Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Caută analize medicale ...
Analize medicale » Hematologie » Factorul XI al coagularii

Factorul XI al coagularii

Categoria: Hematologie

Factorul XI al coagularii se face de catre:
Femei, Barbati, Copii,

Factorul XI al coagularii se face in:
Deficitul Rosenthal, Hemoragie retiniana, Petesii, Metroragie, Hematurie,

Vizeaza sanatatea:
Sange, Piele, Uter, Vezica urinara, Ochi,

Durata aproximativa pentru efectuarea Factorul XI al coagularii:
10 - 14 Zile

Pretul aproximativ pentru efectuarea Factorul XI al coagularii:
20 - 40 euro



   Despre Factorul XI:

Factorul XI, denumit si antihemofilic C sau factorul Rosenthal, este o glicoproteina sintetizata la nivel hepatic si in megacariocite.

Testul se recomanda in caz de manifestari hemoragice declansate de un traumatism sau o interventie chirurgicala: petesii, epistaxis, hematurie, meno si metroragii, hemoragie retiniana (severitate clinica redusa in comparatie cu sindroamele hemoragipare din hemofilia A sau B


   Valorile normale Factorul XI:

60% -150%

   Scăderi Factorul XI:

Deficitul Rosenthal este o afectiune hemoragica congenitala rara (intalnita predominant la evreii Ashkenazi). Mecanismul de transmitere a defectului genetic in sinteza FXI este autozomal recesiv. Ambele sexe sunt afectate in mod egal. Din punct de vedere clinic se caracterizeaza prin manifestari hemoragice care sunt in general mai putin severe decat cele intalnite in hemofilia A sau B. O trasatura importanta a acestui tip de deficit este aceea ca severitatea sangerarilor nu se coreleaza intotdeauna cu nivelurile plasmatice ale factorului XI. Hemoragiile spontane sunt extreme de rare, chiar si la cei cu activitate nedetectabila.

Dezvoltarea de inhibitori ai factorului XI este foarte rara. Pot sa apara insa autoanticorpi la pacientii cu boli autoimune sau la cei tratati cu clorpromazina.


   Metoda folosită pentru determinarea Factorul XI:

Coagulometrica (consta in masurarea timpului de coagulare a probei de investigat in prezenta cefalinei + activator si a unei plasme care contine in exces toti factorii plasmatici ai coagularii cu exceptia factorului XI)


   Pregătirea pacientului pentru Factorul XI al coagularii:

Sangele venos se recolteaza a jeun (pe nemancate).


   Riscuri în Factorul XI al coagularii:

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.


Atentionare!

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!


Produse nou recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...