Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Diarea
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Ingrijirea Copilului » Diarea

Diarea


  Secţiunea: Ingrijirea Copilului



19.95lei
Vezi detalii

Diareea la copii poate avea cele mai diverse cauze: infectii, inflamatii ale intestinelor, tulburari hormonale, viermi intestinali, intoxicatii, tulburari de irigatie, nevroze, alergii sau tulburari ale fermentatiei intestinale.
Pot aparea, paralel sau separat, varsaturi. Acestea au, de obicei, la origine, constipatia, apendicita, imbolnaviri ale pancreasului sau meningelui, parazitii intestinal! sau alte probleme de natura psihica. Cel mai frecvent varsaturile sunt prezente in caz de raceli, indigestii, consum de alimente alterate.
Tratamentul diareii, respectiv al varsaturilor, depinde de boala care le-a provocat.
Spre exemplu, la o toxiinfectie alimentara, varsaturile reprezinta un mijloc eficace de a dezintoxica cat mai repede organismul.
Diareea si varsaturile sunt specifice sugarilor si se manifests ori de cate ori pruncul nu mai este in stare sa digere ceea ce mananca. Sugarul pierde, odata cu scaunele repetate, nu numai alimentele incomplet digerate, ci si cantitati importante de apa si sare. Ca urmare, va pierde repede din greutate.
Cauzele sunt foarte diferite, in functie de felul in care e hranit cel mic. Daca e alaptat la san, nu e vorba de ceva grav, mama trebuind sa-si supravegheze alimentatia. Daca e hranit cu biberonul, atunci in mod sigur este vorba fie de o alimentatie gresita, fie de o boala infectioasa localizata, de obicei, la nivelul intestinului, dar si in gat sau urechi.

Pentru tratament se utilizeaza urmatoarele plante medicinale:

Leurda
Leurda este foarte eficace in cazul imbolnavirilor aparatului digestiv. Se utilizeaza in formele acute sau cronice de diaree, in cazul colicilor abdominale, balonarilor si chiar la constipatii, cand acestea apar ca urmare a lenevirii intestinului. Primavara se culeg frunzele verzi de leurda; acestea, spalate si taiate marunt, pot fi consumate in mancaruri, ca si patrunjelul verde. Din frunzele de leurda se pot prepara si salate sau pireuri, asemanatoare cu cele facute din spanac.

Esenta de leurda
Esenta de leurda se prepara in scopul pastrarii efectelor curative ale plantei pe parcursul unui an intreg.
Frunzele, taiate marunt, impreuna si cu radacini, se introduc intr-o sticla, se adauga alcool de 38-40%, astfel incat sa le acopere. Se inchide sticla si se lasa la caldura timp de doua saptamani. La nevoie, se consuma zilnic circa 10-15 picaturi de esenta, diluate in apa.

Ceai de sunatoare
Sunatoarea este o planta cu efecte admirabile in tratamentul diareii. Pentru prepararea ceaiului se va opari, pentru o cana, o lingurita plina-varf cu sunatoare. Dupa o jumatate de minut se strecoara si se bea o ceasca, cu inghitituri mici, pe zi.

Obligeana
Tratamentul diareii cu obligeana da rezultate mai mult decat satisfacatoare. O lingurita rasa de radacini de obligeana, maruntite, se pune intr-o ceasca cu apa rece. Dupa 12 ore se poate folosi: se strecoara si se incalzeste. Continutul obtinut se repartizeaza pentru a fi baut in sase reprize, pe parcursul unei zile. De fiecare data ceaiul se va incalzi intr-o baie cu apa fierbinte.

Musetel
Pentru o ceasca de ceai se utilizeaza o lingurita plina-varf cu musetel. Se opareste cu apa fierbinte, se lasa ,,sa traga" o jumatate de minut, se strecoara si se consuma trei cani pe zi.

Galbenele
O lingurita plina-ochi cu flori de galbenele se opareste cu o cana de apa fierbinte. Se lasa sa stea o jumatate de minut, dupa care se strecoara si se consuma doua cesti pe zi.

Salvie
Intr-o ceasca de ceai se pune o lingurita varfuita cu salvie, se opareste cu apa, se lasa o jumatate de minut ,,sa traga", dupa care se strecoara. Se vor bea zilnic doua cani de ceai.

Troscot
O lingurita plina cu varf de troscot se pune intr-o cana si se opareste cu apa fierbinte. Dupa o jumatate de minut, se strecoara si se beau, intr-o zi, doua cesti de ceai.

Micul bitter suedez
In functie de gravitatea diareii se vor consuma, zilnic, trei lingurite sau trei linguri din micul bitter suedez, diluate in apa calda sau ceai cald. Se recomanda consumarea cantitatilor de mai sus repartizate in doua parti, o parte inainte si cealalta dupa fiecare masa.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Ingrijirea Copilului
Obezitatea infantila
Numarul copiilor care au probleme cu greutatea corporala a crescut semnificativ in ultimii ani.
COLOSTRUL... UN MIRACOL AL NATURII
Colostrul este laptele matern din primele 48 ore de dupa nastere si are o compozitie diferita fata de cea a laptelui matur.
Viermii intestinali
Cei mai frecventi paraziti intestinali ai omului sunt: tenia (panglica), limbricii si oxiurii, iar copiii sunt cel mai des infestati cu acesti viermi.
Tusea convulsiva
Orice perturbare in starea de sanatate, de buna functionare a cailor respiratorii, atrage dupa sine - de cele mai multe ori - un raspuns al organismul
Tulburari de vorbire
Tulburarile de vorbire, respectiv balbaiala, sasaiala sau zazaiala, nu sunt totdeauna generate de functia defectuoasa a organelor vorbirii.
Sughitul
Este un act involuntar (fara voia noastra), centrul nervos al sughitului se afla in bulb, iar miscarile se produc prin excitarea nervilor acestuia, fr
Somn nelinistit
Atunci cand copiii sunt agitati si nu pot dormi, cand se rasucesc si se foiesc nelinistiti in pat, ajuta foarte mult o baie de plante.
Semne din nastere / Pete din nastere
Ca semne din nastere sunt considerate si denumite asa toate tipurile de pete colorate de pe piele, uneori acoperite cu par, care se detaseaza prin asp
Paduchii de cap
In conditii normale, cu respectarea conditiilor de igiena, aparitia paduchilor de cap este extrem de rara. Atunci cand exista aglomerari de mai multe
Otita
Boala ce se poate localiza fie in urechea externa, fie in cea mijlocie, este provocata de microbi foarte diversi
Nervozitatea
Atunci cand un copil doarme nelinistit si are frecvent dureri de burta, de vina este starea de suprasolicitare declansata de asa-zisul stres de scoala
Negii (veruci)
Sunt niste excrescente de forma rotunda sau ovalara, la nivelul pielii, razlete sau mai multe la un loc, localizate de obicei pe maini si pe talpi, bo
Meningita
In cartile de specialitate, bolile virale sau infectioase ale sistemului nervos, specifice copiilor, ocupa multe pagini.
Intepaturi de insecte
In cazul intepaturilor de insecte, cele de albina sau viespe pot avea, in mod special, efecte destul de grave, mai ales daca exista o alergie la venin
Hematoame (vanatai, cucuie, umflaturi)
Hematoamele se pot trata cu remediile descrise mai jos:

Toate articolele din secţiunea Ingrijirea Copilului


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...