Farmacie Online
      

Cum Comand    Contact


Total: 0.00 lei

Cosul este gol.
Livrare Gratuita in toata tara pentru orice comanda mai mare de 250 de lei
.
    Catalog Produse     Oferte!    Cadouri!    Intreaba Farmacistul      Retete Cosmetice    Articole    Prospecte    Analize Medicale


Cauta analize medicale ...

Analize medicale » Hematologie » Hemoglobina

Hemoglobina

Categoria: Hematologie

Hemoglobina se face de catre:
Femei, Barbati, Copii,

Hemoglobina se face in:
Anemie, Policitemie, Eritrocitoza,

Vizeaza sanatatea:
Sange,

Durata aproximativa pentru efectuarea Hemoglobina:
24 Ore

Pretul aproximativ pentru efectuarea Hemoglobina:
5 - 10 euro



   Despre Hemoglobina:

Culoarea rosie a sangelui, respectiv a globulelor rosii este data de o substanta chimica care contine un pigment pe baza de fier, numit hemoglobina. Aceasta substanta are capacitatea de a fixa oxigenul din aer la nivelul plamanilor, pe care apoi de il transporta in tot organismul, la celule.

Analiza hemoglobinei impreuna cu Hematocritul si numarul de eritrocite  este utila pentru detectarea si monitorizarea anemiei si policitemiei.

Formele de hemoglobina prezente in mod normal in circulatie includ: deoxihemoglobina (HHb), oxihemoglobina (O2Hb), carboxihemoglobina (COHb) si methemoglobina (MetHb), toate acestea fiind determinate impreuna in sangele total. In anumite situatii clinice diferitele forme de Hb pot fi determinate individual.


   Valorile normale Hemoglobina:

    Barbati: 13.8 - 17.2 g/dl
    Femei: 12.1 - 15.1 g/dl


   Variatii fiziologice Hemoglobina:

In sarcina concentratia de hemoglobina scade cu 2–3 g/dL datorita unei cresteri disproportionate a volumului plasmatic fata de masa eritrocitara19.

La nou-nascut masa eritrocitara este mai mare la nastere decat la adult si scade continuu in prima saptamana de viata, Hb putand ajunge pana la 9 g/dL in saptamanile 11–12 de viata (anemie fiziologica). Scaderea apare mai precoce si este mai pronuntata la prematuri. Nivelurile de la adult sunt atinse in jurul varstei de 14 ani;

Dupa convietuirea un timp indelungat la altitudine survine o crestere a Hb corespunzatoare la 1 g/dL pentru 2000 m.

La varstnici apare o scadere graduala a concentratiei de hemoglobina.

Efortul fizic intens poate determina cresterea Hb.

Produs Recomandat!
   Scaderi Hemoglobina:

Anemie.

Hemoglobina  trebuie evaluata impreuna cu Hematocritul, numarul de eritrocite, indicii eritrocitari si morfologia celulara pe frotiu pentru clasificarea anemiei.

Cand  Hemoglobina <5g/dL apare insuficienta cardiaca si poate surveni decesul.

   Cresteri Hemoglobina:

Eritrocitoza.

Policitemie.

O crestere a Hemoglobinei de peste 20 g/dL poate duce la blocarea capilarelor ca urmare a hemoconcentratiei.

Produs Recomandat!

   Limite si interferente Hemoglobina:

Turbiditatea serului datorata hiperlipemiei (hipertrigliceridemiei), leucocitozei >50000/μL, trombocitozei >700000/μL sau hiperproteinemiei determina valori fals crescute ale hemoglobinei.

2. Prezenta de crioglobuline in concentratie mare poate afecta determinarea Hb (prin fenomenul de floculare).



4. Interferente medicamentoase6

-numeroase medicamente pot scadea Hb;

-pot creste Hb: gentamicina, methyldopa4;6;8;16;19.


   Metoda folosita pentru determinarea Hemoglobina:

Hb este determinata automat prin metoda fotometrica in urma conversiei in SLS-Hb cu ajutorul unui surfactant (lauril sulfat de sodiu).


   Riscuri in Hemoglobina:

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

Sfaturi ale Farmacistului:

Calciu si fier copil 4 ani si 6 luni
Analizele copilului au aratat o anemie-calciul si fierul sunt sub limita inferioara. Mi s-a recomandat sa incep din septembrie pana in martie inclusiv administrarea de fier 20 zile pe luna si caciu in celelalte 10 zile ale lunii, recomandandu-mi-se ...

Sunt prea slaba
Am calciul ionic scazut ...eozinofile,monocite crescute iar Vem si Hem scazut ce sa iau. Si vreau sa va Mai spun ca am fost operata pt o malformatie din nastere care sa rezolvat dar am Mai ramas cu o insuficienta aortica moderat usoara probabil conge ...

Anemie prin lipsa de B12
In 1985 am fost diagnosticata cu cancer ovarian, operata, chimioterapie si cobaltoterapie. Nu au aparut recidive. In momentul de fata ma confrunt cu o anemie severa pe lipsa de B12. Ma tem sa iau produse cu continut de vit. B12 fiindca stiam ca exist ...

Gastrita edematoasa, anemie feripriva
Buna seara. Am sa incerc sa scriu pe scurt prin ceea ce am trecut si inca trec din cauza gastritei si posibil altor boli care deocamdata nu au fost depistate. Totul a inceput prin balonari dese si uneori greata si varsaturi. Am facut prima endoscop ...

Sunt prea slaba
Buna ziua! Am 21 ani, 1.60 inaltimea si 43 kg prea slaba pt varsta mea ce pot face, lua sa ma ingras? Vreau sa precizez ca nu prea mananc 2 mese pe zi si alea foarte putin... Am fost operata la inima pt o malformatie din nastere( o gaura) vreau sa M ...

Menstruatie de doua luni
Buna ziua. Problema mea incepe in luna ianuarie cand mi-a venit ciclul pe data de 10. De mentionat este faptul ca menstruatia ma tine 3-4 zile. Dupa cateva zile, ciclul nu se sfarseste si continua sa imi curga desi in cantitati mici. Din nou apare me ...

Policromatofilie
Buna seara, De curand am facut un set de analize si a reiesit: -Hemoglobina- 10.80g/dl ( valori normale 11,5- 16.5) - Hematocrit 33% ( val normale 37-47) - Nr Eritrocite - 3,85 mil/mmc ( val normale 4,1- 5.4) Nr Reticulocite- Nr Leucocite- 6300 ...

eritrocite=2,79
eritrocite=2,79, hemoglobina=8,41 hematrocit=26,7 Ce medicament imi recomandati ? ...

Balonari,constipatie, durere de stomac
Nu am stiut unde sa incadrez intrebarea mea pentru ca am mai multe simptome. De aprox. 1 luna am dureri de stomac inexplicabile, uneori ma trezesc dimineata cu durere, de asemenea sunt mai tot timul balonata, am greturi destul de dese..si inexplicabi ...

Atentionare!

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!


Astazi avem 94 de Oferte si Promotii!


Recomandam! Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut

Oferte Speciale!
20% Reducere

Sampon Bio pentru par gras - CeBio

Cosmetice Organice - Pentru par: Par gras
+ 1 Masca de fata regeneranta cu Noni 11 ml

RadiantSkin HA Cream - Life-Flo

Dermato-cosmetice - Pistrui si ten patat
+ 10 Capsule Cadou

Cartirec - Cosmopharm

Pentru sistemul osos - Articulatii

Inalbitor de rufe prin oxigenare si scoatere pete ecologic 5 kg - Sodasan
Eco Casa: Detergenti Haine

Pudra de Maca bio - Mayam
Ingrijirea parului

Deodorant fara miros pentru barbati - Jason
Pentru Barbati: Deodorante

Deodorant cu bila delicat cu aroma florala - Gamarde
Igiena personala: Deodorante


Sfatul Farmacistului
  • Litomove
    Folosesc ce circa doua luni acest produs si articulatiile mele se simt mai relaxate,a misc mai usor si le recomand cu placer ...

  • erectie
    buna ziua ,imi cer scuze ca revin inca o data, am 27 de ani acel produs adaptogen (Noni capsule, Adaptonic sau Ginseng Sib ...

  • MENSTRUATIA DUPA CERAZETTTE
    Buna ziua.Am folosit CERAZETTE 4 luni la recomand medicului.Am oprit admin lui de 3 saptamani si nu a venit menstruatia.Am fa ...

  • propilen glicol este alcool?
    Buna ziua As vrea sa stiu daca propilen glicol este un alcool intrucat intentionez sa fac un tratament cu tinctura de propol ...

  • anticoceptionale
    va multumescde raspuns dar eu nu am folosit pina acuma azi le-am cumparat si nu stiu din care zi sa incep eu am inceput o rel ...

  • Am luat paduchi lati, ce tratament imi recomandati
    Am gasit in zona pubiana cativa paduchi lati . va rog recomandati mi un tratament .multumesc ...

  • cum sa folosesc anticonceptionale
    medicul mia facut o reteta cu anticonceptionale karissa nu stiu cum sa incept cu ele eu am fost luna trecuta pe data de 27 pe ...

  • Bubite rosii -cosuri
    Buna ziua! De cam o luna mi-au aparut niste "cosuri" pe mana si pe burta acum.Ma mananca uneori si in plus de asta scot si un ...

  • erectie
    Buna ziua,am o problma care ma framanta si in mare parte numai la asa ceva ma gandesc ,am observat ca in ultimile saptamani a ...

  • Litomove
    |Am inceput o cura cu Litomove si deja simt rezultatele. Sper ca efectul sa se mentina si dupa incheierea curei. Este recoma ...


  • Social