Parola:
Recuperare parola     Nu ai cont? Inscrie-te

sau

Produse Noi!
Biscuiti figurine bio cu ghimbir - Organix
Alimente copii

Chai Vis de Mirodenii - Sonnentor
Ceaiuri Ecologice

Primii Mei Biscuiti - Fara Gluten - Hero
Alimente copii

Sampon Bio impotriva matretii, cu propolis - Apimond
Pentru par: Antimatreata

Stevis - Indulcitor natural cu stevie - Adams
Indulcitor natural

Uroforte - Cosmopharm
Infectii urinare

Fulgi pentru silueta - Solaris
Dietetice

8 cereale cu fructe si lapte - Hero
Alimente copii

ProDigest - VitaraPlant
Meteorism

Detergent pentru copii Dalin
Diverse

Deodorant cu piatra de Alaun si Floare de portocal bio - Aluna
Igiena personala: Deodorante

Bien dormir cu Melatonina - Fiterman
Insomnie

Gemoderivat din Muguri de sanger - Hofigal
Tiroida

Obesimed capsule - Fiterman
Arderea grasimilor

Ceai Vointa Puternica - Element Foc - Sonnentor
Ceaiuri Ecologice


Colesterolul - alimente permise si alimente interzise



Produs Naturist Recomandat:
Ulei din ficat de cod 1000mg - Adams

Producator: Adams Vision
Recomandat: Scaderea colesterolului
Ulei din ficat de cod 1000mg - Adams Uleiul din ficat de cod este un supliment nutritiv, provenit din cod, pescuit d ... mai multe
33.85 lei

   Buc
Colesterolul este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. El are in mod normal o concentratie in sange de pana la 200-250 mg/dl.
Sursele de colesterol pentru organism sunt: alimentele grase (grasimi animale, galbenusul de ou, viscere) sau fabricarea lui de catre ficat la persoanele cu predispozitie ereditara, obeze, diabetice, alcoolice sau care folosesc anticonceptionale.
Cresterea colesterolulul peste valorile normale se numeste hipercolesterolemie. Ea apare fie datorita unei alimentatii bogate in colesterol, fie prin fabricarea lui in exces in situatiile mai sus amintite.
Hipercolesterolemia duce la ateroscleroza, o amenintare majora asupra inimii.

Ce reprezinta colesterolul “rau” si cel “bun”?
Colesterolul care circula in sange se prezinta sub doua forme. O forma este colesterolul “rau”. In cea mai mare parte, el este colesterolul-LDL (sau col-LDL). Valorile normale ale col-LDL sunt de 130 mg/dl. O mica parte din colesterolul “rau” circula legat de trigliceride (deci nu este col-LDL). Termenul de “rau” se refera la faptul ca acest colesterol se depune in peretele arterelor, producand ateroscleroza.
O alta forma o reprezinta colesterolul “bun” sau colesterolul-HDL (col-HDL). Valorile lui normale in sange sunt cuprinse intre 35-40 mg/dl. Se numeste “bun” pentru ca el reprezinta colesterolul “scos” din artere si alte tesuturi pentru a fi eliminat din corp.
In conditii normale in sange se gaseste de aproximativ 4 ori mai mult colesterol “rau” decat colesterol “bun”. Daca acest raport creste, este favorizata producerea aterosclerozei. Cresterea raportului se realizeaza fie prin cresterea col-LDL (“rau”), fie prin scaderea col-HDL (“bun”). Scaderea raportului se datoreaza reducerii col-LDL (“rau”) sau cresterii col-HDL (“bun”). In acest caz riscul producerii aterosclerozei este diminuat.

Cum poate fi redus nivelul lipidelor din sange?
- Prin alimentatie;
- Prin exercitiu fizic care este un mijloc terapeutic extrem de important, chiar daca se rezuma doar la mersul pe jos;
- Cu ajutorul medicamentelor, cand vi le prescrie medicul. De obicei aceste medicamente se introduc daca dupa 2-3 luni de regim alimentar grasimile din sange nu scad la un nivel satisfacator.
Sfaturi asupra alimentatiei

Tipurile de grasimi din alimente sunt reprezentate de:
- Grasimi saturate: in general solide la temperatura camerei (unt, grasime, untura, slanina, frisca, smantana);
- Grasimi polinesaturate: majoritatea lichide (cele mai multe uleiuri vegetale, cu exceptia untului de cacao, cocos);
- Grasimi mononesaturate: lichide (ulei de masline).

Alimente interzise:
- Carnurile grase, mezelurile, viscerele, conservele, ouale (este permis doar albusul si nu mai mult de 1-2 galbenusuri/saptamana), pastele fainoase cu oua, fasolea uscata, mazarea uscata.
- Grasimile animale (unt, smantana, frisca, slanina, untura).
- Dulciurile interzise: toate preparatele cu oua, inghetate, creme cu unt, frisca, prajiturile cu fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide), ciocolata si in general dulciurile concentrate.
- Sunt permise (dar nu in cantitate mare) dulciurile preparate din albus (spume, bezele), tarte de fructe, gelatine cu fructe, orez cu lapte degresat.
- Fructele sunt permise cu exceptia: smochinelor, curmalelor, migdalelor, nucilor, alunelor, arahidelor, prunelor, bananelor.



Normocolesterin

   Buc

11.65 lei

Garlicaps

   Buc

13.25 lei

Omega 3

   Buc

15.95 lei

Atentionare!

Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.



Toate articolele din sectiunea Nutritie

Alimente cu actiune vitalizanta
Prezentam mai jos cateva alimente cu deosebita actiune vitalizanta, cu rol protector, indicate atat in alimentatia omului sanatos cat si a celui bolnav.
Avantajele produselor vegetale asupra medicamentelor de sinteza
Pare evident ca un drajeu rosu sau albastru, cuprinzand doar unul dintre principiile active ale unei substante vegetale oarecare, nu poate avea un efect comparabil, cu acela al produsului absorbit sub forma de praf sau de tinctura.
Beneficiile alimentatiei vegetariene
<>( Albert Einstein )
Ce inseamna o alimentatie sanatoasa?
Energia furnizata organismului ar trebui sa provina 60-70%din glucidele din cereale, fructe, legume si zarzavaturi, 20-30% din lipide si 10-12% din proteine.
Cum hranim copiii?
Ati observat ca celor mici le plac cruditatile? Copiii simt ce este sanatos pentru ei!
Mituri despre alimentatie
Auzim mereu tot felul de zvonuri despre alimentatie: coaja fructelor e bogata în vitamine, spanacul e o sursa buna de fier, fulgii de cereale îngrasa. Chiar asa sa fie?
Postul si beneficiile lui pentru sanatate
Din vremuri stravechi, înteleptii au observat ca, atunci cand oamenii acorda prea multa atentie placerii de a mînca, dincolo de necesitatea stricta de a se hrani pentru a face fata eforturilor zilnice si ajungînd la excese periculoase, ei se expun riscurilor de îmbolnavire.
Lista de E-uri
Sunt cunoscuti sub numele de "E-uri", in reviste se presupune ca, pe plan mondial, sunt a treia cauza a mortalitatii, dupa cea cauzata de consumul de droguri si medicamente, si dupa accidentele de circulatie.
Valoarea unei alimentatii vegetariene
Sanatatea fiecarui individ depinde , in foarte mare masura, de modul de alimentatie. Este de acum cunoscut faptul ca omul nu trebuie sa ignore ceea ce mananca.
Cat de frecvent ar trebui sa mancam
Cultura noastra traditionala prespune in materie de alimentatie 3 mese pe zi, anume micul dejun, pranzul si cina.
Uleiul de masline
Uleiul de masline este un ulei vegetal care se obtine din fructele arborelui de masline (Olea europaea L.), un pom fructifer care creste in bazinul Marii Mediterane.
Mierea de albine
Mierea de albine a fost folosita ca aliment inca din cele mai vechi timpuri si si-a dovedit din plin calitatile terapeutice.
Dieta personalizata
Ce mancam, cat mancam, cum mancam este in mod cert o chestiune de educatie. De aceea nutritionistii insista atat de mult asupra necesitatii formarii unor reflexe si deprinderi alimentare sanatoase.
Rolul fructelor si al legumelor in organismul uman
Nu uitati sa rontaiti rosii, morcovi, struguri si castraveti. Rasfatati-va cu piersici, caise si pepene galben.
Metabolismul si nutritia
Schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu se numeste metabolism si constituie functia fundamentala a vietii ; încetarea metabolismului determina moartea organismului.
Proteinele in alimentatie
Proteinele intra in componenta tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenti si intervin in desfasurarea tuturor proceselor vitale in organism:
Sarurile minerale
Participa la structura celulelor si intra in constitutia unor enzime, vitamine si hormoni.
Pierderea de apa
Nu incape nici o idoiala , ca dintre toate substantele care intra in corpul omenesc si in cel al animalelor , apa sta pe primul loc in ceea ce priveste cantitatea .
Introducerea si eliminarea apei din organism
Apa este introdusa in organism sub forma de bauturi impreuna cu alte alimente . Intr-adevar , in afara de apa pe careo bem , o cantitate de apa se formeaza in organism prin oxidare diferitelor alimente .
Grasimile din alimentatie si bolile cardiovasculare
Grasimile "bune" (cele imbunatatesc nivelul de colesterol din sange) erau recomandate sa reprezinte doar 30% din consumul zilnic de alimente. Astazi aceste recomadari sunt depsite intrucat se pune mai mare accent pe indicarea scaderii consumului de grasimi saturate si mai putin a celorlalte tipuri.
Grasimi “rele” si grasimi “bune”
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul). Evitarea lor ar aduce un prejudiciu serios sanatatii.
Grasimile - tipuri de grasimi
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul).
Colesterolul - alimente permise si alimente interzise
Colesterolul este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. El are in mod normal o concentratie in sange de pana la 200-250 mg/dl.
Glucidele
Glucidele (hidratii de carbon) sunt substante organice formate din carbon, hidrogen si oxigen. Majoritatea au gustul dulce. Se gasesc sub forma de monozaharide, dizaharide si polizaharide.
Aminoacizii
Piatra de temelie a constructiei musculare este proteina, aminoacizii fiind elemente de baza in sinteza acestora.
Usturoiul
Denumit stiintific Allium sativum, usturoiul are in acelasi timp calitati nutritive si proprietati care pot fi valorificate in fitoterapie.
Importanta fructelor in alimentatie
Fructele sunt cunoscute ca alimente care ne protejeaza de boli in mai multe moduri:
Afinele
Valoarea energetica a fructelor este de 60 calorii la 100 gr de fructe.
Castanele
Principiile active din castane au proprietati energetice, remineralizante, tonic musculare, tonic venase, antianemice, stomahice, antiseptice. Recomandate convalescentilor, copiilor, in asteniile fizice si psihice.
Coacazele negre
Efecte: tonic general, depurative, antisclerogen, cresc acuitatea vizuala, efect diuretic, sudorific; actiune favorabila in ulcer duodenal, gastroduodenite, gastrite, colite, afectiuni hepatobiliare, nefrite.
Lamaia
Uz extern: antiseptic, antitoxic, cicatrizant, antipruriginos, citofilactic (effect de intretinere a pielii).
Marul
Principiile active din mere actioneaza ca tonic muscular, tonic al sistemului nervos, regeneratoral tesuturilor, diuretic, urolitic, depurativ, antireumatismal, hipocolesterolemiant, antiseptic gastric si intestinal, stomahic, stimulant si decongestiv hepatic, calmant, racoritor, laxativ.
Portocala
Coaja de portocala actioneaza ca febrifug si laxativ.
Strugurii
In pielita se gasesc : taninuri, substante lignoase insolubile,acizi liberi, substante minerale, apa.
Zmeura
Proprietati: tonic general asupra organismului, favorizeaza digestia, normalizeaza tranzitul intestinal si impiedica manifestarea diareei, favorizeaza eliminarea toxinelor, actioneaza asupra epiteliului renal marind cantitatea de urina eliminate, favorizeaza transpiratia, elimina spasmele gastrointestinale.
Alimentatia nesanatoasa, poluarea si stresul
Ficatul, rinichii şi colonul sunt cele mai importante organe care acumuleaza toxine, blocand apoi functionarea normala a organismului.
ANTIOXIDANTII, protectie naturala impotriva stresului oxidativ
Sigur va intrebati de ce se vorbeste mereu despre antioxidanti in ultima vreme. Sunt acestia atat de esentiali pentru buna functionare a organismului?
Principiile de baza ale alimentatiei sanatoase
Hrana din ziua de astazi este rafinata, concentrata, indulcita, sarata, procesata chimic pentru a determina senzatii gustative intense,iar continutul nutritiv pierde teren in fata continutului caloric.
De ce sa nu mai consumam lapte?
Pana de curand am fost facuti sa credem ca laptele este un aliment indispensabil pentru sanatatea noastra.

Cos Cumparaturi:
Total: 0.00 lei
Cosul meu (gol)


Reclama

Oferte Speciale!
+10 Capsule Gratis

Artro Forte - Cosmopharm

Pentru sistemul osos - Articulatii
1+1 Gratis

Artrolit Forte

Pentru sistemul osos - Poliartrita reumatoida-adjuvante

Selectiile Noastre
Omega 3 ulei de in
Scaderea colesterolului

Digestion Abdomen plat - 3Chenes
Meteorism

Nazomer Extra - Medica
Actiune locala

Supliment alimentar BIO cu clorofila si aloe vera - Life Impulse
Detoxifiere

Blue Cap Spray
Psoriazis


Pasta de dinti pentru copii - Urtekram
Pentru copii: Pasta de dinti

Lotiune calmanta de corp cu levantica si musetel - Bentley Organic
Pentru corp: Hidratare

Sampon pentru uz frecvent - Bentley Organic
Pentru par: Toate tipurile de par

Crema hidratanta dermo-protectoare pentru fata si corp - BBcomBIO
Pentru copii: Ingrijirea pielii

Scrub corporal de zahar cu acizi AHA - NoniCare
Pentru corp: Exfoliere


Recomandam! Gravura computerizata

Forum Medical
  • Tratament naturist pt reglarea menstruatiei! 2
    Buna ziua, Am 23 de ani si va rog sa imi dati un sfat cu privinta la situatia mea: ...

  • cum sa ma ingras
    buna ziua!am luat tratamentu cu biomed 6 si royal jelly plus vitamine ce contin b-uri ...

  • Crema Canesten
    Buna seara dupa aprox o luna de la contact sexual mi-au aparut pe penis (cap) niste ...

  • Crema Canesten
    buna ziua La vreo luna dupa niste contacte sexuale mi-au aparut pe penis (pe cap) n ...

  • triferment
    Buna ziua , as dori si eu sa va intreb daca pot sa iau triferment dupe mesele copioas ...

  • Mancarime si bubite mici rosii
    Buna ziua de aproximativ 1 saptamana mi-au aparut niste bubite mici pe picioare si pe ...

  • ingrasare rapida
    Buna seara! Am 1,60 m si 37 de kg. Mi-am comandat de pe acest site si Biomed 6, si ...