Parola:
Recuperare parola     Nu ai cont? Inscrie-te

sau

Produse Noi!
Anghinare, leurda si ridiche neagra - Dacia Plant
Arderea grasimilor

Maraton Gel - lubrifiant pentru placeri nebanuite - Parapharm
Accesorii

Artroplant cu MSM - Dacia Plant
Articulatii

Sudocrem 60 grame
Alergii

Ginkana Ginkgo Biloba 80mg forte - Alevia

Ulei de catina si in - Parapharm
Scaderea colesterolului

Tinefcon capsule - Sun Wave Pharma
Psoriazis

Stimulator HGH-1000 - Parapharm
Cresterea masei musculare

Kilokiller MEN
Arderea grasimilor

Menosan - Himalaya
Tulburari premenstruale si menopauza

Tentex Royal - Himalaya
Pentru EL

Guarana si Mate - Parapharm
Arderea grasimilor

Omegasel - capsule cu ulei de peste si seleniu - Parapharm
Scaderea colesterolului

Enlarge Forte - Sun Wave Pharma
Pentru EL

Anytime - Sun Wave Pharma
Pentru EL

Avocat Dreptul muncii



Colesterolul - alimente permise si alimente interzise



Produs Naturist Recomandat:
Colest Oil - Aboca

Producator: Aboca-Italia
Recomandat: Scaderea colesterolului
Colest Oil GLA Aceasta formula, conceputa din uleiuri vegetale polinesaturate (foarte bogate in acizi grasi esentiali ... mai multe
84.55 lei

   Buc
Colesterolul este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. El are in mod normal o concentratie in sange de pana la 200-250 mg/dl.
Sursele de colesterol pentru organism sunt: alimentele grase (grasimi animale, galbenusul de ou, viscere) sau fabricarea lui de catre ficat la persoanele cu predispozitie ereditara, obeze, diabetice, alcoolice sau care folosesc anticonceptionale.
Cresterea colesterolulul peste valorile normale se numeste hipercolesterolemie. Ea apare fie datorita unei alimentatii bogate in colesterol, fie prin fabricarea lui in exces in situatiile mai sus amintite.
Hipercolesterolemia duce la ateroscleroza, o amenintare majora asupra inimii.

Ce reprezinta colesterolul “rau” si cel “bun”?
Colesterolul care circula in sange se prezinta sub doua forme. O forma este colesterolul “rau”. In cea mai mare parte, el este colesterolul-LDL (sau col-LDL). Valorile normale ale col-LDL sunt de 130 mg/dl. O mica parte din colesterolul “rau” circula legat de trigliceride (deci nu este col-LDL). Termenul de “rau” se refera la faptul ca acest colesterol se depune in peretele arterelor, producand ateroscleroza.
O alta forma o reprezinta colesterolul “bun” sau colesterolul-HDL (col-HDL). Valorile lui normale in sange sunt cuprinse intre 35-40 mg/dl. Se numeste “bun” pentru ca el reprezinta colesterolul “scos” din artere si alte tesuturi pentru a fi eliminat din corp.
In conditii normale in sange se gaseste de aproximativ 4 ori mai mult colesterol “rau” decat colesterol “bun”. Daca acest raport creste, este favorizata producerea aterosclerozei. Cresterea raportului se realizeaza fie prin cresterea col-LDL (“rau”), fie prin scaderea col-HDL (“bun”). Scaderea raportului se datoreaza reducerii col-LDL (“rau”) sau cresterii col-HDL (“bun”). In acest caz riscul producerii aterosclerozei este diminuat.

Cum poate fi redus nivelul lipidelor din sange?
- Prin alimentatie;
- Prin exercitiu fizic care este un mijloc terapeutic extrem de important, chiar daca se rezuma doar la mersul pe jos;
- Cu ajutorul medicamentelor, cand vi le prescrie medicul. De obicei aceste medicamente se introduc daca dupa 2-3 luni de regim alimentar grasimile din sange nu scad la un nivel satisfacator.
Sfaturi asupra alimentatiei

Tipurile de grasimi din alimente sunt reprezentate de:
- Grasimi saturate: in general solide la temperatura camerei (unt, grasime, untura, slanina, frisca, smantana);
- Grasimi polinesaturate: majoritatea lichide (cele mai multe uleiuri vegetale, cu exceptia untului de cacao, cocos);
- Grasimi mononesaturate: lichide (ulei de masline).

Alimente interzise:
- Carnurile grase, mezelurile, viscerele, conservele, ouale (este permis doar albusul si nu mai mult de 1-2 galbenusuri/saptamana), pastele fainoase cu oua, fasolea uscata, mazarea uscata.
- Grasimile animale (unt, smantana, frisca, slanina, untura).
- Dulciurile interzise: toate preparatele cu oua, inghetate, creme cu unt, frisca, prajiturile cu fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide), ciocolata si in general dulciurile concentrate.
- Sunt permise (dar nu in cantitate mare) dulciurile preparate din albus (spume, bezele), tarte de fructe, gelatine cu fructe, orez cu lapte degresat.
- Fructele sunt permise cu exceptia: smochinelor, curmalelor, migdalelor, nucilor, alunelor, arahidelor, prunelor, bananelor.



Omega 3

   Buc

15.95 lei

Normocolesterin

   Buc

11.65 lei

Cholesteran

   Buc

23.25 lei

Atentionare!

Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.



Toate articolele din sectiunea Nutritie

Alimente cu actiune vitalizanta
Prezentam mai jos cateva alimente cu deosebita actiune vitalizanta, cu rol protector, indicate atat in alimentatia omului sanatos cat si a celui bolnav.
Avantajele produselor vegetale asupra medicamentelor de sinteza
Pare evident ca un drajeu rosu sau albastru, cuprinzand doar unul dintre principiile active ale unei substante vegetale oarecare, nu poate avea un efect comparabil, cu acela al produsului absorbit sub forma de praf sau de tinctura.
Beneficiile alimentatiei vegetariene
<>( Albert Einstein )
Ce inseamna o alimentatie sanatoasa?
Energia furnizata organismului ar trebui sa provina 60-70%din glucidele din cereale, fructe, legume si zarzavaturi, 20-30% din lipide si 10-12% din proteine.
Cum hranim copiii?
Ati observat ca celor mici le plac cruditatile? Copiii simt ce este sanatos pentru ei!
Mituri despre alimentatie
Auzim mereu tot felul de zvonuri despre alimentatie: coaja fructelor e bogata în vitamine, spanacul e o sursa buna de fier, fulgii de cereale îngrasa. Chiar asa sa fie?
Postul si beneficiile lui pentru sanatate
Din vremuri stravechi, înteleptii au observat ca, atunci cand oamenii acorda prea multa atentie placerii de a mînca, dincolo de necesitatea stricta de a se hrani pentru a face fata eforturilor zilnice si ajungînd la excese periculoase, ei se expun riscurilor de îmbolnavire.
Lista de E-uri
Sunt cunoscuti sub numele de "E-uri", in reviste se presupune ca, pe plan mondial, sunt a treia cauza a mortalitatii, dupa cea cauzata de consumul de droguri si medicamente, si dupa accidentele de circulatie.
Valoarea unei alimentatii vegetariene
Sanatatea fiecarui individ depinde , in foarte mare masura, de modul de alimentatie. Este de acum cunoscut faptul ca omul nu trebuie sa ignore ceea ce mananca.
Cat de frecvent ar trebui sa mancam
Cultura noastra traditionala prespune in materie de alimentatie 3 mese pe zi, anume micul dejun, pranzul si cina.
Uleiul de masline
Uleiul de masline este un ulei vegetal care se obtine din fructele arborelui de masline (Olea europaea L.), un pom fructifer care creste in bazinul Marii Mediterane.
Mierea de albine
Mierea de albine a fost folosita ca aliment inca din cele mai vechi timpuri si si-a dovedit din plin calitatile terapeutice.
Dieta personalizata
Ce mancam, cat mancam, cum mancam este in mod cert o chestiune de educatie. De aceea nutritionistii insista atat de mult asupra necesitatii formarii unor reflexe si deprinderi alimentare sanatoase.
Rolul fructelor si al legumelor in organismul uman
Nu uitati sa rontaiti rosii, morcovi, struguri si castraveti. Rasfatati-va cu piersici, caise si pepene galben.
Metabolismul si nutritia
Schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu se numeste metabolism si constituie functia fundamentala a vietii ; încetarea metabolismului determina moartea organismului.
Proteinele in alimentatie
Proteinele intra in componenta tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenti si intervin in desfasurarea tuturor proceselor vitale in organism:
Sarurile minerale
Participa la structura celulelor si intra in constitutia unor enzime, vitamine si hormoni.
Pierderea de apa
Nu incape nici o idoiala , ca dintre toate substantele care intra in corpul omenesc si in cel al animalelor , apa sta pe primul loc in ceea ce priveste cantitatea .
Introducerea si eliminarea apei din organism
Apa este introdusa in organism sub forma de bauturi impreuna cu alte alimente . Intr-adevar , in afara de apa pe careo bem , o cantitate de apa se formeaza in organism prin oxidare diferitelor alimente .
Grasimile din alimentatie si bolile cardiovasculare
Grasimile "bune" (cele imbunatatesc nivelul de colesterol din sange) erau recomandate sa reprezinte doar 30% din consumul zilnic de alimente. Astazi aceste recomadari sunt depsite intrucat se pune mai mare accent pe indicarea scaderii consumului de grasimi saturate si mai putin a celorlalte tipuri.
Grasimi “rele” si grasimi “bune”
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul). Evitarea lor ar aduce un prejudiciu serios sanatatii.
Grasimile - tipuri de grasimi
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul).
Colesterolul - alimente permise si alimente interzise
Colesterolul este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. El are in mod normal o concentratie in sange de pana la 200-250 mg/dl.
Glucidele
Glucidele (hidratii de carbon) sunt substante organice formate din carbon, hidrogen si oxigen. Majoritatea au gustul dulce. Se gasesc sub forma de monozaharide, dizaharide si polizaharide.
Aminoacizii
Piatra de temelie a constructiei musculare este proteina, aminoacizii fiind elemente de baza in sinteza acestora.
Usturoiul
Denumit stiintific Allium sativum, usturoiul are in acelasi timp calitati nutritive si proprietati care pot fi valorificate in fitoterapie.
Importanta fructelor in alimentatie
Fructele sunt cunoscute ca alimente care ne protejeaza de boli in mai multe moduri:
Afinele
Valoarea energetica a fructelor este de 60 calorii la 100 gr de fructe.
Castanele
Principiile active din castane au proprietati energetice, remineralizante, tonic musculare, tonic venase, antianemice, stomahice, antiseptice. Recomandate convalescentilor, copiilor, in asteniile fizice si psihice.
Coacazele negre
Efecte: tonic general, depurative, antisclerogen, cresc acuitatea vizuala, efect diuretic, sudorific; actiune favorabila in ulcer duodenal, gastroduodenite, gastrite, colite, afectiuni hepatobiliare, nefrite.
Lamaia
Uz extern: antiseptic, antitoxic, cicatrizant, antipruriginos, citofilactic (effect de intretinere a pielii).
Marul
Principiile active din mere actioneaza ca tonic muscular, tonic al sistemului nervos, regeneratoral tesuturilor, diuretic, urolitic, depurativ, antireumatismal, hipocolesterolemiant, antiseptic gastric si intestinal, stomahic, stimulant si decongestiv hepatic, calmant, racoritor, laxativ.
Portocala
Coaja de portocala actioneaza ca febrifug si laxativ.
Strugurii
In pielita se gasesc : taninuri, substante lignoase insolubile,acizi liberi, substante minerale, apa.
Zmeura
Proprietati: tonic general asupra organismului, favorizeaza digestia, normalizeaza tranzitul intestinal si impiedica manifestarea diareei, favorizeaza eliminarea toxinelor, actioneaza asupra epiteliului renal marind cantitatea de urina eliminate, favorizeaza transpiratia, elimina spasmele gastrointestinale.
Alimentatia nesanatoasa, poluarea si stresul
Ficatul, rinichii şi colonul sunt cele mai importante organe care acumuleaza toxine, blocand apoi functionarea normala a organismului.
ANTIOXIDANTII, protectie naturala impotriva stresului oxidativ
Sigur va intrebati de ce se vorbeste mereu despre antioxidanti in ultima vreme. Sunt acestia atat de esentiali pentru buna functionare a organismului?
Principiile de baza ale alimentatiei sanatoase
Hrana din ziua de astazi este rafinata, concentrata, indulcita, sarata, procesata chimic pentru a determina senzatii gustative intense,iar continutul nutritiv pierde teren in fata continutului caloric.
De ce sa nu mai consumam lapte?
Pana de curand am fost facuti sa credem ca laptele este un aliment indispensabil pentru sanatatea noastra.

Cos Cumparaturi:
Total: 0.00 lei
Cosul meu (gol)


Oferte Speciale!
1+1 Gratis
+10 Capsule Gratis

Magneziu B6 - Cosmopharm

Calmante; antistres - Stres

Selectiile Noastre
Sudocrem 60 grame
Alergii

Goji Berry SE - Antioxidant puternic
Cancer

Proctolog, crema rectala
Hemoroizi

Stick impotriva raului de masina si greata din sarcina - Neobulle
Calatorii


Apa de toaleta bio Mirodenii - Centifolia
Pentru Barbati: Parfumuri

Solutie pentru vase cu ulei de Pere
Eco Casa: Detergenti Vase

Sampon Tratament African Rhassoul - Urtekram
Pentru par: Caderea parului

Dezinfectant de maini pentru intreaga familie - Bentley Organic
Igiena personala: Sapunuri lichide

Gel de dus BIO- Mediterran Logona
Pentru baie: Geluri de dus

Gel de dus fara parfum - Urtekram
Pentru baie: Geluri de dus


Recomandam! Avocat Dreptul muncii
Gravura computerizata

Forum Medical
  • Bubite rosii pe penis
    buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o problema dc se poate:(mi sa format ...

  • Caut Propylthiouracil
    Am nevoie de propiltiouracil de 50 mg. telefon 0726692274 ...

  • Tratament naturist pt reglarea menstruatiei! 2
    Buna ziua, Am 40 ani si am inceput cu dereglari de menstra de 3 ani , dupa an ...

  • Sangerari intre menstruatii
    Buna ziua. As vrea sa pun o intrebare care sa aduca date suplimentare la folosi ...

  • reglare ciclu
    va multumesc pentru raspuns!dupa cele 3 luni de tratament fac pauza 1 luna apoi conti ...

  • declansare ciclului menstrual regulat
    wrote: # Diana wrote: # Buna ziua, am 15 ani si nu mi-a venit menstruatia de 3 lun ...

  • declansare ciclului menstrual regulat
    Diana wrote: # Buna ziua, am 15 ani si nu mi-a venit menstruatia de 3 luni. Nu mi-am ...


  • Cautari frecvente test gine, test vdrl, viyamina b3, inject, flexotide sprei, syncrorose, synocrom one, apotex, valguspro pret, tuse semiproductiva, capsule acnee, nurofen expres 200mg, nurofen capsule moi, cit costa clotrimazol, rheumavec, reumavec, xyzal cia74303B, Rhinocort Aqua spryay nazal, xyal picaturi pentru copii, xyal 5mg/ml,picaturi orale solutie pentru copii, xyal 5mg/ml,picaturi orale solutie, acid omega 3 esteri etilici, DHEAS, xyzal picaturi orale solutie, acid omega , xyzal picaturi, zinnat 500 prospect, tratul supozitoare, placadeaterom, meglumina, etanolamina, tween, span, benzen, metilizobutilcetona, denatorium benzoat, activmax, eter de petrol, dulcina, anetol,
    A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z