Parola:
Recuperare parola     Nu ai cont? Inscrie-te

sau

Produse Noi!
Ulei de Jojoba Bio - Apimond
Seruri si uleiuri faciale

Ciuperci Salbatice - Sonnentor
Alimente Ecologice

Ceai diaplant - Plafar
Scaderea glicemiei

ProDiet - VitaraPlant
Arderea grasimilor

Detergent lichid bio pentru lana, bumbac si matase - Harmonie Verte
Eco Casa: Detergenti Haine

Calciu Natural - Fares
Hipocalcemie

Ceai din Scoarta de Lapacho - Sonnentor
Ceaiuri Ecologice

Sapun-lapte hidratant surgras pentru piele uscata
Sanatatea pielii

Ulei de caise Bio - Apimond
Pentru ten: Seruri si uleiuri faciale

Baton ecologic cu seminte de canepa si ciocolata - Canah
Dulciuri Ecologice

Cafea Arabica Bio macinata cu Ginseng - Meal Balance
Cafea Bio

Stelaprotect Spuma curatatoare pentru piele hipersensibila sau intoleranta - Mustela
Piele intoleranta

Emulsie antiparazitara - Bioeel
Antiseptice

Ser Bio impotriva caderii parului - Apimond
Pentru par: Caderea parului

Sapun lichid de Marsilia cu Ulei de Masline BIO - La Manufacture en Provence
Igiena personala: Sapunuri lichide


Colesterolul - alimente permise si alimente interzise



Produs Naturist Recomandat:
Ulei din ficat de cod 1000mg - Adams

Producator: Adams Vision
Recomandat: Scaderea colesterolului
Ulei din ficat de cod 1000mg - Adams Uleiul din ficat de cod este un supliment nutritiv, provenit din cod, pescuit d ... mai multe
33.85 lei

   Buc
Colesterolul este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. El are in mod normal o concentratie in sange de pana la 200-250 mg/dl.
Sursele de colesterol pentru organism sunt: alimentele grase (grasimi animale, galbenusul de ou, viscere) sau fabricarea lui de catre ficat la persoanele cu predispozitie ereditara, obeze, diabetice, alcoolice sau care folosesc anticonceptionale.
Cresterea colesterolulul peste valorile normale se numeste hipercolesterolemie. Ea apare fie datorita unei alimentatii bogate in colesterol, fie prin fabricarea lui in exces in situatiile mai sus amintite.
Hipercolesterolemia duce la ateroscleroza, o amenintare majora asupra inimii.

Ce reprezinta colesterolul “rau” si cel “bun”?
Colesterolul care circula in sange se prezinta sub doua forme. O forma este colesterolul “rau”. In cea mai mare parte, el este colesterolul-LDL (sau col-LDL). Valorile normale ale col-LDL sunt de 130 mg/dl. O mica parte din colesterolul “rau” circula legat de trigliceride (deci nu este col-LDL). Termenul de “rau” se refera la faptul ca acest colesterol se depune in peretele arterelor, producand ateroscleroza.
O alta forma o reprezinta colesterolul “bun” sau colesterolul-HDL (col-HDL). Valorile lui normale in sange sunt cuprinse intre 35-40 mg/dl. Se numeste “bun” pentru ca el reprezinta colesterolul “scos” din artere si alte tesuturi pentru a fi eliminat din corp.
In conditii normale in sange se gaseste de aproximativ 4 ori mai mult colesterol “rau” decat colesterol “bun”. Daca acest raport creste, este favorizata producerea aterosclerozei. Cresterea raportului se realizeaza fie prin cresterea col-LDL (“rau”), fie prin scaderea col-HDL (“bun”). Scaderea raportului se datoreaza reducerii col-LDL (“rau”) sau cresterii col-HDL (“bun”). In acest caz riscul producerii aterosclerozei este diminuat.

Cum poate fi redus nivelul lipidelor din sange?
- Prin alimentatie;
- Prin exercitiu fizic care este un mijloc terapeutic extrem de important, chiar daca se rezuma doar la mersul pe jos;
- Cu ajutorul medicamentelor, cand vi le prescrie medicul. De obicei aceste medicamente se introduc daca dupa 2-3 luni de regim alimentar grasimile din sange nu scad la un nivel satisfacator.
Sfaturi asupra alimentatiei

Tipurile de grasimi din alimente sunt reprezentate de:
- Grasimi saturate: in general solide la temperatura camerei (unt, grasime, untura, slanina, frisca, smantana);
- Grasimi polinesaturate: majoritatea lichide (cele mai multe uleiuri vegetale, cu exceptia untului de cacao, cocos);
- Grasimi mononesaturate: lichide (ulei de masline).

Alimente interzise:
- Carnurile grase, mezelurile, viscerele, conservele, ouale (este permis doar albusul si nu mai mult de 1-2 galbenusuri/saptamana), pastele fainoase cu oua, fasolea uscata, mazarea uscata.
- Grasimile animale (unt, smantana, frisca, slanina, untura).
- Dulciurile interzise: toate preparatele cu oua, inghetate, creme cu unt, frisca, prajiturile cu fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide), ciocolata si in general dulciurile concentrate.
- Sunt permise (dar nu in cantitate mare) dulciurile preparate din albus (spume, bezele), tarte de fructe, gelatine cu fructe, orez cu lapte degresat.
- Fructele sunt permise cu exceptia: smochinelor, curmalelor, migdalelor, nucilor, alunelor, arahidelor, prunelor, bananelor.



Cholesteran

   Buc

23.25 lei

Omega 3

   Buc

15.95 lei

Garlicaps

   Buc

13.25 lei

Atentionare!

Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.



Toate articolele din sectiunea Nutritie

Alimente cu actiune vitalizanta
Prezentam mai jos cateva alimente cu deosebita actiune vitalizanta, cu rol protector, indicate atat in alimentatia omului sanatos cat si a celui bolnav.
Avantajele produselor vegetale asupra medicamentelor de sinteza
Pare evident ca un drajeu rosu sau albastru, cuprinzand doar unul dintre principiile active ale unei substante vegetale oarecare, nu poate avea un efect comparabil, cu acela al produsului absorbit sub forma de praf sau de tinctura.
Beneficiile alimentatiei vegetariene
<>( Albert Einstein )
Ce inseamna o alimentatie sanatoasa?
Energia furnizata organismului ar trebui sa provina 60-70%din glucidele din cereale, fructe, legume si zarzavaturi, 20-30% din lipide si 10-12% din proteine.
Cum hranim copiii?
Ati observat ca celor mici le plac cruditatile? Copiii simt ce este sanatos pentru ei!
Mituri despre alimentatie
Auzim mereu tot felul de zvonuri despre alimentatie: coaja fructelor e bogata în vitamine, spanacul e o sursa buna de fier, fulgii de cereale îngrasa. Chiar asa sa fie?
Postul si beneficiile lui pentru sanatate
Din vremuri stravechi, înteleptii au observat ca, atunci cand oamenii acorda prea multa atentie placerii de a mînca, dincolo de necesitatea stricta de a se hrani pentru a face fata eforturilor zilnice si ajungînd la excese periculoase, ei se expun riscurilor de îmbolnavire.
Lista de E-uri
Sunt cunoscuti sub numele de "E-uri", in reviste se presupune ca, pe plan mondial, sunt a treia cauza a mortalitatii, dupa cea cauzata de consumul de droguri si medicamente, si dupa accidentele de circulatie.
Valoarea unei alimentatii vegetariene
Sanatatea fiecarui individ depinde , in foarte mare masura, de modul de alimentatie. Este de acum cunoscut faptul ca omul nu trebuie sa ignore ceea ce mananca.
Cat de frecvent ar trebui sa mancam
Cultura noastra traditionala prespune in materie de alimentatie 3 mese pe zi, anume micul dejun, pranzul si cina.
Uleiul de masline
Uleiul de masline este un ulei vegetal care se obtine din fructele arborelui de masline (Olea europaea L.), un pom fructifer care creste in bazinul Marii Mediterane.
Mierea de albine
Mierea de albine a fost folosita ca aliment inca din cele mai vechi timpuri si si-a dovedit din plin calitatile terapeutice.
Dieta personalizata
Ce mancam, cat mancam, cum mancam este in mod cert o chestiune de educatie. De aceea nutritionistii insista atat de mult asupra necesitatii formarii unor reflexe si deprinderi alimentare sanatoase.
Rolul fructelor si al legumelor in organismul uman
Nu uitati sa rontaiti rosii, morcovi, struguri si castraveti. Rasfatati-va cu piersici, caise si pepene galben.
Metabolismul si nutritia
Schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu se numeste metabolism si constituie functia fundamentala a vietii ; încetarea metabolismului determina moartea organismului.
Proteinele in alimentatie
Proteinele intra in componenta tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenti si intervin in desfasurarea tuturor proceselor vitale in organism:
Sarurile minerale
Participa la structura celulelor si intra in constitutia unor enzime, vitamine si hormoni.
Pierderea de apa
Nu incape nici o idoiala , ca dintre toate substantele care intra in corpul omenesc si in cel al animalelor , apa sta pe primul loc in ceea ce priveste cantitatea .
Introducerea si eliminarea apei din organism
Apa este introdusa in organism sub forma de bauturi impreuna cu alte alimente . Intr-adevar , in afara de apa pe careo bem , o cantitate de apa se formeaza in organism prin oxidare diferitelor alimente .
Grasimile din alimentatie si bolile cardiovasculare
Grasimile "bune" (cele imbunatatesc nivelul de colesterol din sange) erau recomandate sa reprezinte doar 30% din consumul zilnic de alimente. Astazi aceste recomadari sunt depsite intrucat se pune mai mare accent pe indicarea scaderii consumului de grasimi saturate si mai putin a celorlalte tipuri.
Grasimi “rele” si grasimi “bune”
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul). Evitarea lor ar aduce un prejudiciu serios sanatatii.
Grasimile - tipuri de grasimi
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul).
Colesterolul - alimente permise si alimente interzise
Colesterolul este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. El are in mod normal o concentratie in sange de pana la 200-250 mg/dl.
Glucidele
Glucidele (hidratii de carbon) sunt substante organice formate din carbon, hidrogen si oxigen. Majoritatea au gustul dulce. Se gasesc sub forma de monozaharide, dizaharide si polizaharide.
Aminoacizii
Piatra de temelie a constructiei musculare este proteina, aminoacizii fiind elemente de baza in sinteza acestora.
Usturoiul
Denumit stiintific Allium sativum, usturoiul are in acelasi timp calitati nutritive si proprietati care pot fi valorificate in fitoterapie.
Importanta fructelor in alimentatie
Fructele sunt cunoscute ca alimente care ne protejeaza de boli in mai multe moduri:
Afinele
Valoarea energetica a fructelor este de 60 calorii la 100 gr de fructe.
Castanele
Principiile active din castane au proprietati energetice, remineralizante, tonic musculare, tonic venase, antianemice, stomahice, antiseptice. Recomandate convalescentilor, copiilor, in asteniile fizice si psihice.
Coacazele negre
Efecte: tonic general, depurative, antisclerogen, cresc acuitatea vizuala, efect diuretic, sudorific; actiune favorabila in ulcer duodenal, gastroduodenite, gastrite, colite, afectiuni hepatobiliare, nefrite.
Lamaia
Uz extern: antiseptic, antitoxic, cicatrizant, antipruriginos, citofilactic (effect de intretinere a pielii).
Marul
Principiile active din mere actioneaza ca tonic muscular, tonic al sistemului nervos, regeneratoral tesuturilor, diuretic, urolitic, depurativ, antireumatismal, hipocolesterolemiant, antiseptic gastric si intestinal, stomahic, stimulant si decongestiv hepatic, calmant, racoritor, laxativ.
Portocala
Coaja de portocala actioneaza ca febrifug si laxativ.
Strugurii
In pielita se gasesc : taninuri, substante lignoase insolubile,acizi liberi, substante minerale, apa.
Zmeura
Proprietati: tonic general asupra organismului, favorizeaza digestia, normalizeaza tranzitul intestinal si impiedica manifestarea diareei, favorizeaza eliminarea toxinelor, actioneaza asupra epiteliului renal marind cantitatea de urina eliminate, favorizeaza transpiratia, elimina spasmele gastrointestinale.
Alimentatia nesanatoasa, poluarea si stresul
Ficatul, rinichii şi colonul sunt cele mai importante organe care acumuleaza toxine, blocand apoi functionarea normala a organismului.
ANTIOXIDANTII, protectie naturala impotriva stresului oxidativ
Sigur va intrebati de ce se vorbeste mereu despre antioxidanti in ultima vreme. Sunt acestia atat de esentiali pentru buna functionare a organismului?
Principiile de baza ale alimentatiei sanatoase
Hrana din ziua de astazi este rafinata, concentrata, indulcita, sarata, procesata chimic pentru a determina senzatii gustative intense,iar continutul nutritiv pierde teren in fata continutului caloric.
De ce sa nu mai consumam lapte?
Pana de curand am fost facuti sa credem ca laptele este un aliment indispensabil pentru sanatatea noastra.

Cos Cumparaturi:
Total: 0.00 lei
Cosul meu (gol)


Reclama

Oferte Speciale!
1+1 Gratis

Prostaherb

Afectiuni genito-urinare - Pentru prostata
1 + 1 Gratis

Acne Stop

Dermatologice - Acnee, Seboree, Furunculoza

Selectiile Noastre
Omega 3 ulei de in
Scaderea colesterolului

Digestion Abdomen plat - 3Chenes
Meteorism

Supliment alimentar BIO cu clorofila si aloe vera - Life Impulse
Detoxifiere

Gel antireumatic Puterea Ursului cu plante Bio Krauter
Articulatii

Afroman forte amestec de plante in miere
Pentru EL


Pasta de dinti pentru copii - Urtekram
Pentru copii: Pasta de dinti

Lotiune calmanta de corp cu levantica si musetel - Bentley Organic
Pentru corp: Hidratare

Sampon pentru uz frecvent - Bentley Organic
Pentru par: Toate tipurile de par

Crema hidratanta dermo-protectoare pentru fata si corp - BBcomBIO
Pentru copii: Ingrijirea pielii

Scrub corporal de zahar cu acizi AHA - NoniCare
Pentru corp: Exfoliere


Recomandam! Gravura computerizata

Forum Medical
  • as vrea sa-mi creasca sanii cat mai repede
    Buna.am 20 de ani si aproximativ 50 de kg si anul viitor am nunta.si nu stiu cum sa f ...

  • as vrea sa-mi creasca sanii cat mai repede
    Buna.am 20 de ani si anul viitor am nunta, si sunt disperata ca nu stiu cum sa fac sa ...

  • Ma ustura cand urinez: ce sa fac?
    Buna ziua Am o problema can urinez ma pisca in varf si urinez galben cam de 7 luni a ...

  • impotenta
    buna ziua,ce trebuie sa folosesc in timpul actului,dupa ce io introduc se inmoaie ! M ...

  • impotenta
    buna ziua,as dori sa-mi spuneti ce tratament ar trebui sa folosesc pentru a avea o er ...

  • Ejaculare prematura
    Buna ziua Tuturor care aveti probleme de acest gen, va recomand sa pacurgeti un m ...

  • tratament ejaculare precoce
    Buna ziua Tuturor care aveti probleme de acest gen, va recomand sa pacurgeti un m ...


  • Cautari frecvente green cafee, ochi iritati, circulatie, imperfectiunilor, coloranti vegetali, ulei de dovleac, reglarea menstruatiei dupa nastere, reglarea ciclului menstrual, afrodiziac pentru femei, infertilitate la femei, infertilitate feminina, dong quai, postpartum, neuronale, cerebrale, Magneziul, boli cardiovasculare, hipotensiv, toxoplasmoza, anexita, sindrom Raynaud, bitter suedez, nufar, arteriopatii, rubarba, hipertensiunea, tensiometru, pin marin, stem, boala hemoroidala, rondele de orez, colecistopatii, lactaza, lizina, piperazina, stiumulator al leucocitozei, neliniste, pruprit vaginal, antibioterapie, zaharat,
    A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z