.
In situatia cand apar viermii intestinali, tratamentul consta in urmatoarele:
Leurda

Datorita proprietatilor terapeutice pe care le are asupra aparatului nostru digestiv, leurda indeparteaza atacul cu viermi intestinali.
Primavara se recolteaza frunzele proaspete care, spalate, se taie marunt si se consuma in stare cruda. Asemanatoare patrunjelului, leurda se poate presara pe diferite aperitive, dandu-le un aspect frumos si apetisant. De asemenea, din ea se pot face salate sau se prepara un pireu la fel cu cel de spanac.

Esenta de leurda
Pentru a-i mentine proprietatile terapeutice pe un timp de un an intreg, se prepara esenta de leurda. Intr-o sticla se introduc frunze si bulbi de leurda, maruntite, se toarna alcool 38-40 % si se lasa sa stea in loc calduros, doua saptamani. Din esenta obtinuta se consuma, de patru ori pe zi, 15-20 picaturi, diluate in putina apa.

Seminte de dovleac
Semintele de dovleac reprezinta un mijloc eficient ,,de lupta" contra oxiurilor.
Copilul va consuma zilnic 10-15 grame, iar adultul 20-30 grame. La decojire, se va avea in vedere ca pelicula interna, fina, ce acopera miezul, sa ramana intacta.
Semintele trebuie foarte bine mestecate, iar la o ora dupa ele se va inghiti o jumatate de lingurita cu ulei de ricin.
Cura de deparazitare, in cazul teniei, necesita o cantitate mult mai mare de seminte, cam 80-100 grame, care vor fi mancate in patru reprize, tot mestecandu-le foarte bine, dar tinand si un regim alimentar sever. Iar la o ora dupa ce s-a lut portia de seminte, se va inghiti cate o jumatate de lingurita de ulei de ricin.
Neavand contradictii, acest tratament poate fi repetat pana cand nu mai apar proglote in scaun.
Limbricii se combat cu legume, morcovi cruzi si sfecla rosie. Se consuma, in paralel, si zeama de varza. Pentru evacuarea lor rapida se folosesc si alte legume: usturoi, hrean, ceapa, care se fierb in lapte si se beau cat se poate mai fierbinti.

Galbenele
O lingura plina cu flori de galbenele se opareste cu o ceasca de apa fierbinte si se lasa o jumatate de minut. Se strecoara si se consuma zilnic o cana de ceai.

Macrisul iepurelui
Din frunzele proaspete de macrisul iepurelui se ia o lingurita plina, se opareste cu o cana de apa fierbinte, se lasa o jumatate de minut, se strecoara si se consuma, zilnic, doua cesti cu ceai.

Micul bitter suedez
Impreuna cu unul din ceaiurile de plante enumerate mai sus, se beau zilnic si trei lingurite de bitter suedez, inainte si dupa mesele principale.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Ingrijirea Copilului
Obezitatea infantila
Numarul copiilor care au probleme cu greutatea corporala a crescut semnificativ in ultimii ani.
COLOSTRUL... UN MIRACOL AL NATURII
Colostrul este laptele matern din primele 48 ore de dupa nastere si are o compozitie diferita fata de cea a laptelui matur.
Viermii intestinali
Cei mai frecventi paraziti intestinali ai omului sunt: tenia (panglica), limbricii si oxiurii, iar copiii sunt cel mai des infestati cu acesti viermi.
Tusea convulsiva
Orice perturbare in starea de sanatate, de buna functionare a cailor respiratorii, atrage dupa sine - de cele mai multe ori - un raspuns al organismul
Tulburari de vorbire
Tulburarile de vorbire, respectiv balbaiala, sasaiala sau zazaiala, nu sunt totdeauna generate de functia defectuoasa a organelor vorbirii.
Sughitul
Este un act involuntar (fara voia noastra), centrul nervos al sughitului se afla in bulb, iar miscarile se produc prin excitarea nervilor acestuia, fr
Somn nelinistit
Atunci cand copiii sunt agitati si nu pot dormi, cand se rasucesc si se foiesc nelinistiti in pat, ajuta foarte mult o baie de plante.
Semne din nastere / Pete din nastere
Ca semne din nastere sunt considerate si denumite asa toate tipurile de pete colorate de pe piele, uneori acoperite cu par, care se detaseaza prin asp
Paduchii de cap
In conditii normale, cu respectarea conditiilor de igiena, aparitia paduchilor de cap este extrem de rara. Atunci cand exista aglomerari de mai multe
Otita
Boala ce se poate localiza fie in urechea externa, fie in cea mijlocie, este provocata de microbi foarte diversi
Nervozitatea
Atunci cand un copil doarme nelinistit si are frecvent dureri de burta, de vina este starea de suprasolicitare declansata de asa-zisul stres de scoala
Negii (veruci)
Sunt niste excrescente de forma rotunda sau ovalara, la nivelul pielii, razlete sau mai multe la un loc, localizate de obicei pe maini si pe talpi, bo
Meningita
In cartile de specialitate, bolile virale sau infectioase ale sistemului nervos, specifice copiilor, ocupa multe pagini.
Intepaturi de insecte
In cazul intepaturilor de insecte, cele de albina sau viespe pot avea, in mod special, efecte destul de grave, mai ales daca exista o alergie la venin
Hematoame (vanatai, cucuie, umflaturi)
Hematoamele se pot trata cu remediile descrise mai jos:

Toate articolele din secţiunea Ingrijirea Copilului


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...