Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Caută analize medicale ...
Analize medicale » Serologie » Leptospire

Leptospire

Categoria: Serologie

Leptospire se face de catre:
Femei, Barbati, Copii,

Leptospire se face in:
Sindrom pseudogripal, Meningita limfocitara, Leptospiroza,

Vizeaza sanatatea:
Creier, Piele, Sange,

Durata aproximativa pentru efectuarea Leptospire:
7 - 14 Zile

Pretul aproximativ pentru efectuarea Leptospire:
20 - 40 euro



   Despre Serologie Leptospire:

Leptospiroza reprezinta o zoonoza cu raspandire larga, care afecteaza atat animalele salbatice cat si cele domestice. Transmiterea infectiei la om se face fie prin contactul cu urina sau tesuturile animalelor infectate, fie prin consumul de apa contaminata cu leptospire.

Tabloul clinic al bolii are severitate variabila, de la infectii inaparente pana la forme fulminante care pot conduce in unele cazuri la deces. Aproximativ 90% din pacientii simptomatici prezinta un sindrom pseudogripal care se remite de obicei in 2-3 saptamani. Ocazional se poate instala o meningita limfocitara. Doar un mic procent din persoanele afectate dezvolta complicatii hemoragice cu insuficienta hepato-renala severa (boala Weil).

Testele serologice constituie un instrument util in diagnostic, devenind pozitive in saptamana a doua de boala.


   Valorile normale Serologie Leptospire:

Negativ.

   Creșteri Serologie Leptospire:

Anticorpii sunt detectabili in primele saptamani ale infectiei. Depistarea unei cresteri semnificative a titrului de anticorpi (de 4 ori) la examinarea a 2 probe recoltate la un interval de 2-3 saptamani este sugestiva pentru infectia curenta.


   Limite și interferențe Serologie Leptospire:

Testul detecteaza anticorpii totali, astfel ca nu permite diferentierea intre clasele de imunoglobuline IgG si IgM.


   Metoda folosită pentru determinarea Serologie Leptospire:

Reactie de fixare a complementului (pe analizor automat).


   Riscuri în Leptospire:

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.


Atentionare!

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!


Produse nou recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...