Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Sinuzita
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » O.R.L. (Oto-rino-laringologie) » Sinuzita

Sinuzita


  Secţiunea: O.R.L. (Oto-rino-laringologie)



23.95lei
Vezi detalii

Este inflamarea mucoasei sinusurilor frontale sau maxilare. Sinusurile sunt cavitati ingropate in grosimea oaselor frontale si maxilare superioare.
Osul frontal este osul fruntii. Osul maxilar superior este osul de la pometul obrazului (de sub ochi). Aceste sinusuri (cavitati osoase) contin in mod normal aer. Sinusurile au interiorul tapetat cu o mucoasa (asemanatoare cu mucoasa nasului). Sinusurile comunica cu nasul prin niste canale. Mucoasa din sinusuri produce (in mod normal) o secretie continua. Aceasta secretie se elimina in nas prin canalele amintite mai sus. Daca orificiul de deschidere al canalului prin care se elimina secretiile din sinusuri este micsorat sau infundat, atunci curatarea sinusurilor (scurgerea normala de secretie) nu se face bine. Deci in sinusuri ramane secretie care ia locul aerului. Orificiul prin care se varsa secretia in nas este mai mic sau este infundat atunci cand mucoasa nasului este mai groasa si/sau curge nasul. In aceasta situatie din cauza ca sinusurile nu se pot curata bine de secretii apare DUREREA DE FRUNTE SAU DE POMETI AI OBRAJILOR. In aceste conditii, cand este secretie prea multa in sinusuri, exista riscul ca un microb sau virus sa gaseasca conditii bune de dezvoltare si sa se inmulteasca in sinusuri. In aceasta situatie apare infectia sinusurilor care se numeste SINUZITA FRONTALA (pentru sinusurile frontale) sau SINUZITA MAXILARA (pentru sinusurile maxilare).

Ce simte bolnavul?

Il dor pometii sau fruntea, durere in jurul sau in spatele ochilor, senzatia de fata plina - simte ca are o greutate in frunte cand se apleaca sau ca il apasa ceva in pometii obrajilor, il doare capul, nasul este infundat si ii curge (galben sau galben verzui), nu mai miroase bine sau simte unele mirosuri ciudate (urate); Daca sta culcat cu fata in sus (doarme) poate sa tuseasca. Asta deoarece se scurge secretia prea multa din nas in gat, il irita si asa tuseste. Febra (dar febra nu apare mereu)

Ce trebuie facut?

Cand este nasul infundat (la o raceala) este bine ca nasul sa fie curatat. Se sufla nasul si se pun in nas picaturile recomandate de MEDIC. Asta se face pentru a pastra deschis orificiul canalului prin care se scurg secretiile (normale) din sinusuri.

Daca:

1. Nu te tratezi atunci cand trebuie atunci cand ai infectie in nas sau sinusuri;

2. Nu te tratezi atat cat trebuie nu 23 zile ci toata perioada de tratament recomandata de medic;

3. Nu te tratezi cu medicamentele cele mai potrivite; sinuzita netratata sau tratata incorect poate sa dea complicatii.

Cea mai frecventa complicatie este sinuzita cronica, adica mucoasa care tapeteaza interiorul sinusurilor este modificata si produce mai multe secretii decat este normal.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole O.R.L. (Oto-rino-laringologie)
Otita medie
Otita medie este o afectiune foarte frecventa la copii. 2 din 3 copii sub trei ani prezinta cel putin un episod de otita medie acuta.
Sinuzita
Este inflamarea mucoasei sinusurilor frontale sau maxilare. Sinusurile sunt cavitati ingropate in grosimea oaselor frontale si maxilare superioare.
Rinita Alergica
Rinita alergica este o reactie imediata sau întârziata la alergeni, care se traduce prin stranut, rinoree cu secret clar, congestie nazala, prurit naz

Toate articolele din secţiunea O.R.L. (Oto-rino-laringologie)


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...